Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Migrace z 1.5x na 2.5x

18. zář 2012 21:42 - 18. zář 2012 21:44 #97572
Odpověď od Ipanema
Začátečník

ghost napsal: je dana pouzivana sablona schopna jet na joomle 2.5.x?
prevedeni clanku a modulu (pokud nemate nejake specialni, ktere pro 2.5.x nejsou) je pomerne bezproblemove

Věřím, že ano. Nainstaloval jsem šablonu na čistou instalaci v2.5.7 a šablona vidět byla. Sice jen v základu bez těch zmíněných modulů a ukázkových dat, ale jela.
Konkrétně píšu o šabloně "IT Paparazzi". Verze na ni jsou popsané zde
Doplňky jsou v ZIPech, jak jsem udělal screen. Tam myslím, že by se asi musel nějaký aktualizovat... (asi)

18. zář 2012 21:54 #97574
Odpověď od Ipanema
Začátečník

Bong napsal: Mootools je obsažen v Joomle, aktualizujte ji. Pokud nic nefunguje, máte mizerný hosting a je pravděpodobné, že tam ani J2.5 nemusí chodit.

Joomlu zaktualizujete snadno, buď ručně pomocí rozdílového patche, nebo pomocí nějakého nástroje: extensions.joomla.org/extensions/core-en...ents/installers/9332

...že by Ebola.cz byl mizerný hosting pro Joomlu? Dovolím si nesouhlasit, jestli mi to někdo dovolí.
Nástroj, co jste mi na něj poslal odkaz, mi Joomlu právě aktualizoval a úspěšně. Aktualizoval ji (podle informací při aktualizaci) na poslední dostupnou verzi 1.5.26

18. zář 2012 22:18 #97577
Odpověď od Cony
Moderátor
Migraci máte popsanou zde .
Instalaci rozšíření třeba zde .
Ostatní informacebudete mít přímo v souboru Instalation_Guide.pdf co máte u šablony, nebude se to lišit až tak moc pro Joomlu 1.5 a 2.5

18. zář 2012 22:26 #97579
Odpověď od Ipanema
Začátečník

Cony napsal: Migraci máte popsanou zde .
Instalaci rozšíření třeba zde .
Ostatní informacebudete mít přímo v souboru Instalation_Guide.pdf co máte u šablony, nebude se to lišit až tak moc pro Joomlu 1.5 a 2.5

Jak se instalují rozšíření vím.
Na první odkaz už koukám za poslední týden asi po šesté. Nic nového. Dokonce jsou i jeho překlady a mutace na jiných webech.
Omluvte moji otevřenost.

29. zář 2012 14:24 - 29. zář 2012 14:26 #98191
Odpověď od Michael
Začátečník
Dobrý den, ahoj,

Potřeboval bych od vás poradit. Řeším převod z Joomla 1.5. na 2.5.
Postupuju dle tohoto návodu a provedl tyto kroky:

• Aktualizoval jsem Joomlu na 1.5.26 abych získal Mootool plugin
• C4 mi na moji žádost navýšili max_execution_time na maximum a aktivovali PHP knihovny ZIP a CURL.
• Nainstaloval jsem jUpgrade

Po nastavení a spuštění jUpgrade mi debug mode vrací tuto chybu:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Duplicate entry '0-4' for key 1 SQL=INSERT INTO `mikes2_user_usergroup_map` (`group_id`) VALUES ('4')' in /data/www/bastleni.eu/www.bastleni.eu/administrator/components/com_jupgrade/includes/jupgrade.class.php:347 Stack trace: #0 /data/www/bastleni.eu/www.bastleni.eu/administrator/components/com_jupgrade/includes/controller.php(53): jUpgrade->upgrade() #1 {main} thrown in /data/www/bastleni.eu/www.bastleni.eu/administrator/components/com_jupgrade/includes/jupgrade.class.php on line 347

a pak pořád dokola vrací tuto:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Duplicate entry '62' for key 1 SQL=INSERT INTO `mikes2_users` (`id`,`name`,`username`,`email`,`password`,`usertype`,`block`,`sendEmail`,`registerDate`,`lastvisitDate`,`activation`,`params`) VALUES ('62','mike007','mike007','m.ruprecht@seznam.cz','dc5dfc38dfacfb49b35176666c3f6924:dX7whb8zmXlKLQFG9pD99emMEUZKD2NS','Super Administrator','0','1','2010-01-10 14:35:23','2012-09-29 10:48:16','','{\"admin_language\":\"cs-CZ\",\"language\":\"cs-CZ\",\"editor\":\"tinymce\",\"helpsite\":\"\",\"timezone\":\"UTC\",\"page_title\":\"Upravte v\\u00e1\\u0161 profil\",\"show_page_title\":1}')' in /data/www/bastleni.eu/www.bastleni.eu/administrator/components/com_jupgrade/includes/jupgrade.class.php:347 Stack trace: #0 /data/www/bastleni.eu/www.bastleni.eu/administrator/components/com_jupgrade/includes/controller.php(45): jUpgrade->upgrade() #1 {main} thrown in /data/www/bastleni.eu/www.bastleni.eu/administrator/components/com_jupgrade/includes/jupgrade.class.php on line 347

Nevíte někdo, co s tím? Chybu mi to hází jak na lokálním disku, tak na ostrém serveru. Googlil jsem jak o život a nenašel jsem nic, co by mi pomohlo.

Předem díky moc za nějaké rady.
Mike

Nejlepší hra je Excel!

29. zář 2012 15:29 - 29. zář 2012 15:39 #98192
Odpověď od Bong
Moderátor
Asi máte v databázi už uživatele admina s ID 62. Kolikrát jste to spustil a s jakým nastavením? Nesnažíte se to nacpat do existující databáze? Standardně se při migraci vytvářejí tabulky s prefixem j25_.
Pokud nastavíte, ať si vše zkontroluje, stáhne instalaci, atd... a budete mít povoleno Smazat soubory a složky předchozí migrace. Bude se migrace provádět načisto a v DB by nic nemělo "překážet". Pokud tedy nemáte něco špatně v té původní.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.