Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
AI Overviews, Přehledy od AI ve výsledcích vyhledávání
25. čvn 2025 11:07 - 25. čvn 2025 11:07 #150418
Když Google loni spustil Přehledy od AI, výrazně tím změnil způsob jakým lidi začali vyhledávání používat. Čeká nás virtuální zkoušení oblečení při nakupování, sledování cen s pomocí AI a automatický nákup v případě snížení ceny a další zajímavé věci, ale také SEO optimalizace pro AI Overviews / Přehledy.
Napsal jsem k tomu nějaký článek zde linelab.cz/magazin/ppc-kampane-a-reklama...malizace-webu-pro-ai
A výsledky takové optimalizace jsou velmi zajímavé.
Co si o tomto trendu myslíte?
Napsal jsem k tomu nějaký článek zde linelab.cz/magazin/ppc-kampane-a-reklama...malizace-webu-pro-ai
A výsledky takové optimalizace jsou velmi zajímavé.
Co si o tomto trendu myslíte?
25. čvn 2025 15:50 #150423
Odpověď od Cony

Moderátor
Primárně to, že "SEO experti" nebudou mít co žrát
Každopádně se samozřejmě čím dál tím víc prosazuje staré dobré pravidlo, Content is the King, tzn. pokud mám na internetu co relevantního říct tak se tohoto bát nemusím, a pokud jen weby plním "omáčkou", tak poprávu propadnu ve výsledcích kamsi dolů...

25. čvn 2025 16:51 - 25. čvn 2025 16:52 #150427
Odpověď od Linelabcz

Admin
Určitě je to příležitost
mezi populární e-shopy (e-commerce platformy) v ČR se nám zařadil i Phoca Cart. Jsem zvědavý na nový AI mód.
linelab.cz/magazin/software/ai-mod-ve-vy...eligentni-konverzaci
Pro e-shopy taky zajímavé. Sledování ceny, upozornění na slevy, personalizované nákupy atd... Video vypadá hodně slušně.

Pro e-shopy taky zajímavé. Sledování ceny, upozornění na slevy, personalizované nákupy atd... Video vypadá hodně slušně.
25. čvn 2025 17:14 #150429
Mrkni tady:
Dramatický pokles návštěvnosti a žádné klikání
Druhý díl
Půjde o pomoc webům, aby jejich obsah AI správně přečetla a použila.
Jestli se jim bude říkat SEO experti nebo AI experti je asi jedno.
"Content is the King" ano, ale zdaleka to nebude stačit jako v minulých letech.
Odpověď od xunil

Zkušený uživatel
Takhle jednoduché "Content is the King" to bylo pár let zpět. Za určitých podmínek se dalo dostat na přední pozice ve vyhledávání, tím uživatel klik na odkaz a dostal se na web a pak už jen... konverze.Cony napsal: Primárně to, že "SEO experti" nebudou mít co žrát
Každopádně se samozřejmě čím dál tím víc prosazuje staré dobré pravidlo, Content is the King, tzn. pokud mám na internetu co relevantního říct tak se tohoto bát nemusím, a pokud jen weby plním "omáčkou", tak poprávu propadnu ve výsledcích kamsi dolů...
Mrkni tady:
Dramatický pokles návštěvnosti a žádné klikání
Druhý díl
Půjde o pomoc webům, aby jejich obsah AI správně přečetla a použila.
Jestli se jim bude říkat SEO experti nebo AI experti je asi jedno.
"Content is the King" ano, ale zdaleka to nebude stačit jako v minulých letech.
25. čvn 2025 18:20 #150430
Odpověď od Linelabcz

Admin
Joomla 5 hodně zrychlila, proti Joomla 3 je to fakt velký posun + schema.org a další funkce v základu. Kvalitní obsah bez kvalitního CMS nestačí.