Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Funkční eshopy postavené na Phoca Cart

26. led 2025 17:31 #150117
Ahoj,

mám na vás takovou prosbu. Nemáte někdo prosím linky, nebo názvy domén na kterém jsou funkční eshopy postavené na nejnovějším Phoca Cart ? Rád bych to viděl v reálném provozu s již plnými daty. Mnou nastalované demo má dle měření hodně dobré odezvy (a to jsem to nainstaloval na vcelku pomalý hosting). Reálně je pocitově také mnohem svižnější než třeba Presta Shop, nebo Virtuemart. Nepodařilo se mi však najít ani jeden funkční eshop který je na Phoca Cart postavený, abych to videl v reálném provozu.

Díky moc

26. led 2025 17:56 #150118
Odpověď od Bong
Moderátor
Prozradím vám tajemství. Phoca Cart má v patičce: Powered by Phoca Cart. Zkuste si to dát do vyhledávače. Na prvních pozicích to nebude, ale na dalších určitě najdete nejeden shop postavený na Phoca Cart...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

26. led 2025 19:18 - 28. led 2025 08:32 #150119
Odpověď od Linelabcz
Admin

Tomáš napsal: Ahoj,

mám na vás takovou prosbu. Nemáte někdo prosím linky, nebo názvy domén na kterém jsou funkční eshopy postavené na nejnovějším Phoca Cart ?

Ahoj, nejnovější Phoca Cart (což je aktuálně verze 5) třeba zde . Standardní webhosting, žádné VPS.

Starších instalací verze Phoca Cart 4 je opravdu mnoho. Aktualizace beta verzí není vždy snadná. Počkejte na stable.

26. led 2025 20:19 #150120
Odpověď od Tomáš
Uživatel
ale notak :) To je asi první věc co snad napadne každého. (Ale je to jako přijít do autosalonu a chtít se podívat na nejnovějšího Kodiaka a prodejce řekne, běžte ven a hledejte logo škodovky.) Nepočítaje pokud má někdo postavený na Phoce pořádný obchod, který má generovat nějaké ruzumné obraty, tak toto zápatí odstraní, buď bez dovolení, nebo za nějakou předem domluvenou úplatu.
   Rád bych však viděl nějaké stránky na nové Phoce 5, co opravdu někomu už fungují, generují reálné zisky. Také bych se ujistil že investice do tohoto systému stojí za to, že to není pouze Chiméra. 

26. led 2025 20:39 - 26. led 2025 20:39 #150121
Odpověď od Linelabcz
Admin
Další třeba zde bike-centrum.sk jeden centrální eshop, napojený na další menší lokální eshopy.

Aktuálně jeden z největších prodejců jízdních kol na Slovensku.

26. led 2025 21:03 - 27. led 2025 00:02 #150122
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

Phoca Cart neshromažďuje žádná data o uživatelých, takže nikdo tato data nemá. Já jsem asi před jedním nebo dvoumi roky dělal nějakou statistiku na základě stránek, ke kterým jsem se nějak dostal (podpora na fóru, přes email, přes chat, atd.) Bylo to asi 500 stránek. Statistiku mám na odvětví, žádat o povolení zobrazení jednotlivých stránek nebudu (nemám na to ani čas).

Tedy jedině statistika podle odvětví:

Jinak eshopové řešení se vybírá podle vlastních potřeb. U Phoca Cart je to jednodušší, ke stažení zdarma. Tedy stačí nainstalovat a zjistit, zda obsahuje vše, co potřebuji. Nikde a nikdy se nevybírá podle toho, jestli generuje zisk, protože samotné e-commerce řešení prostě samo o sobě zisk generovat nebude. Zisky generují projekty, kterým se lidé věnují, kde prodávají něco, po čem je poptávka, nebo něco, co marketingově propagují. Ale samotné technické řešení samo o sobě zisky negeneruje, ať už si člověk nainstaluje cokoliv.

Já mám kontakt na hodně lidí provozující eshop na Phoca Cart, teoreticky bych mohl sestavit nějaký seznam eshopů, co jsou provozovány na Phoca Cart, ale rozhodně bych se nikdy neptal ani nezveřejňoval, jak vysoké dané eshopy generují zisky.

U Phoca Cart je vše jednoduší, protože core balíček s mnoha pluginy a moduly je open source a zdarma, tedy se dá vyzkoušet, neplatí se zde měsíční poplatky a tak se ta úvodní investice smršťuje pouze na hodnotu vlastního času.

Vše je ještě jednodušší, protože Phoca Cart vyvíjí (kromě mnoha přispěvovatelů z celého světa) hlavně čeští vývojáří, jsou zde aktivní hlavně čeští testeři a máme zde překladatele do češtiny, který aktivně spolupracuje s námi vývojáři, takže jazyk čeština je společně s němčinou na velmi vysoké úrovni.

Proto lze např. zde na fóru získat podporu od českých uživatelé v češtině.

ale notak

To je asi první věc co snad napadne každého. (Ale je to jako přijít do autosalonu a chtít se podívat na nejnovějšího Kodiaka a prodejce řekne, běžte ven a hledejte logo škodovky.)

Ta paralela trochu nesedí, "hledejte logo škodovky" by řekl prodjece, když by jsi se ptal, kde na ulici můžeš vidět opravdu jezdící Kodiaky, a tak to taky Bong myslel. U nás je to tak, že když příjdeš k nám do autosalonu, tak my ti toho Kodiaka prostě dáme, jezdi si sám a vyzkoušej si ho sám. A je kompletně tvůj - dáme ti ho zdarma a nechceme ho zpět. Takto to funguje, Phoca Cart si můžeš stáhnout a zdarma provozovat a rozhodnout se sám.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook