Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Funkční eshopy postavené na Phoca Cart
04. úno 2025 17:43 #150164
Odpověď od Linelabcz

Admin
Aha, omlouvám se. Myslel jsem že, to je vlákno o Phoca Cart.

23. úno 2025 13:36 #150183
Odpověď od Tomáš

Uživatel
Tak to je docela překvápko, s tím přihlášovacím jménem místo emailu. To si Joomla táhne snad ještě od Mamba. Na to jsem úplně zapomněl že to tam je. Dlouhá léta používám "One Page Checkout" od RuposTel, tak ten to má v tom modulu pořešený.
24. úno 2025 20:15 #150189
Úhel pohledu
Pokud mám napojení registrace z RSFormu do Joomla nebo z aplikace do acymailingu nebo nedej bože přímo vytvářím úkoly a zákaznické kontakty v CRM, username potřebujiPřece je nebudu oslovovat Vážený Info Linelabe
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Linelabcz napsal: Rupostel to nějak řeší, ale mám pocit že v případě Rupostel se lze přihlásit i Username. Takových rozšíření je na JED více. Lepší je Username zcela odstavit a to i z registračního procesu, notifikačních systémových emailů atd...
Úhel pohledu
Pokud mám napojení registrace z RSFormu do Joomla nebo z aplikace do acymailingu nebo nedej bože přímo vytvářím úkoly a zákaznické kontakty v CRM, username potřebujiPřece je nebudu oslovovat Vážený Info Linelabe

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
24. úno 2025 20:29 #150190
Odpověď od Linelabcz

Admin
Budeš je oslovovat jménem a příjmením. Proč bys je měl oslovovat username?

25. úno 2025 09:51 #150196
Odpověď od Cony

Moderátor
No, ono username je spíše na to, aby se dalo skrýt jak jméno tak email, např. na fóru. Z hlediska GDPR je email osobní údaj a někdo nechce ukazovat reálné jméno. Pak se hodí username. Ale jak psal František, lze obejít pomocí mnoha pluginů.