Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Migrace z 1.5x na 2.5x

18. zář 2012 17:29 #97558
Odpověď od Ipanema
Začátečník

ghost napsal: je dana pouzivana sablona schopna jet na joomle 2.5.x?
prevedeni clanku a modulu (pokud nemate nejake specialni, ktere pro 2.5.x nejsou) je pomerne bezproblemove

Sablona na v2.5 funguje, mam odzkousene, jen se mi nepodarilo nastavit vzhled modulu a ukazkovych dat. Clanky jsou standardni. Moduly by meli vsechny jet i na 1.5 a take na 2.5....

18. zář 2012 17:41 #97559
Odpověď od Cony
Moderátor
Co přesně myslíte tím

nastavit vzhled modulu a ukazkovych dat

pokud jste migroval, tak ukázková data v 2.5 nemáte, protože se Vám přenesli články z 1.5. Pokud jste instaloval čistou 2.5 instalace demo dat se volí v předposledním kroku instalátoru.
Nebo šablona špatně vykresluje moduly (jinak než na 1.5)? Zkuste to upřesnit a dát sem odkaz...

18. zář 2012 19:32 #97561
Odpověď od Ipanema
Začátečník

Cony napsal: Nebo šablona špatně vykresluje moduly (jinak než na 1.5)? Zkuste to upřesnit a dát sem odkaz...

Děkuji za reakce! Já to zkusím ještě jinak....
Mám tyto soubory získané s šablonou:

v první složce je klasická instalace Joomly, kterou jsem nahrál na FTP a nainstaloval. Joomla jede, všechny moduly a vzor. data i články zapnutý.... Tuto verzi, která je 1.5.20, chci změnit na verzi aktuální. Všechny další soubory podle screenu jsou někdy už neaktuální verze pro Joomlu 2.5. Předpokládám, že je můžu získat i ve verzi aktuální.
Myslel jsem, že spíš "jednodušší" bude nainstalovat ten "clone_installer" a z něho pak udělat Joomlu v poslední verzi.
Každopádně já si s tím sám neporadím :oops:
Se vší chlapskou hrdostí si myslím, že nezvládnu sám nainstalovat čistou instalaci v2.5 a do ní pak přidat šablonu, moduly, ale hlavně tam chci mít i všechny ty ukázkový data.
Pomožte mi někdo, když budete mít na mě čas/chuť/náladu, prosím.

18. zář 2012 19:54 - 18. zář 2012 19:58 #97562
Odpověď od Bong
Moderátor
Když vás tak poslouchám, zkusil jste to vůbec? Já bych řekl, že ne, to byste zaktualizoval alespoň vaši starou Joomlu na poslední verzi a nepopisoval přesuny dat, když nejsou potřeba.

Nic instalovat nemusíte, pouze jUpgrade, pokud máte rozumný hosting, tento vám podle nastavení nainstaluje novou Joomlu, vše co podporuje přemigruje a překopíruje a vy si v nové instalaci jen upravíte starou šablonu podle nových pravidel, když tedy trváte na jejím zachování. Můžete také použít novou, ušetříte si práci.

Ostatní moduly a pluginy si do nové Joomly doinstalujete a upravíte, to za vás žádný program neudělá.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

18. zář 2012 20:05 - 18. zář 2012 20:14 #97564
Odpověď od Ipanema
Začátečník

Bong napsal: Když vás tak poslouchám, zkusil jste to vůbec? Já bych řekl, že ne, to byste zaktualizoval alespoň vaši starou Joomlu na poslední verzi a nepopisoval přesuny dat, když nejsou potřeba

Nepodcenujte me. Nejsem lhar. Zkousim to uz tyden.
Zkousel jsem instalaci pluginu Mootools Upgrade a jUpgrade. Nefunguje a nic se nedeje. Dodrzoval jsem postupy co jsou na internetu, procital toto forum. Vysledkem je jen funkcni verze 1.5 na dvou webech. Vyssi verzi neumim. :oops:

18. zář 2012 21:08 #97567
Odpověď od Bong
Moderátor
Mootools je obsažen v Joomle, aktualizujte ji. Pokud nic nefunguje, máte mizerný hosting a je pravděpodobné, že tam ani J2.5 nemusí chodit.

Joomlu zaktualizujete snadno, buď ručně pomocí rozdílového patche, nebo pomocí nějakého nástroje: extensions.joomla.org/extensions/core-en...ents/installers/9332

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.