Nová verze Joomla 5.1.4
Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.
Phoca Commander
10. kvě 2021 00:45 #144301
Na JED je zřejmě nahrán nějaký špatný balíček. Při instalaci přímo z Joomly to hlásí "Manifest nenalezen".
Jde nějak posunout root adresář o úroveň výš? Hodilo by se mi vidět i soubory o úroveň výš než je kořenový adresář Joomly...
Jde nějak posunout root adresář o úroveň výš? Hodilo by se mi vidět i soubory o úroveň výš než je kořenový adresář Joomly...
10. kvě 2021 02:01 #144302
Odpověď od Cony
Moderátor
A ještě jedna funkce by byla šikovná - nastavení chmod rekurzivně i na podadresáře a soubory...
10. kvě 2021 11:15 #144303
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
To je slušná výzva (pro mladé: rozuměj challenge). A i jak pro programátora tak pro PHP (server).
Zatímco programátor by si musel dát pozor, aby v případě více vybraných položek zbytečně neaplikoval změny vícekrát (v nějaké rekurzivní funkci), tak u PHP (serveru) by mohlo dojít k tomu, že by nezvládal ve skriptu projet rekurzivně všechny položky.
Navíc se plánuje v nějaké další Joomla! 4 verzi odstranění FTP vrstvy, tak si nejsem jistej, jestli vůbec budeme mít přístupné funkce pro tyto úkoly :idea:
Zatímco programátor by si musel dát pozor, aby v případě více vybraných položek zbytečně neaplikoval změny vícekrát (v nějaké rekurzivní funkci), tak u PHP (serveru) by mohlo dojít k tomu, že by nezvládal ve skriptu projet rekurzivně všechny položky.
Navíc se plánuje v nějaké další Joomla! 4 verzi odstranění FTP vrstvy, tak si nejsem jistej, jestli vůbec budeme mít přístupné funkce pro tyto úkoly :idea:
10. kvě 2021 11:29 #144304
Ne JEDu jsem ještě nenašel funkci, kam zadat manifest XML, aby si to tahalo nejnovější soubory z Github, takže nejnovější zde:
www.phoca.cz/download/category/96-phoca-commander-component
Tuším, že se dál než do rootu nedostanu. Podívám se, dám vědět.
Odpověď od H13
Admin
Na JED je zřejmě nahrán nějaký špatný balíček. Při instalaci přímo z Joomly to hlásí "Manifest nenalezen".
Ne JEDu jsem ještě nenašel funkci, kam zadat manifest XML, aby si to tahalo nejnovější soubory z Github, takže nejnovější zde:
www.phoca.cz/download/category/96-phoca-commander-component
Tuším, že se dál než do rootu nedostanu. Podívám se, dám vědět.
10. kvě 2021 12:17 - 10. kvě 2021 12:24 #144306
Odpověď od H13
Admin
11. kvě 2021 15:02 #144310
Viděl jsem to někde v nějakém filemanageru, v podstatě v dialogu na zadání práv bylo zaškrtávátko "Rekurzivně na podsložky" a "Rekurzivně na soubory". Samozřejmě je tam riziko nějakých linků a symlinků apod., plus to že něco se změní a něco ne podle práv, ale to už bych řekl že je boj uživatele, prostě se jen pokusit...
Odpověď od Cony
Moderátor
No kdyby to nebyla slušná výzva, tak bych si to ani nedovolil napsatH13 napsal: To je slušná výzva (pro mladé: rozuměj challenge).
Viděl jsem to někde v nějakém filemanageru, v podstatě v dialogu na zadání práv bylo zaškrtávátko "Rekurzivně na podsložky" a "Rekurzivně na soubory". Samozřejmě je tam riziko nějakých linků a symlinků apod., plus to že něco se změní a něco ne podle práv, ale to už bych řekl že je boj uživatele, prostě se jen pokusit...