Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
PhocaCart -Astroid
konfiguruji Phocacart na frameworku Astroid s šablonou od nich JD Boston a Astroid Zero. Jde mi nyní o zobrazení modulů v pozici Topbar 2.
Postupuji dle manuálu. Nahrála jsem do kořenového adresáře rozbalený zip na přepsání modulů,
ale nenašla jsem, kde nastavit toto a v tom to bude? Prozkoumávala jsem nastavení šablon i komponenty a nenašla.
Phoca Cart - Astroid Template - Options
Set following parameters in Phoca Cart Options:
Theme: Bootstrap 4
Icon Type: Font Awesome 5
Load Specific CSS: Astroid
Load Chosen: No
V tuto chvíli, když je zapnutý modul v té pozici, tak výstup je bílá stránka: Class 'PhocacartRenderStyle' not found (krom home page)
Pracovní verze webu zde test.napojtese.cz/
Můžete mi prosím pomoci?
Děkuji moc.
Sylvie
Vypadá to, že z nějakýho důvodu nenačítá určitou třídu v Phoca Cart.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Bong - děkuji, češtinu mám. Je skvělá.
Ale prostě v nastavení šablony nevidím možnost konfigurace viz obr 007 v příloze, jako je uvedeno zde v nápovědě:
www.phoca.cz/documents/116-phoca-cart-co...and-astroid-template
Vkládám pro jistotu i screen Astroidu.
Honza:
Verze Phoca 3.0.0
Moduly mám zapnuté hledání a košík. Přípona třídy modulu: ph-main-nav-top-box, pozice topbar 2
Debug - tzn toto že: globální nastavení, server, hlášení chyb - nastaveno maximální. A žádné chyby to nevypisuje...
Zkoušela jsem i na jiném webu a stejný problém.
Děkuji za váš čas.
Call to undefined method PhocacartRenderMedia::getInstance()
Tak to se trápíte zbytečně. To je verze z roku 2017. Už máme Phoca Cart verze 3.5.7.Sylvie napsal: Verze Phoca 3.0.0
Použijte u všeho vždy poslední verzi.
Tak to budu muset nejprve odinstalovat ? a až pak znovu nainstalovat? Nyní jsem tam instalovala nejnovější verzi na tu starou a hlásí chybu (příloha)
Ideální by bylo, pokud už tam máte navedené položky:
- Spustit v Phoca Cart Export.
- Vygenerovat si soubor s položkami.
- Odinstalovat kompletně Phoca Cart.
- Vyčistit cache, atd.
- Nainstalovat novou verzi Phoca Cart.
- Importovat soubor s položkami.
A nebo prostě odinstalovat, nainstalovat novou verzi a kategorie a položky vytvořit znova.
Doporučuji také nainstalovat skvělý plugin Phoca Filter Options System Plugin, který vám přidá do nastavení všech komponent možnost filtrování/vyhledávání funkcí. Oceníte ho hlavně u podobně rozsáhlých komponent s bohatým nastavením, jako jsou ty od Phoca...
Jdu na to.
Ještě jeden zásek, jak jsem tam nejprve zkoušela ten VM, tak se mi nepodařil celý odinstalovat.
Viz screen
Můžete zkusit zbytky odinstalovat jednotlivě.
Nebo to dočistit ručně v souborech a DB (pracné).
Nebo znovu balíček nainstalovat a pak odinstalovat (package).
Už dlouho se na to chci zeptat!
Nestává se to často, ale občas ano.
Nyní kromě VM mi nejde ani kompletně odinstalovat PhocaCart.
Můj postup by nyní byl cca: přeinstalovat celý web (nemám tam žádný obsah), ... smazat současnou databázi, založit novou... instalace čisté Joomly a potřebných rozšíření... a pak by bylo vše zdravé jak chci. Ale třeba existuje jednodušší nebo rychlejší metoda?
S tabulkami databáze skoro nikdy nepracuji.
Mimochodem na to druhém webu, o kterém jsem se zmiňovala, že PhocaCart také testuji, tam mi stará verze odinstalovat šla a nyní už tam běží nejnovější.
-Bong napsal: Když instalujete balíček, je nejlépe odinstalovat opět jen balíček (package).
AHA - OK, díky.
Můžete zkusit zbytky odinstalovat jednotlivě.
NEJDE
Nebo to dočistit ručně v souborech a DB (pracné).
TO PŘESNĚ NEVÍM JAK - VIZ MŮJ PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Nebo znovu balíček nainstalovat a pak odinstalovat (package).
TO VÍM, TO JSEM ZKOUŠELA A NEPOMOHLO.
DĚKUJI
Ne, tak rozhodně ne, tím si jen zavarite na nefunkční odkazy v administraci.Sylvie napsal: Prosím pěkně, ručně odstraním komponentu (pokud nejde standardně odinstalovat na webu) tak, že v databázi odstraním všechny tabulky související s danou komponentou?
Občas některé komponenty jsou dělané tak, že po odinstalaci nechávají tabulky v databázi (tuším že zrovna VM to dělá). Pak můžete smazat ty tabulky ručně, ale ne naopak.
Co přesně nejde "standardně odinstalovat"?
Nejnovější příspěvky