Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
n3t Cookie Consent
24. led 2022 07:07 #145673
Zakázat procházení na stránce (a tedy ignorace tohoto zákazu by ztrácela jakýkoliv smysl) by se nemusela líbit Googlu - tím, že "dočasně znepřístupní obsah" docela zavání penalizací webu ve vyhledávači. A nebo se mýlím?
Odpověď od Martens

Návštěvník
Cony napsal: - ignorovat "Zakázat procházení" na stránce s podmínkami by taky šlo, ale pokud bude např. dialog uprostřed obrazovky, tak to stejně moc nepomůže
Zakázat procházení na stránce (a tedy ignorace tohoto zákazu by ztrácela jakýkoliv smysl) by se nemusela líbit Googlu - tím, že "dočasně znepřístupní obsah" docela zavání penalizací webu ve vyhledávači. A nebo se mýlím?
24. led 2022 12:26 #145678

) Nicméně plugin ji podporuje, byla po ní scháňka, tak to umí, každý ať si zváží sám...
Odpověď od Cony

Moderátor
Ne, tam je to tím nastavením "Zakázat procházet", pokud uživatel nepotvrdí souhlas, ale klikne na odkaz na podmínky, zobrazí se podmínky, ale na té stránce se znovu zobrazí souhlas v režimu "zakázat procházení", takže není co procházet, dokud je nepotvrdí, takový pepretuum mobileRudolf napsal: Jestli to vzniklo tím, že se zobrazí článek v popupu, tak náprava je jasná a rychlá

No myslím si to také, a nejen Google, ale hlavně uživatelům, proto ve výchozím nastavení tato možnost povolena není. Google by šel ještě asi "převézt" v kombinaci s možností "Nezobrazovat vyhledávačům" (ta je ve výchozím stavu povolena, aby vyhledávače neindexovali seznam Cookies - tak jak když dnes zkouknete Google se děje na většině webůMartens napsal: Zakázat procházení na stránce (a tedy ignorace tohoto zákazu by ztrácela jakýkoliv smysl) by se nemusela líbit Googlu - tím, že "dočasně znepřístupní obsah" docela zavání penalizací webu ve vyhledávači. A nebo se mýlím?

24. led 2022 12:28 #145679
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Zakázat proházení odporuje doporučení od právníka

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
24. led 2022 15:35 #145680
Odpověď od Jindra Ekart

Uživatel
Dobrý den
verze RC4 mi nefunguje na tomto webu: www.virtuemartshop.cz/test/gaem/
Objeví se tyto chyby:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/164724/virtual/www/test/gaem/plugins/system/n3tcookieconsent/n3tcookieconsent.php on line 162
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/164724/virtual/www/test/gaem/plugins/system/n3tcookieconsent/n3tcookieconsent.php on line 375
Nainstaloval jsem novou verzi RC4 + novou češtinu a obnovil výchozí nastavení Cookies.
Verze PHP: 7.3.26
Verze Joomla: 3.9.26
Jde o testovací verzi ostrého webu gaem.cz/ , kde jsem se kvůli stejné chybě musel vrátit k verzi RC2 .
s pozdravem
Jindřich Ekart
verze RC4 mi nefunguje na tomto webu: www.virtuemartshop.cz/test/gaem/
Objeví se tyto chyby:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/164724/virtual/www/test/gaem/plugins/system/n3tcookieconsent/n3tcookieconsent.php on line 162
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/164724/virtual/www/test/gaem/plugins/system/n3tcookieconsent/n3tcookieconsent.php on line 375
Nainstaloval jsem novou verzi RC4 + novou češtinu a obnovil výchozí nastavení Cookies.
Verze PHP: 7.3.26
Verze Joomla: 3.9.26
Jde o testovací verzi ostrého webu gaem.cz/ , kde jsem se kvůli stejné chybě musel vrátit k verzi RC2 .
s pozdravem
Jindřich Ekart
24. led 2022 16:03 #145681
Odpověď od m23

Uživatel
RC 3+ mi na jednom webu generuje stejné chyby. Na dalších je to ok. Zatím jsem neměl čas prozkoumat přičinu. Do RC2 je to OK.
24. led 2022 17:11 #145682
Odpověď od Cony

Moderátor
Díky za upozornění, Joomla 3 se zde chová trochu jinak než Joomla 4. Bude opraveno v příští verzi, popř. pokud nechcete čekat stáhněte si poslední commit.