Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
n3t Cookie Consent
14. úno 2022 18:24 #145855
Odpověď od Linelabcz
Admin
Jasný to chápu, ale trošku to bije do očí.
Ještě prosím upravit: Analytické cookies budou použity až po schválení uživatelem, ale to platí pro všechny cookies kromě funkčních (tzn. i pro preferenční, marketingové, atd.)
Dále druh „nekategorizované cookies“ je nesprávný – chybí tam uvedení popisu, poskytovatele i expirace, takže pouze obtížně může uživatel udělit platně souhlas k těmto cookies.
:whistle:
Ještě prosím upravit: Analytické cookies budou použity až po schválení uživatelem, ale to platí pro všechny cookies kromě funkčních (tzn. i pro preferenční, marketingové, atd.)
Dále druh „nekategorizované cookies“ je nesprávný – chybí tam uvedení popisu, poskytovatele i expirace, takže pouze obtížně může uživatel udělit platně souhlas k těmto cookies.
:whistle:
14. úno 2022 18:36 - 14. úno 2022 18:37 #145856
Odpověď od Linelabcz
Admin
Prostě v defaultu bych sběr neznámých cookies třetích stran neaktivoval po instalaci. Jestli rozumíš.
14. úno 2022 21:28 #145857
Odpověď od Cony
Moderátor
Jasný, nad těma "nekategorizovanýma" jsem dlouho přemýšlel, možná by bylo lepši je nazvat "Ostatní" nebo něco takovýho.
Sběr cookies již v poslední verzi není, uvědomil jsem si, že ať ho udělám jak chci, mohlo by to být potencionální riziko, že někdo začne psát na web nějaké nepěkné vzkazy. I v praxi se mi projevilo, že seznam pak obsahoval naprosto nesmyslné cookies, zřejmě od webů se špatně nastavenými doménami pro cookies, nebo od rozšíření v prohlížeči. Tzn. režim sbírání cookies musí aktivovat admin a cookies se snažit "nasbírat".
Ta kategorie ale má ještě druhotný efekt, a to je povolení cookies které nejsou nikde vypsané. Ve výchozím nastavení se jejich povolení řídí právě povolením této kategorie. Prostě něco ve smyslu "Jasný, beru všechno". Admin při sběru totiž nemusí a zřejmě nepostihne všechny varianty co mohou nastat a něco mu může ve výpisu chybět... Možná ještě vrátím nějaký aut. sběr cookies ale už ne formou automatického zařazení, nejspíš nějaká skrytá kategorie "Posbírané cookies", ještě o tom dost přemýšlím...
Ty texty ke kategoriím se přiznám jsem sebral z dema toho JS pluginu a moc jsem je neřešil (stejně to nikdo nečte )
Sběr cookies již v poslední verzi není, uvědomil jsem si, že ať ho udělám jak chci, mohlo by to být potencionální riziko, že někdo začne psát na web nějaké nepěkné vzkazy. I v praxi se mi projevilo, že seznam pak obsahoval naprosto nesmyslné cookies, zřejmě od webů se špatně nastavenými doménami pro cookies, nebo od rozšíření v prohlížeči. Tzn. režim sbírání cookies musí aktivovat admin a cookies se snažit "nasbírat".
Ta kategorie ale má ještě druhotný efekt, a to je povolení cookies které nejsou nikde vypsané. Ve výchozím nastavení se jejich povolení řídí právě povolením této kategorie. Prostě něco ve smyslu "Jasný, beru všechno". Admin při sběru totiž nemusí a zřejmě nepostihne všechny varianty co mohou nastat a něco mu může ve výpisu chybět... Možná ještě vrátím nějaký aut. sběr cookies ale už ne formou automatického zařazení, nejspíš nějaká skrytá kategorie "Posbírané cookies", ještě o tom dost přemýšlím...
Ty texty ke kategoriím se přiznám jsem sebral z dema toho JS pluginu a moc jsem je neřešil (stejně to nikdo nečte )
15. úno 2022 06:22 #145861
Odpověď od Linelabcz
Admin
Člověk by řekl, jedna cookie lišta, ale je za tím spousta práce a zadarmo. Jestli můžu někam přispět na vývoj, napiš.
15. úno 2022 16:30 - 15. úno 2022 16:32 #145866
Tyto soubory cookie shromažďují informace o tom, jak webovou stránku používáte, které stránky jste navštívili a na které odkazy jste klikli. Mohou obsahovat anonymní identifikátor vašeho prohlížeče, tzn. že analytické cookies vás samy o sobě neidentifikují jako jednotlivce, pouze identifikují přístup ke stránkám a chování na nich.
Tyto webové stránky používají základní funkční cookie k zajištění svého správného fungování a sledovací cookie k pochopení toho, jak se stránkami pracujete. Další typy cookies budou použity pouze po vašem schválení.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Můžeme zkusit třeba variantu:Linelabcz napsal: V překladu Analytické cookies je: Tyto soubory cookie shromažďují informace o tom, jak webovou stránku používáte, které stránky jste navštívili a na které odkazy jste klikli. Všechna data jsou anonymizována a nelze je použít k vaší identifikaci.
Ovšem právě Analytické cookies používají ID k identifikaci uživatelů.
Tím pádem je to protimluv.
Tyto soubory cookie shromažďují informace o tom, jak webovou stránku používáte, které stránky jste navštívili a na které odkazy jste klikli. Mohou obsahovat anonymní identifikátor vašeho prohlížeče, tzn. že analytické cookies vás samy o sobě neidentifikují jako jednotlivce, pouze identifikují přístup ke stránkám a chování na nich.
Myslím, že je potřeba jen zaktualizovat češtinu. Mě to taky vadilo. Od 2 února by tam mělo být neutrální:Linelabcz napsal: J...Ještě prosím upravit: Analytické cookies budou použity až po schválení uživatelem, ale to platí pro všechny cookies...:whistle:
Tyto webové stránky používají základní funkční cookie k zajištění svého správného fungování a sledovací cookie k pochopení toho, jak se stránkami pracujete. Další typy cookies budou použity pouze po vašem schválení.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
15. úno 2022 16:57 #145867
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Na Joomla (a tedy i na tomto plug-inu) je skvělé, že je možné použít jazykové override a tedy netrápit se v diskusi vůbec tím, co tam je od výrobce.
Já jsem takto postupoval od první verze - mám tam to co chci já.
Potřebnou energii jsem pak věnoval na provázání našeho pluginu GTM a tohoto pluginu pro automatické odesílání informací do GA po schválení jakékoli kategorie, tak jak to požaduje Google Developer Consent mode.
Já jsem takto postupoval od první verze - mám tam to co chci já.
Potřebnou energii jsem pak věnoval na provázání našeho pluginu GTM a tohoto pluginu pro automatické odesílání informací do GA po schválení jakékoli kategorie, tak jak to požaduje Google Developer Consent mode.
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla