Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Tlačítko Phoca Gallery - nelze přidat kód
13. led 2026 18:31 #150964
Ahoj,
prosím o radu. Mám Joomla 5.4.2, Phoca Cart 6.0.0, Phoca Gallery 6.0.1, a v editoru TinyMCE mám plugin Tlačítko PhocaGallery.
Když chci vložit k produktu kod, který mi vykreslí galerii obrázků, tak nelze vybrat rozsah od do jaké obrázky z kategorie vložit. Viz připojený screenshot.
Před aktualizací na verze 6 to fungovalo.
Zkoušel jsem vše přeinstalovat - nepomohlo. Nevíte prosím?
Moc díky leoš
prosím o radu. Mám Joomla 5.4.2, Phoca Cart 6.0.0, Phoca Gallery 6.0.1, a v editoru TinyMCE mám plugin Tlačítko PhocaGallery.
Když chci vložit k produktu kod, který mi vykreslí galerii obrázků, tak nelze vybrat rozsah od do jaké obrázky z kategorie vložit. Viz připojený screenshot.
Před aktualizací na verze 6 to fungovalo.
Zkoušel jsem vše přeinstalovat - nepomohlo. Nevíte prosím?
Moc díky leoš
13. led 2026 20:01 #150965
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
pokud mám Phoca Gallery 6.0.1, Phoca Gallery Content plugin 6.0.0 a button plugin: 4.5.2 a zapnu v Joomle 5 Backward compatibility plugin (protože button plugin 4.5 není pro 5, pak mi vše jede), pokud ale v 5 zapnu Backward compatibility plugin verze 6, pak to hlasí problém s JFactory, apod.
Ale se standardním Backward compatibility pluginem vše OK:
Jestli jsou prázdný pole start a count, zkus se podívat, jestli jsou obrázky zveřejněný, je k nim přístup, apod.
pokud mám Phoca Gallery 6.0.1, Phoca Gallery Content plugin 6.0.0 a button plugin: 4.5.2 a zapnu v Joomle 5 Backward compatibility plugin (protože button plugin 4.5 není pro 5, pak mi vše jede), pokud ale v 5 zapnu Backward compatibility plugin verze 6, pak to hlasí problém s JFactory, apod.
Ale se standardním Backward compatibility pluginem vše OK:
Jestli jsou prázdný pole start a count, zkus se podívat, jestli jsou obrázky zveřejněný, je k nim přístup, apod.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš
14. led 2026 10:27 #150971
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj Honzo,
moc díky za tip. Problém jsem našel v kategorii Phoca Gallery - neměl jsem ji správně přiřazenou. Jinak plugin zpětné kompatibility mám zaplý jak pro J5 tak pro J6 a žádný problém nevidím.
Ještě jednou díky.
moc díky za tip. Problém jsem našel v kategorii Phoca Gallery - neměl jsem ji správně přiřazenou. Jinak plugin zpětné kompatibility mám zaplý jak pro J5 tak pro J6 a žádný problém nevidím.
Ještě jednou díky.
Nejnovější příspěvky