Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Migrace z 1.5x na 2.5x
18. zář 2012 17:29 #97558
Odpověď od Ipanema
Začátečník
Sablona na v2.5 funguje, mam odzkousene, jen se mi nepodarilo nastavit vzhled modulu a ukazkovych dat. Clanky jsou standardni. Moduly by meli vsechny jet i na 1.5 a take na 2.5....ghost napsal: je dana pouzivana sablona schopna jet na joomle 2.5.x?
prevedeni clanku a modulu (pokud nemate nejake specialni, ktere pro 2.5.x nejsou) je pomerne bezproblemove
18. zář 2012 17:41 #97559
Odpověď od Cony
Moderátor
Co přesně myslíte tím
Nebo šablona špatně vykresluje moduly (jinak než na 1.5)? Zkuste to upřesnit a dát sem odkaz...
pokud jste migroval, tak ukázková data v 2.5 nemáte, protože se Vám přenesli články z 1.5. Pokud jste instaloval čistou 2.5 instalace demo dat se volí v předposledním kroku instalátoru.nastavit vzhled modulu a ukazkovych dat
Nebo šablona špatně vykresluje moduly (jinak než na 1.5)? Zkuste to upřesnit a dát sem odkaz...
18. zář 2012 19:32 #97561
Mám tyto soubory získané s šablonou:
v první složce je klasická instalace Joomly, kterou jsem nahrál na FTP a nainstaloval. Joomla jede, všechny moduly a vzor. data i články zapnutý.... Tuto verzi, která je 1.5.20, chci změnit na verzi aktuální. Všechny další soubory podle screenu jsou někdy už neaktuální verze pro Joomlu 2.5. Předpokládám, že je můžu získat i ve verzi aktuální.
Myslel jsem, že spíš "jednodušší" bude nainstalovat ten "clone_installer" a z něho pak udělat Joomlu v poslední verzi.
Každopádně já si s tím sám neporadím :oops:
Se vší chlapskou hrdostí si myslím, že nezvládnu sám nainstalovat čistou instalaci v2.5 a do ní pak přidat šablonu, moduly, ale hlavně tam chci mít i všechny ty ukázkový data.
Pomožte mi někdo, když budete mít na mě čas/chuť/náladu, prosím.
Odpověď od Ipanema
Začátečník
Děkuji za reakce! Já to zkusím ještě jinak....Cony napsal: Nebo šablona špatně vykresluje moduly (jinak než na 1.5)? Zkuste to upřesnit a dát sem odkaz...
Mám tyto soubory získané s šablonou:
v první složce je klasická instalace Joomly, kterou jsem nahrál na FTP a nainstaloval. Joomla jede, všechny moduly a vzor. data i články zapnutý.... Tuto verzi, která je 1.5.20, chci změnit na verzi aktuální. Všechny další soubory podle screenu jsou někdy už neaktuální verze pro Joomlu 2.5. Předpokládám, že je můžu získat i ve verzi aktuální.
Myslel jsem, že spíš "jednodušší" bude nainstalovat ten "clone_installer" a z něho pak udělat Joomlu v poslední verzi.
Každopádně já si s tím sám neporadím :oops:
Se vší chlapskou hrdostí si myslím, že nezvládnu sám nainstalovat čistou instalaci v2.5 a do ní pak přidat šablonu, moduly, ale hlavně tam chci mít i všechny ty ukázkový data.
Pomožte mi někdo, když budete mít na mě čas/chuť/náladu, prosím.
18. zář 2012 19:54 - 18. zář 2012 19:58 #97562
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Když vás tak poslouchám, zkusil jste to vůbec? Já bych řekl, že ne, to byste zaktualizoval alespoň vaši starou Joomlu na poslední verzi a nepopisoval přesuny dat, když nejsou potřeba.
Nic instalovat nemusíte, pouze jUpgrade, pokud máte rozumný hosting, tento vám podle nastavení nainstaluje novou Joomlu, vše co podporuje přemigruje a překopíruje a vy si v nové instalaci jen upravíte starou šablonu podle nových pravidel, když tedy trváte na jejím zachování. Můžete také použít novou, ušetříte si práci.
Ostatní moduly a pluginy si do nové Joomly doinstalujete a upravíte, to za vás žádný program neudělá.
Nic instalovat nemusíte, pouze jUpgrade, pokud máte rozumný hosting, tento vám podle nastavení nainstaluje novou Joomlu, vše co podporuje přemigruje a překopíruje a vy si v nové instalaci jen upravíte starou šablonu podle nových pravidel, když tedy trváte na jejím zachování. Můžete také použít novou, ušetříte si práci.
Ostatní moduly a pluginy si do nové Joomly doinstalujete a upravíte, to za vás žádný program neudělá.
18. zář 2012 20:05 - 18. zář 2012 20:14 #97564
Zkousel jsem instalaci pluginu Mootools Upgrade a jUpgrade. Nefunguje a nic se nedeje. Dodrzoval jsem postupy co jsou na internetu, procital toto forum. Vysledkem je jen funkcni verze 1.5 na dvou webech. Vyssi verzi neumim. :oops:
Odpověď od Ipanema
Začátečník
Nepodcenujte me. Nejsem lhar. Zkousim to uz tyden.Bong napsal: Když vás tak poslouchám, zkusil jste to vůbec? Já bych řekl, že ne, to byste zaktualizoval alespoň vaši starou Joomlu na poslední verzi a nepopisoval přesuny dat, když nejsou potřeba
Zkousel jsem instalaci pluginu Mootools Upgrade a jUpgrade. Nefunguje a nic se nedeje. Dodrzoval jsem postupy co jsou na internetu, procital toto forum. Vysledkem je jen funkcni verze 1.5 na dvou webech. Vyssi verzi neumim. :oops:
18. zář 2012 21:08 #97567
Odpověď od Bong
Moderátor
Mootools je obsažen v Joomle, aktualizujte ji. Pokud nic nefunguje, máte mizerný hosting a je pravděpodobné, že tam ani J2.5 nemusí chodit.
Joomlu zaktualizujete snadno, buď ručně pomocí rozdílového patche, nebo pomocí nějakého nástroje: extensions.joomla.org/extensions/core-en...ents/installers/9332
Joomlu zaktualizujete snadno, buď ručně pomocí rozdílového patche, nebo pomocí nějakého nástroje: extensions.joomla.org/extensions/core-en...ents/installers/9332