Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Phoca Cart - neregistrovaný registrovaný
Jednoznačně. Elegantní, zapamatovatelné, přehledné.Cony napsal: Uživatelské jméno - použil bych email.
Cony napsal: Ještě ne napadla varianta F
- v emailu odkaz "chci si založit účet", ten by obsahoval hash objednávky, Phoca Cart by našel objednávku a předvyplnil email, popř. jméno z objednávky a otevřel předvyplněný formulář registrace...
Pořád přijatelné ale o stupínek horší než se zavázat registraci při objednávce. Čím víc udělá pro registraci zákazník u objednávky, tím líp. Chápu ale bezpečnost a limity res. složitost naprogramování.
A drobná připomínka, při přechodu z košíku do checkout jsem chvilku musel hledat jak na to, tlačítko jsem tak nějak očekával pod košíkem, vpravo mne do očí netrklo, až po chvilce "hledání"...
Já celou tuhle diskuzi nechápu Není tohle už dávno vyřešené? Proč bránit uživateli (zákazníkovi kterého chci získat), aby vyplnil heslo a vymýšlet nějaké krkolomnosti? Když heslo zapomene a neuloží např do prohlížeče, mobilu atd.. tak si heslo snadno obnoví v eshopu. Stačí jeden checkbox "Chci vytvořit účet" naskočí pole heslo > zadá heslo > konec vyřešeno.
Souhlas, postačí jednoduchý checkbox, je jedno jestli nahoře nebo dole, záleží na typu košíku (vícekrokový, jednostránkový)
Třeba teď řeším zde , jestli dát login přes G účet, nebo FB až do druhého kroku košíku právě pod/nad text "Chci využít výhody a registrovat se", tím odpadá i pole heslo , teď login je v prvním kroku a je to tam dost na husto. Co myslíte?
Bohužel to je nevýhoda krásné sloupcové rekapitulace košíku s omezeným prostorem. Nedokážu teď rozhodnout jen tak z patra, musel bych si udělat jednotlivé obrazovky, napsat logické kroky a popřemýšlet o UX.
Nedá se inspirovat na amazonu, nemá to on takto?
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Cony napsal: Tady mi jen přijde zmatečné, že to heslo je na prvním místě....
A drobná připomínka, při přechodu z košíku do checkout jsem chvilku musel hledat jak na to, tlačítko jsem tak nějak očekával pod košíkem, vpravo mne do očí netrklo, až po chvilce "hledání"...
Ok heslo přesunu dolů, díky za tip, máš pravdu.
Ten pravý sloupec trošku poladím
Ok Rudo, díky za názor, nemá cenu to komplikovat.