n3t Cookie Consent
řeším problém s měřením konverzí adwords. Po nasazení pluginu mi jde cca 50%+ konverzí do directu....což se mi nezdá (dle logu většina lidí schvaluje všechny cookies...)
Máte někdo podobné problémy s měřením?
V marketingovém cookies mám pro adwords tyto:
^_gac_
_gcl_au
_gcl_aw
_gcl_dc
ads/ga-audiences
IDE
pagead/1p-user-list
Opomněl jsem některé cookies pro měření adwords? Může to mít vliv na měření?
díky

Dochází ke kolizi s jinými pluginy a měření se nespustí - řešíme
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Jaké GA používáte (gtag.js, analytics.js, GTM...)?tomahy napsal: řeším problém s měřením konverzí adwords. Po nasazení pluginu mi jde cca 50%+ konverzí do directu....což se mi nezdá (dle logu většina lidí schvaluje všechny cookies...)
Jak máte v rámci pluginu nastavenou práci s neznámýmí Cookies (Zakázáno / Povoleno / Dle nastavení Neznámé Cookies + zveřejněná kategorie "Neznámé")?

Ovšem právě Analytické cookies používají ID k identifikaci uživatelů.
Tím pádem je to protimluv.

Smysl to dává ve spojení s předchozí částí věty, tj. ID jsou anonymizovaná, tj. nejde z nich zjistit, že ID 123456 je Pepa Novák...
Mrknu na popisy co mají jinde, popř. nějak v EN upravím.

Ještě prosím upravit: Analytické cookies budou použity až po schválení uživatelem, ale to platí pro všechny cookies kromě funkčních (tzn. i pro preferenční, marketingové, atd.)
Dále druh „nekategorizované cookies“ je nesprávný – chybí tam uvedení popisu, poskytovatele i expirace, takže pouze obtížně může uživatel udělit platně souhlas k těmto cookies.
:whistle:

Sběr cookies již v poslední verzi není, uvědomil jsem si, že ať ho udělám jak chci, mohlo by to být potencionální riziko, že někdo začne psát na web nějaké nepěkné vzkazy. I v praxi se mi projevilo, že seznam pak obsahoval naprosto nesmyslné cookies, zřejmě od webů se špatně nastavenými doménami pro cookies, nebo od rozšíření v prohlížeči. Tzn. režim sbírání cookies musí aktivovat admin a cookies se snažit "nasbírat".
Ta kategorie ale má ještě druhotný efekt, a to je povolení cookies které nejsou nikde vypsané. Ve výchozím nastavení se jejich povolení řídí právě povolením této kategorie. Prostě něco ve smyslu "Jasný, beru všechno". Admin při sběru totiž nemusí a zřejmě nepostihne všechny varianty co mohou nastat a něco mu může ve výpisu chybět... Možná ještě vrátím nějaký aut. sběr cookies ale už ne formou automatického zařazení, nejspíš nějaká skrytá kategorie "Posbírané cookies", ještě o tom dost přemýšlím...
Ty texty ke kategoriím se přiznám jsem sebral z dema toho JS pluginu a moc jsem je neřešil (stejně to nikdo nečte

Můžeme zkusit třeba variantu:Linelabcz napsal: V překladu Analytické cookies je: Tyto soubory cookie shromažďují informace o tom, jak webovou stránku používáte, které stránky jste navštívili a na které odkazy jste klikli. Všechna data jsou anonymizována a nelze je použít k vaší identifikaci.
Ovšem právě Analytické cookies používají ID k identifikaci uživatelů.
Tím pádem je to protimluv.
Tyto soubory cookie shromažďují informace o tom, jak webovou stránku používáte, které stránky jste navštívili a na které odkazy jste klikli. Mohou obsahovat anonymní identifikátor vašeho prohlížeče, tzn. že analytické cookies vás samy o sobě neidentifikují jako jednotlivce, pouze identifikují přístup ke stránkám a chování na nich.
Myslím, že je potřeba jen zaktualizovat češtinu. Mě to taky vadilo. Od 2 února by tam mělo být neutrální:Linelabcz napsal: J...Ještě prosím upravit: Analytické cookies budou použity až po schválení uživatelem, ale to platí pro všechny cookies...:whistle:
Tyto webové stránky používají základní funkční cookie k zajištění svého správného fungování a sledovací cookie k pochopení toho, jak se stránkami pracujete. Další typy cookies budou použity pouze po vašem schválení.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Já jsem takto postupoval od první verze - mám tam to co chci já.
Potřebnou energii jsem pak věnoval na provázání našeho pluginu GTM a tohoto pluginu pro automatické odesílání informací do GA po schválení jakékoli kategorie, tak jak to požaduje Google Developer Consent mode.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Cony napsal:
Jaké GA používáte (gtag.js, analytics.js, GTM...)?tomahy napsal: řeším problém s měřením konverzí adwords. Po nasazení pluginu mi jde cca 50%+ konverzí do directu....což se mi nezdá (dle logu většina lidí schvaluje všechny cookies...)
Jak máte v rámci pluginu nastavenou práci s neznámýmí Cookies (Zakázáno / Povoleno / Dle nastavení Neznámé Cookies + zveřejněná kategorie "Neznámé")?
Díky CONY - změnil jsem nastavení s neznámými Cookies na "Povoleno" - toto mě nenapadlo

Jinak používám analytics.js

No, vzhledem k tomu, že jsem založením líný člověk, snažím se plugin udělat tak, abych, když jej nasazuji, to byl schopen udělat co nejjednodušeji a netrávil tím hodinyRudolf napsal: Na Joomla (a tedy i na tomto plug-inu) je skvělé, že je možné použít jazykové override a tedy netrápit se v diskusi vůbec tím, co tam je od výrobce.