Nová verze Joomla 5.1.4
Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.
Idea Phoca Cart
17. dub 2015 19:52 #121484
Odpověď od Stanislav K.
Začátečník
Ahoj, chci se podělit se zkušeností s používáním Phoca Cart, momentálně pracuji na stránce 404, která mi na webu už funguje. Pokud ale zadám zdeformovaný odkaz v konci adresy, která už odkazuje do Phoca modulu, stránka mi zobrazí prázdný (neexistující) produkt, viz. zdeformovaný konec odkazu
www.arboldeseda.com/cs/seznam-kategorii-...onbony-oranzovazhghf
Myslíte, že to půjde upravit nebo je to tzv. vlastnost, se kterou nepůjde nic dělat Děkuji
Myslíte, že to půjde upravit nebo je to tzv. vlastnost, se kterou nepůjde nic dělat Děkuji
17. dub 2015 22:18 #121485
Odpověď od Cony
Moderátor
Vy ale nemate "zdeformovaný" jen konec odkazu, ale chybí Vám v něm hlavně ID položky, tj. číslo 51 na začátku poslední části.
Phoca Cart je zatím v beta verze, zde zřejmě nepočítá s tím, že by někoho napadlo zadávat náhodná URL a zkoumat jejich funkčnost.
Phoca Cart je zatím v beta verze, zde zřejmě nepočítá s tím, že by někoho napadlo zadávat náhodná URL a zkoumat jejich funkčnost.
19. dub 2015 01:02 - 19. dub 2015 21:57 #121497
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Možností jak reagovat na nesmyslnou URL je víc, ale v podstatě se to neřeší:
Co je důležité:
- důležité je ochránit stránku tak, aby jakákoliv nesmyslná nebo zákeřná URL neohrozila:
1) databázi - tedy ochránit všechny vstupy do databáze
2) výkon serveru - tedy spíše, hlavně v případě útoku, udělat to tak, aby server vydal co nejméně výkonu
Tedy:
- buď to nechat být (viz tento případ) - v podstatě šetříme databázi, protože se ji na nic neptáme, nikam nepřesměrováváme
- nebo tam hodit redirect na 404
Zatím, jak píše Cony, jsem tohle neřešil, protože to není kritické (kritické je ochránit databázi), ale podívám se na to a zkusím tam dát 404
Jinak, jen pro info, momentálně pracuju na filtrování (základní struktura pro možné budoucí rozšíření), bude vypadat asi takto (viz obrázek):
...
Co je důležité:
- důležité je ochránit stránku tak, aby jakákoliv nesmyslná nebo zákeřná URL neohrozila:
1) databázi - tedy ochránit všechny vstupy do databáze
2) výkon serveru - tedy spíše, hlavně v případě útoku, udělat to tak, aby server vydal co nejméně výkonu
Tedy:
- buď to nechat být (viz tento případ) - v podstatě šetříme databázi, protože se ji na nic neptáme, nikam nepřesměrováváme
- nebo tam hodit redirect na 404
Zatím, jak píše Cony, jsem tohle neřešil, protože to není kritické (kritické je ochránit databázi), ale podívám se na to a zkusím tam dát 404
Jinak, jen pro info, momentálně pracuju na filtrování (základní struktura pro možné budoucí rozšíření), bude vypadat asi takto (viz obrázek):
...
Poděkovali: Stanislav K.
19. dub 2015 01:05 #121498
Odpověď od Cony
Moderátor
Pro inspiraci - narazil jsem na komponentu pro VM, která má filtrování docela hezky zpracované -
test3.breakdesigns.net/index.php/search/screens/no-manuf
19. dub 2015 01:16 #121501
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, díky za tip, já už základní strukturu jakž takž mám a ty vychytávky jako je např. posunování ceny, to bych spíš nechal na modifikaci nějakého javascript experta
Každopádně díky moc.
Každopádně díky moc.
22. kvě 2015 12:44 - 22. kvě 2015 12:50 #121878
Odpověď od H13