Přihlásit se

Nová verze Joomla 5.1.4

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

luigisbox.com

27. zář 2019 12:51 #140827
luigisbox.com od marvays
Návštěvník
Ahoj. Měli jste už někdo tu čest spustit klientovi Luigis box? Pokukoval jsem po tom už delší dobu. Ale jejich cenová politika mě srazila zpátky na zem. Zřejmě jsou určení jen pro velké klienty typu mall O2 a podobně, kterými se na webu chlubí.
Tak mě napadlo se zeptat, zdali jste to někdo u nějakého klienta máte? A jaké s tím máte zkušenosti.

27. zář 2019 13:08 - 27. zář 2019 13:13 #140829
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, pokud jsem to správně pochopil, tak jde o tři věci:

1) autocomplete vyhledávání
2) analýza hledaných výrazů
3) nahradit "nenalezeno" něčím užitečnějším

Myslím, že toto by snad neměl být v Joomle! problém. Autocomplete - tedy smart search v Joomle! existuje, analýza hledaných výrazů by snad také měla být možná (např. přes externí rozšíření) a vytvořit nějakou "lepší" 404 případně dělat vše, aby se na 404 dostalo co nejméně lidí, by taky neměl být problém.

Samozřejmě to chce nějaký čas strávit s vytvořením ideálního hledání, ale nemožné by to nemělo být.

Co je na té službě zajímavé, že by teoreticky mohla dobře fungovat s češtinou a "nadhazovat" výrazy na podkladě nedokončených a špatně napsaných českých slov - osobně nemám zkušenosti se smart search a češtinou v Joomle! - takže nemůžu říct jestli je to pro češtinu vyhovující a alespoň trochu funkční.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

27. zář 2019 14:42 #140830
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
My jsme vyhledávání řešili intenzivně pro jeden eshop s kosmetikou == chtěli jsme stejný výsledek jako je na notino.cz, kde se tomu věnovali stovky hodin.

Takže jsme implementovali nebo testovali na joomla

1. Elastic Search alá notino.cz
2. Presto alá notino.cz
3. luigisbox.com

V rychlosti:

1. Elastic search (použili jsme zkušenosti s nasazením pro Vodafone, ale neimplementovali jsme pokročilé marketingové nástroje) jsme měli poměrně dobře doprogramovaný a funkční, napojený na Amazon DB server, kde se prováděla indexace a vyhodnocení.

Bohužel po testovacím provozu, kdy cena za použití DB serveru na Amazonu se vyšplhala na stovky dolarů za pronájem za měsíc to klient utnul.

Resume:
Skvělé, musíte na to mít klienta, drahé

2. Presto

V podstatě nahrazuje Elastic Search a přidává další funkcionality, při implementaci API se zjistilo že investice do naprogramování se nám nevrátí a klient nebude platit desítky tisíc za funkce.
Většinu požadavků nyní řešíme vlastními pluginy do acymailingu a do virtuemartu
Search dtto bod 1 = jen používají vlastní servery

3. luigisbox.com

Jiná varianta bodu 2, bohužel jen pro vyhledání, podle mne nic moc pokus, ale zdatní obchodníci :))). Drahá služba a nemá tolik funkcí jako 2.
Zavrhnul jsem jako zbytečné, to raději znovu naimplementuji Elastic Search.

----
Aktuálně se rýsuje Elastic Search na vlastních DB upravených serverech pro Virtuemart.
Uvidíme kolem Vánoc.

Tohle považuji za nejlepší a nejlevnější řešení.

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

02. čvc 2021 08:33 #144543
Odpověď od Gejza
Uživatel
Ďakujeme za záujem o náš produkt. V súčasnosti máme už viac ako 1000 klientov. Nie sme len "zdatní obchodníci" – naše nástroje majú množstvo pokročilých funkcií a prinášajú do e-shopov skutočnú hodnotu. Svedčia o tom recenzie našich klientov v Googli alebo G2 .