Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Migrace z 1.5x na 2.5x
29. pro 2012 12:44 #101380
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
Zdravim...já zkoušel JUpgrade již několikrát...ale pokaždý sem skončil na [undefined][undefined]
Wiki sem prostudoval...zkoušel a výsledek pořád stejný...
takže sem hledal až sem narazil na SP Upgrade a funguje dobře...akorát je placenej
cyend.com/extensions/extensions/componen...joomla-from-15-to-16
tady ještě přikládám názorný návod : www.ostraining.com/blog/joomla/sp-upgrade/
Wiki sem prostudoval...zkoušel a výsledek pořád stejný...
takže sem hledal až sem narazil na SP Upgrade a funguje dobře...akorát je placenej
cyend.com/extensions/extensions/componen...joomla-from-15-to-16
tady ještě přikládám názorný návod : www.ostraining.com/blog/joomla/sp-upgrade/
Poděkovali: raduna
30. pro 2012 20:04 - 30. pro 2012 20:05 #101424
Odpověď od raduna
Začátečník
musím konstatovat že jupgrade si dělá co chce a tak nad ním lámu hůl
vzala jsem jeden zkušební server a tam bouchla úplně hlouvou (chudou na informace) verzi stránek v1.2.25
instinktivně ji povýšila na 1,5,26
vytvořila složku jupgrade ( patrně z rozčílení, ale může se jmenovat i jinak) tam jsem přes FTP nahrála úplně novou verzi joomly 2,5,7 a opět automaticky aktualizovala na 2,5,8 nahrála češtinu (která není kompletní pro backend, ale dá se to) a začala jsem hledat jak ručně namigrovat, co se dá.
nejdůležitější jsou články a uživatelé, které bez problému a s hezkým anglickým návodem zdarma zvládne
J2XML Importer
extensions.joomla.org/extensions/migrati...omla-migration/15807
vzala jsem jeden zkušební server a tam bouchla úplně hlouvou (chudou na informace) verzi stránek v1.2.25
instinktivně ji povýšila na 1,5,26
vytvořila složku jupgrade ( patrně z rozčílení, ale může se jmenovat i jinak) tam jsem přes FTP nahrála úplně novou verzi joomly 2,5,7 a opět automaticky aktualizovala na 2,5,8 nahrála češtinu (která není kompletní pro backend, ale dá se to) a začala jsem hledat jak ručně namigrovat, co se dá.
nejdůležitější jsou články a uživatelé, které bez problému a s hezkým anglickým návodem zdarma zvládne
J2XML Importer
extensions.joomla.org/extensions/migrati...omla-migration/15807
30. pro 2012 23:28 - 30. pro 2012 23:28 #101435
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Vám už to asi k ničemu nebude, ale ostatním by se čeština pro komponenty J2XML mohla hodit:
www.bongovo.cz/ke-stazeni/category/69-j2xml
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: raduna
04. dub 2013 08:33 - 04. dub 2013 08:37 #106301
Nejlepší hra je Excel!
Odpověď od Michael
Začátečník
Zdravím mistra Bonga,
po několika měsících jsem dostal trochu chuť se znovu pokusit o migraci z Joomla 1.5. na 2.5. Minulý týden jsem řešil nějaký problém s provozovatelem webhostingu a zároveň jsem se zmínil, že jsem před několika měsíci bojoval s migrací a musel jsem to vzdát. Provozovatel mi doporučil použít lepší verzi toolu - JUpgradePRO. Zde bylo nutné do nějaké složky nakopírovat soubory nové verze Joomly a tu poté nainstalovat. Toto jsem provedl. Do této verze jsem pak nainstaloval jUpgradePRO, nastavil a spustil. Během vteřinky to udělalo Checking and cleaning a teď už několik hodin běží Upgrading process a ne a ne se hnout dál. Mám takový pocit, že to vůbec nepracuje, i ta informace 0 items/0 items naznačuje, že je nejspíše něco špatně. Mám pravdu nebo je to v pořádku, proces běží a já mám čekat dál ... hodiny ... dny ... týdny ... roky ... celý život?
Včera večer jsem to musel cca po třech hodinách přerušit, poněvadž se mi u toho nechtělo nocovat a dnes jsem měl problém se přihlásit do administrace. Migrace asi musela něco částečně přemazat. SQL tabulky nové Joomly + pluginu jupgradePRO jsem ručně smazal a Joomlu nainstaloval na novo. No a teď to zkouším znovu...process běží...nic...
Co prosím Vás dělám špatně?
Díky.
po několika měsících jsem dostal trochu chuť se znovu pokusit o migraci z Joomla 1.5. na 2.5. Minulý týden jsem řešil nějaký problém s provozovatelem webhostingu a zároveň jsem se zmínil, že jsem před několika měsíci bojoval s migrací a musel jsem to vzdát. Provozovatel mi doporučil použít lepší verzi toolu - JUpgradePRO. Zde bylo nutné do nějaké složky nakopírovat soubory nové verze Joomly a tu poté nainstalovat. Toto jsem provedl. Do této verze jsem pak nainstaloval jUpgradePRO, nastavil a spustil. Během vteřinky to udělalo Checking and cleaning a teď už několik hodin běží Upgrading process a ne a ne se hnout dál. Mám takový pocit, že to vůbec nepracuje, i ta informace 0 items/0 items naznačuje, že je nejspíše něco špatně. Mám pravdu nebo je to v pořádku, proces běží a já mám čekat dál ... hodiny ... dny ... týdny ... roky ... celý život?
Včera večer jsem to musel cca po třech hodinách přerušit, poněvadž se mi u toho nechtělo nocovat a dnes jsem měl problém se přihlásit do administrace. Migrace asi musela něco částečně přemazat. SQL tabulky nové Joomly + pluginu jupgradePRO jsem ručně smazal a Joomlu nainstaloval na novo. No a teď to zkouším znovu...process běží...nic...
Co prosím Vás dělám špatně?
Díky.
Nejlepší hra je Excel!
04. dub 2013 10:44 #106308
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
proc se to kouse je na vine nejcasteji hosting a jeho nastaveni
allow url fopen
curl
...
zkuste to zazalohovat akeebou a hodit na localhost, tam to jde migrovat?
allow url fopen
curl
...
zkuste to zazalohovat akeebou a hodit na localhost, tam to jde migrovat?
Joomla! pro každého
04. dub 2013 11:03 #106309
Nejlepší hra je Excel!
Odpověď od Michael
Začátečník
Vyzkoušet migraci na localhostu mě nenapadlo...jdu na to. Na ostrém serveru se mi na to už kouká provozovatel. Zaplať panbůh že na té C4 je taková skvělá podpora, jinak bych byl asi vyřízenej
Nejlepší hra je Excel!