Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Migrace z 1.5x na 2.5x

29. zář 2012 15:47 #98193
Odpověď od Michael
Začátečník
Díky moc za odpověď.

Chybovou hlášku mi to hodilo hned při prvním spuštění jUpgradu. Nastavil jsem si jiný prefix, takže se v SQL databázi vytvářejí nové tabulky. Nemělo by tedy nic překážet.

Tady je screen nastavení v jUpgrade:

Na vaši radu jsem zkoušel povolit možnost smazání předchozí migrace, ale bohužel to nepomohlo. Stejná chybová hláška (toto vyzkoušeno pro jistotu na lokálním disku)

Nejlepší hra je Excel!

29. zář 2012 15:59 #98194
Odpověď od Bong
Moderátor
A v původní databázi je s uživateli vše v pořádku? Zkuste si tam založit nový účet Superadmina a ten s ID 62 smazat.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. zář 2012 16:23 #98195
Odpověď od Michael
Začátečník
Provedeno na lokálním disku. Nyní jUpgrade vrací tuto chybu:

Fatal error: Uncaught exception 'JDatabaseException' with message 'Table 'db-bastleni.jupgrade_steps' doesn't exist SQL=SELECT * FROM jupgrade_steps AS s WHERE s.status != 1 AND s.extension = 0 ORDER BY s.id ASC LIMIT 1' in C:\Program Files\VertrigoServ\www\bastleni-eu\jupgrade\libraries\joomla\database\database\mysqli.php:403 Stack trace: #0 C:\Program Files\VertrigoServ\www\bastleni-eu\jupgrade\libraries\joomla\database\database.php(1062): JDatabaseMySQLi->execute() #1 C:\Program Files\VertrigoServ\www\bastleni-eu\administrator\components\com_jupgrade\includes\controller.php(27): JDatabase->loadObject() #2 {main} thrown in C:\Program Files\VertrigoServ\www\bastleni-eu\jupgrade\libraries\joomla\database\database\mysqli.php on line 403

Nejlepší hra je Excel!

29. zář 2012 16:30 #98196
Odpověď od Bong
Moderátor
Aha, vy máte SQL driver Výchozí, měl byste mít mysqli

Zkuste si na Google vyhledat: Fatal error: Uncaught exception 'JDatabaseException' with message 'Table .jupgrade_steps' doesn't exist SQL=SELECT * FROM jupgrade_steps AS s WHERE s.status != 1 AND s.extension = 0 ORDER BY s.id ASC LIMIT 1

29. zář 2012 17:26 #98197
Odpověď od Michael
Začátečník
Našel jsem akorát tohle vlákno . Zkoušel jsem přepsat $jconfig->db_type = 'mysqli' na $jconfig->db_type = 'mysql' v includes/install_config.php ale bohužel. (instalace si to přepíše zpátky).

Nepomohla ani rada stáhnout si Joomlu 2.5, tu nakopírovat do složky jupgrade a pak spustit jUpgrade tool.
Chybová hláška říká o chybějícím souboru factory.php v \jupgrade\libraries\joomla. Dohrál jsem ho tam ručně a pak už chodí jen chyby bez popisu [undefined][undefined]

Asi na to kašlu ...

Nejlepší hra je Excel!

29. zář 2012 21:14 #98201
Odpověď od Bong
Moderátor
Typ mysqli si vyberete na druhé položce (rozevírací seznam).