Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
n3t Cookie Consent
03. led 2022 00:51 #145433
Odpověď od Cony
Moderátor
Alfa 3 verze ke stažení
zde
.
Opraveno
- blokování některých cookies i po udělení souhlasu (špatná kontrola expirace cookies)
Doplněno
- nastavení jak zacházet s neznámými cookies (neuvedenými v nastavení) - blokovat / povolit / nebo dle povolení kategorie Unknown
- možnost přidávání podchycených neznámých cookies do nastavení
Opraveno
- blokování některých cookies i po udělení souhlasu (špatná kontrola expirace cookies)
Doplněno
- nastavení jak zacházet s neznámými cookies (neuvedenými v nastavení) - blokovat / povolit / nebo dle povolení kategorie Unknown
- možnost přidávání podchycených neznámých cookies do nastavení
Poděkovali: zpetr
04. led 2022 22:36 #145458
Odpověď od Cony
Moderátor
Alfa 4 verze ke stažení
zde
.
Opraveno
- chybná kategorizace zavedená ve verzi alfa 3
- aktualizována JS knihovna (chyba v expiraci cookie při odsouhlasení jen základních cookies)
Doplněno
- export/import nastavení
- import nastavení cookies z exportu z reportu CookieBot.com ve formátu JSON
- podpora sloupců Provider a Expiration u popisu Cookies (ve výchozím stavu jsou sloupce vyplé, pokud již máte nainstalováno, Expiration se ale zobrazí)
Opraveno
- chybná kategorizace zavedená ve verzi alfa 3
- aktualizována JS knihovna (chyba v expiraci cookie při odsouhlasení jen základních cookies)
Doplněno
- export/import nastavení
- import nastavení cookies z exportu z reportu CookieBot.com ve formátu JSON
- podpora sloupců Provider a Expiration u popisu Cookies (ve výchozím stavu jsou sloupce vyplé, pokud již máte nainstalováno, Expiration se ale zobrazí)
05. led 2022 00:21 #145459
Odpověď od Mike
Uživatel
Tak jsem v kelu. Nainstaloval jsem plugin, povolil jej a najednou totok:
Parse error: syntax error, unexpected ':', expecting ';' or '{' in /3w/2ld.cz/p/pk1-cz/plugins/system/n3tcookieconsent/n3tcookieconsent.php on line 22
Netuším teď, co dělat, ale do administrace webu www.pk1.cz se nemám šanci přihlásit. Viděl tohle někdy někdo prosím?
Parse error: syntax error, unexpected ':', expecting ';' or '{' in /3w/2ld.cz/p/pk1-cz/plugins/system/n3tcookieconsent/n3tcookieconsent.php on line 22
Netuším teď, co dělat, ale do administrace webu www.pk1.cz se nemám šanci přihlásit. Viděl tohle někdy někdo prosím?
05. led 2022 00:30 #145460
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
jj, občas jo, když na produkční web nainstaluji rozšíření které je ve verzi alfa nebo beta == neodladěná.
naštěstí jsem se za ty roky poučil a takové verze instaluji na vývojové verze.
Nyní je třeba aby jste šel na ftp, našel si ve složce plugins/system složku n3txxxxxx a přejmenoval ji tak že na začátek jména se dá podtržítko.
Nyní plugin přestane fungovat, dostanete se do administrace a v ní je třeba tento plugin najít v seznamu a vypnout ho (Pozor, neklikat na něj).
A pak je možné jít na ftp znovu a vrátit jméno zpět.
Pak už záleží na Vás == buď odinstalovat nebo nezapínat a počkat na produkční verzi.
naštěstí jsem se za ty roky poučil a takové verze instaluji na vývojové verze.
Nyní je třeba aby jste šel na ftp, našel si ve složce plugins/system složku n3txxxxxx a přejmenoval ji tak že na začátek jména se dá podtržítko.
Nyní plugin přestane fungovat, dostanete se do administrace a v ní je třeba tento plugin najít v seznamu a vypnout ho (Pozor, neklikat na něj).
A pak je možné jít na ftp znovu a vrátit jméno zpět.
Pak už záleží na Vás == buď odinstalovat nebo nezapínat a počkat na produkční verzi.
05. led 2022 00:58 #145461
Odpověď od Mike
Uživatel
Děkuji, děkuji, děkuji, děkuji. Vypnul jsem dle instrukcí, tak budu čekat.
05. led 2022 03:01 #145462
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
ok
jinak na řádku 22 kde je chyba podle obrázku mě to nic nehlásí.
je zde kód:
což se Vašemu PHP nelíbí.
Takže otázkou je:
- instalujete na J4?
- jaké máte PHP?
To je to oč tu běží, tohle by jste měl vždy uveřejnit v příspěvku, jinak jde o tzv. výkřik do tmy typu:
"nejede mi auto, co s tím"
Nic si z toho nedělejte, stejně nesmyslně jsem dnes vykřikoval na Honzu, když nám nefungoval náš plugin ve PhocaCart
"Ve stare verzi PhocaCart en plugin fungoval, když jsem nainstaloval verzi 3.8.5, tak už to nefunguje"
Nejraději bych si dal pár facek za takovou neprogramátorskou specifikaci. Typicky ale Dummy, Honzo promiň
jinak na řádku 22 kde je chyba podle obrázku mě to nic nehlásí.
je zde kód:
Code:
private function cookiesList(): array
což se Vašemu PHP nelíbí.
Takže otázkou je:
- instalujete na J4?
- jaké máte PHP?
To je to oč tu běží, tohle by jste měl vždy uveřejnit v příspěvku, jinak jde o tzv. výkřik do tmy typu:
"nejede mi auto, co s tím"
Nic si z toho nedělejte, stejně nesmyslně jsem dnes vykřikoval na Honzu, když nám nefungoval náš plugin ve PhocaCart
"Ve stare verzi PhocaCart en plugin fungoval, když jsem nainstaloval verzi 3.8.5, tak už to nefunguje"
Nejraději bych si dal pár facek za takovou neprogramátorskou specifikaci. Typicky ale Dummy, Honzo promiň