Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Převod, wedos

08. led 2013 12:58 #101829
Odpověď od Cony
Moderátor
To se raději poohlédněte po nějakém Managed VPS, wedos je zatím v nabídce nemá.

08. led 2013 13:01 - 08. led 2013 13:04 #101830
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ty uz jsou dost drahy. Ja uz jedno zkousel, bylo to ok, ale cena ne. A vyssi rychlost nebyla prilis znat, ale bylo to stabilnejsi, protoze to je urcite min zavisly na vykyvech, ktery delaji ostatni uzivatele. Uz jsem premyslel, ze bych zkusil vlastni server (stoji to stejne jako VMS), ale kdo by to spravoval.

Jak casto se to musi upgradovat apod? To by prece mohlo stacit rekneme jednou za pul roku, ne? Prece kdyz se to jednou nejak nastavi a zabezpeci, tak to musi vydrzet, kdyz do toho nikdo nebude drbat.

08. led 2013 13:36 #101833
Odpověď od Cony
Moderátor
A chcete VPS protože tam budete mít jen weby, nebo tam chcete provozovat i jiné aplikace? Pokud jen weby, tak Managed VPS za rozumnou cenu máte např u Savany nebo u Cesky-Hosting . Není to úplně klasické VPS, nemáte třeba ssh přístup a konfiguraci také úplně neovlivníte (u Savany tuším vůbec, na cesky-hosting byli k dotazům vstřícnější, ale také Vám upraví spíš jen základní věci).

08. led 2013 13:41 #101835
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Jen weby. Zadne aplikace. Savanu ne - majitel nema rad Joomlu, netaji se tim a jeho hosting je same omezeni. Zejmena databaze a inody a php procesy mne vadi. Mam lepsi hosting na VMS, nez je Cesky hosting, ma super podporu, ale je to tam pro me drazsi, nez muzeme jen tak zaplatit za hosting a pokud uz bych se rozhodl, tak je asi lepsi pridat par kacek a mit svuj server. Daji se sehnat za cca 3-4 stovky, jen bych musel mit nekoho, kdo by to obcas dal dohromady.

08. led 2013 15:40 - 08. led 2013 15:42 #101840
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
zvlastni, mam a savane cca 20 webu a vetsina je joomla a zadne omezeni nepocituji
- inody - je jich dost (i na eshop) a kdyz pochopite, k cemu jsou, tak vam nebudou vadit (podobne omezeni na soubory a jejich mnozstvi ma kazdy - i wedos - jen to nerikaji naplno a rovnou, ale az na toto omezeni narazite, protoze jde o souborovy system, jeho zalohovani, ...)
- php procesy omezeni maji take skoro vsichni (i wedos) a kdo jej opravdu nema omezen je max vlastni dedikac ci plne VPS

takze tak asi muj nazor

co se Hofyho (majitele savany) tyce, tak obecne na zadnem hostingu nemaji uplne v lasce vsechny opensource a je celkem jedno, zda tam rvete joomlu, drupal, ci phpbb
nekolikrat jsem si hofym psal a vzdy dobra odpoved
s podporou jsem take spokojen, takze se uz o nic nemusim starat a vse jede

Joomla! pro každého

08. led 2013 16:13 - 08. led 2013 16:23 #101843
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja nikde netvrdim, ze je Savana spatna a na tom, co jsem napsal, neni nic zvlastniho. Vsechno je pravda.
Samotna Joomla ma cca 5000 souboru. Staci tedy pouze 10 instalaci Joomly a druhy tarif na Savane je vycerpan z vice jak poloviny pouze cistymi instalacemi Joomly. A navic mne vadi i chovani hofyho, ale to je muj subjektivni pohled na vec. K nemu bych si nedal nic kvuli jeho chovani a pak kvuli jeho inodum a dalsim blbostem.

Ja na jednom z mych hostingu zadne omezeni na pocty souboru a ani PHP nemam a jmeno tohoto hostingu nikde zverejnovat nebudu a to hlavne proto, ze nestojim o to, aby se tam nastehovali kok.ti z Webtrhu a podobnych for. Samozrejme vim, ze na limity se narazi vsude, ale ja nejsem vycurany hnup, jako par blbcu z webtrhu, co si koupi hosting u wedosu, rvou do jednoho aresare nekolik desitek tisic souboru a pak si stezuji, jak dokazuje par dni stara diskuze tam. I hostingy, ktere omezuji nejsou tak omezene, jako Savana. Ta ma omezeni snad na vse a ja nechci pouzivat hosting, kde bych denne musel hlidat, jestli nahodou uz neco neprekracuju. Navic podpora na Savane nefunguje v noci a o vikendech, pokud uz to nahodou nezmenil a to je pro me dalsi problem, ale ono je to jedno, on i kdyby mel hosting zdarma a vse neomezene, tak tam nepujdu:). Tak se divam, ze podporu zmenil, ale stale nefunguje pres noc a o vikendu jen do 15h, to je o nicem.

Prave kvuli ruznym nevyhodam, ktere maji sdilene hostingy, i VPS a VMS atd., jsem uvazoval o pronajmu serveru. Stoji to par stovek, stejne jako lepsi VPS nebo VMS, ale nezvladl bych tu administraci.