Přihlásit se

n3t Cookie Consent

22. led 2022 04:16 #145652
Odpověď od Cony
Moderátor
RC 3 verze ke stažení zde .

Změny
- z-index pro ikonu triggeru změněn na 999999
- skript pro vizualizaci se nově nahrává s parametrem defer (mělo by to zlepšit rychlost stránek)
- jazykové soubory se nahrávají jen když jsou třeba (vyřeší to problém s rozdílným popisem pro instalaci a nastavení pluginu)
- upravené rozvržení nastavení (nová záložka pro Dialog nastavení, doplnění popisů, možnost skrýt tabulku cookies pro jednodušší drag&drop - kdo nemá plugin Phoca Collapse atd...)
- ID souhlasu je nově generováno javaskriptem

Doplněno
- nový blok typu "Zásady ochrany osobních údajů" - zobrazí se jen pokud jsou vyplněné zásady
- nový blok typu "Informace o souhlasu" - zobrazí se jen pokud je již souhlas udělen, obsahuje datum a ID souhlasu.

Oba nové bloky se automaticky objeví na nových instalacích, při novém importu nastavení z CookieBot.com, nebo při použití tlačítka "Výchozí nastavení". Jinak si je musíte přidat manuálně.

Bongu, prosím o přetextování konstanty PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_CFG_FIELDS_BLOCKS na "Cookies". Konstanty PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_BLOCK_PRIVACY_TITLE a PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_BLOCK_CONSENT_TITLE jsou ve výchozím nastavení prázdné, ponech je tak, jsou tam jen kvůli možnosti si doplnit titulek, kdyby někdo chtěl.

22. led 2022 07:55 - 22. led 2022 11:45 #145653
Odpověď od Bong
Moderátor
Novinka plná změn :-) Musím říct, že administrace se podstatně zpřehlednila.

Asi je někde malá chybka. Ve front se mi zobrazuje {{revision_message}}:

Edit: A také se ve front zobrazuje podobně, jak psal H13 , jen čisté konstanty:

Code:
PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_SCAN_COOKIE_EXPIRATION_YEARS

můžu to přidat do překladu, třeba jako: PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_SCAN_COOKIE_EXPIRATION_YEARS="roky", atd...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

22. led 2022 15:03 #145655
Odpověď od Cony
Moderátor

Bong napsal: Asi je někde malá chybka. Ve front se mi zobrazuje {{revision_message}}:

To je z bongovo.cz? Teď už to tam nevidím. Promazával jsi cache?

Bong napsal: Edit: A také se ve front zobrazuje podobně, jak psal H13 , jen čisté konstanty:

To zřejmě nastalo při skenování, když chyběly ty konstanty v češtině. Plural se pak nesprávně přeložil a do nastavení se ti uložila konstanta místo přeložené hodnoty. Mělo by stačit buď v nastavení Cookie smazat a nechat jí znovu nadetekovat, nebo si to v nastavení přepsat na text. U vícejazyčných webů se to spraví samo.

22. led 2022 15:37 #145657
Odpověď od Cony
Moderátor
V Joomle 4 je chyba, která umožňuje při drag&drop řazení Cookies v rámci seznamu přesunout kategorii do seznamu Cookies a naopak vyhodit Cookie na úroveň kategorií. Oprava je již hotova , snad se tedy dostane již do příštího vydání Joomly.

22. led 2022 18:02 #145658
Odpověď od Cony
Moderátor

Bong napsal: Asi je někde malá chybka. Ve front se mi zobrazuje {{revision_message}}

Aha, tak už vím, kde asi bude chyba, hlavní skript se nenahrával s uvedeným hash součtem (Cache Breaker), tzn. spouštěl se starý skript z cache prohlížeče. Bude opraveno v příští verzi.

22. led 2022 18:49 - 22. led 2022 18:50 #145659
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel
ahoj,
po aktualizaci na RC3 se mi to zobrazuje takhle, viz. tlačítko "Přijmout vše"

22. led 2022 20:20 #145660
Odpověď od Cony
Moderátor
Zvláštní, změny stylování tam nebyly, před tím se to zobrazovalo v pořádku? Při použití 3 tlačítek a rozvržení box je tam na tlačítka málo místa, text v tlačítkách se v standardu zalomí, tady asi bude nějaké pravidlo z šablony, které zalomení zakáže.

Mělo by pomoct pravidlo do vlastního CSS
Code:
#cm { max-width: 30em; }

22. led 2022 22:40 #145662
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel
to už tam bylo předtím, jen jsem neměl čas to napsat a ve čtvrtek mi nefungoval mikrofon a taky jsem si na to nevzpomněl :-D

23. led 2022 00:00 #145663
Odpověď od Cony
Moderátor
Tak to jo :D Ok, je to tou kombinací box a3 tlačítka. přidám na to stylování, původní skript totiž s třetím tlačítkem nepočítá....

23. led 2022 02:19 #145664
Odpověď od Bong
Moderátor
Při použití kvalitních šablon od Phoca problém s tlačítky není ;)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

23. led 2022 04:31 #145665
Odpověď od Cony
Moderátor
RC 4 verze ke stažení zde .

Opravy
- hlavní skript se nahrává se správným parametrem pro "prolomení cache", po aktualizaci by se měl tedy ve všech prohlížečích správně zaktualizovat
- při určité kombinaci konfigurací mohlo dojít k nevykreslení bloku funkčních cookies (chyba byla zavedena verzí RC 3)
- placeholder {{revision_message}} by se již neměl zobrazit (děkuji bongovi za nahlášení)

Doplněno
- rozšíření bloku souhlasu, pokud jsou použity 3 tlačítka (není to obecné řešení, pokud budete mít dlouhé texty je potřeba poupravit stylování, nebo zvolit jiné rozvržení)
- možnost volby do jaké kategorie se mají zapisovat neznámé Cookies (Neznámé / Skryté / Vlastní)

23. led 2022 08:20 #145666
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel
Ahoj, díky za opravu tří tlačítek.

Nastavení:
Neumožnit procházení webu: Ano
Zásady ochrany os. údajů: nějaký článek

na stránce:
vyskočí dialog, kde mi odkazuje na vybraný článek, po kliknutí stále v popředí dialog o cookies a za ním článek, který se nedá přečíst

Je to tak správně?

23. led 2022 12:58 #145669
Odpověď od H13
Admin

klucon napsal: vyskočí dialog, kde mi odkazuje na vybraný článek, po kliknutí stále v popředí dialog o cookies a za ním článek, který se nedá přečíst

Je to tak správně?

Já myslím, že ano, na tom článku už se můžou načítat cookies, proto tě to tam prostě nepustí. Logický to není, stejně jako celá tato cookie akce, ale jinak to asi nejde.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

24. led 2022 04:44 #145671
Odpověď od Cony
Moderátor
No vy si vymýšlíte kombinace :D

Těžko říct, co je správný chování v takovémto případě.

- plugin jako takový vypnout nelze, pak by se na stránce s podmínkami začali zapisovat Cookies, tzn. nesplnilo by to účel
- spustit plugin jen v režimu blokování a neukázat dialog souhlasu by šlo, ale pak si uživatel přečte podmínky, a zas je nemá kde potvrdit
- ignorovat "Zakázat procházení" na stránce s podmínkami by taky šlo, ale pokud bude např. dialog uprostřed obrazovky, tak to stejně moc nepomůže :)

Tak nevím. Snad jedině nějaká kombinace, vypnout dialog souhlasu, plugin nechat běžet a přidat podporu na zobrazení souhlasu na proklik. Ten by sis pak přidal do článku se souhlasem?

24. led 2022 04:51 #145672
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Jestli to vzniklo tím, že se zobrazí článek v popupu, tak náprava je jasná a rychlá :)

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla