Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Vytvoření objednávky místo zákazníka

06. led 2024 21:41 #149053
Dobrý večer,

pečlivě jsem googlil, nainstaloval Phoca Cart a pátral, pročítal fórum, ale nenašel jsem způsob, jak na backendu založit objednávku a přiřadit k ní zákazníka. Nebo opačně, najít zákazníka a založit pod ním objednávku.

Poradíte, prosím, jak by to šlo?

Děkuju.
Honza

07. led 2024 03:34 - 07. led 2024 08:19 #149054
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

v backendu nejde vytvořit objednávka, ale jde to v POS:

www.phoca.cz/documentation/115-phoca-car...64-point-of-sale-pos

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

08. led 2024 01:48 #149063
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Off topic
- použitím aplikace Login as již neřeším problém s objednávky zákazníka a to jak ve VM, tak ve Phoca - prostě se přihlásím jako on a udělám objednávku.

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

08. led 2024 11:28 - 08. led 2024 11:30 #149064
Odpověď od Abrc
Uživatel
Ahoj, 
Díky moc. Nainstaluju a podívám se na to.

Login as si nechám jako záložní work around :-) Za ten tip taky děkuju!

H.

08. led 2024 15:59 #149065
Odpověď od H13
Admin
Phoca POS je vytvořenej přímo pro tuto situaci. Mám  eshop, ale i kamennou prodejnu, příjde zákazník a já mu něco prodám v kamenné prodejně. Aby nepřišel např. o věrnostní body, nebo, abych si vedl objednávku pod jeho účtem, nebo ... tisíce dalších důvodů, prostě při objednávce v kamenné prodejně přidám jeho účet k objednávce.

A to stejné platí, pokud žádná kamenná prodejna není, ale zákazník nám např. zavolá a mi pro něj to objednávku vytváříme. Navíc máme jasnou informaci o tom, jaký "prodejce" objednávku vytvořil, atd. atd.

Phoca POS je součástí Phoca Cart, tedy není potřeba nic doinstalovávat, kromě šablony Phoca POS a poté stačí jen vytvořit prodejce v administraci a menu odkaz na Phoca POS.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

08. led 2024 19:01 #149066
Odpověď od Abrc
Uživatel
Moc děkuji za podporu, ale svůj UC na PhocaCartu nerozchodím. Nejsem klasická prodejna, ale prodej služeb(agentura) a my si ty objednávky(letenky a věci okolo) tvoříme sami a posíláme ke schválení zákazníkovy.

Potřeboval bych větší flexibilitu v dopisování poznámek ke každé položce (vlastně žádné skladové položky nepotřebuji, stačí ručně doplnit řádky v nastavených kategoriích) a editaci ceny přímo v PoS. Nejsem programátor a zároveň si nejsem jistý, že by případný "agency/munal in modul" využilo víc lidí.

Máte super produkty a pokud budu mít příležitost je doporučit, moc rád to udělám!
Děkuji.
Honza

08. led 2024 20:22 - 08. led 2024 20:23 #149067
Odpověď od Bong
Moderátor
Já tedy nevím, ale na co vlastně potřebujete online shop, když si tam zákazník stejně nic nekoupí? To co popisujete dělá každý účetní program. Nebo, jak jste to dělali doposud?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

08. led 2024 20:34 - 08. led 2024 20:34 #149068
Odpověď od Abrc
Uživatel
Dokážu si představit, jak zmateně asi působím.

Jsme nový projekt a já se snažím toto PoC podpořit nějakou aplikací viz.: mé další vlákno:

www.joomlaportal.cz/forum/rozsireni-pro-...o-mou-potrebu#149062

Chtěl jsem zkusit Phoca Cart, protože je to hezký produkt a tak 70% jeho funkcionalit bychom využili při lehkém "přiohnutí". Účetní systém jsem zvažoval, ale nejsem tak veliký(bohatý), abych jej napojil na webový portál a případně mobilní aplikaci. Joomlu jsem zvolil, protože s ním mám dobré  historické zkušenosti. Ale zjišťuji, že je to asi nad mé síly :-)

09. led 2024 13:57 #149071
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Joomla samozřejmě chválíme a schvalujeme
Zbytek je o požadavcích a nalezení vhodného modelu aby případně do budoucna se OHNUTE programy daly vůbec použít.

zatím m není z toho nic jasného

analýza požadavku prodeje vstupenek nám trvala 2 měsíce a byla zpoplatněna

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla