Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Převod, wedos
08. led 2013 18:04 #101857
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
a to je presne to, co si musite rozhodnout sam (a take propocitat)
na co vsechno budu technika potrebovat, aby mi udelal
napr:
je server zabezpecen?
zalohovan? jak? kam?
monitorovan? jak? cim? jake jsou limity pro nejake hlaseni? co bezpecnostni hlaseni?
co vse bezi? jen LAMP? nebo i neco vice?
bude tam vubec apache? nebo to bude nginx? nebo treba lighttpd?
...
a na co jej v ramci prubezne pece najmu 1x za pul roku
ja vas neodrazuji, by to tak muze vypadat, ale ja osobne bych do serveru, kterych bych mel na starosti jen ja, nesel - je to v zajmu lidi, jimz weby spravuji
nemyslim si o sobe totiz, ze jsem dostatecne na toto fundovany
na co vsechno budu technika potrebovat, aby mi udelal
napr:
je server zabezpecen?
zalohovan? jak? kam?
monitorovan? jak? cim? jake jsou limity pro nejake hlaseni? co bezpecnostni hlaseni?
co vse bezi? jen LAMP? nebo i neco vice?
bude tam vubec apache? nebo to bude nginx? nebo treba lighttpd?
...
a na co jej v ramci prubezne pece najmu 1x za pul roku
ja vas neodrazuji, by to tak muze vypadat, ale ja osobne bych do serveru, kterych bych mel na starosti jen ja, nesel - je to v zajmu lidi, jimz weby spravuji
nemyslim si o sobe totiz, ze jsem dostatecne na toto fundovany
Joomla! pro každého
08. led 2013 18:14 #101860
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Pouzil bych nginx, je na Joomlu nejrychlejsi. Mam to vyzkouseny jeste s jednou cache, ale tu jsem uz zapomnel.
No jestli staci 1x za pul roku, tak to neni tak hrozny, protoze pokud by to mel rekneme za pul hodiny zfouknuty. Tak je to za rok 500 a to se da za ten narust vykonu obetovat a verim tomu, ze ten narust by byl velkej. Pak uz bych nemusel silhat po Yootheme. I kdyz je mozna lepsi se naucit trosku upravit sablony a nechat obyc. hosting a koupit Yootheme a stejne by to asi bylo rychlejsi, nez RT na vlastnim serveru.
Ja mam jen svoje weby a par webu jsem delal cloveku, ktery mne za to zaplatil hosting. Takze me nejaci klienti netrapi. Nedelam nic na kseft.
No jestli staci 1x za pul roku, tak to neni tak hrozny, protoze pokud by to mel rekneme za pul hodiny zfouknuty. Tak je to za rok 500 a to se da za ten narust vykonu obetovat a verim tomu, ze ten narust by byl velkej. Pak uz bych nemusel silhat po Yootheme. I kdyz je mozna lepsi se naucit trosku upravit sablony a nechat obyc. hosting a koupit Yootheme a stejne by to asi bylo rychlejsi, nez RT na vlastnim serveru.
Ja mam jen svoje weby a par webu jsem delal cloveku, ktery mne za to zaplatil hosting. Takze me nejaci klienti netrapi. Nedelam nic na kseft.