Přihlásit se

editor JCE odmazává části kódu

15. led 2025 13:07 - 15. led 2025 13:08 #150080
editor JCE odmazává části kódu od Milan
Zkušený uživatel
Přeji pěkný den, 

chtěl bych poprosit o pomoc při řešení následujícího problému. 
V některých článcích mám v kódu například toto  <button onclick="myFunction()"> Click me </button> a při zapnutém editoru JCE se mi při uložení odmaže onclick="myFunction()", dá se to prosím nějak obejít?

Napadá mně jiný editor nebo někde něco přenastavit. Ale zase bych nechtěl výrazně nenarušit bezpečnost webu.

Osobně s tím nemám problém jelikož pracuji v Joomle bez editoru JCE ale jde mi o správu webu uživatelem, kterému bych ten editor potřeboval zapnout tak aby byl spolehlivý.

Ještě bych se chtěl zeptat, zda se nechá v Joomle nastavit uživateli vstup jen do určitých sekcí. Kdysi jsem někde viděl nastavení, že si každý může editovat své vytvořené články a k ostatním nemá přístup, což by v krajním případě bylo také řešení.

Moc děkuji za pomoc a přeji pěkný den.

16. led 2025 01:16 #150081
Odpověď od Bong
Moderátor
V konfiguraci používaného profilu si můžete nastavit, zda bude možné vkládat skripty, css, php, xml,... jinak bude nepovolený obsah při uložení vyfiltrován a odstraněn.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

16. led 2025 08:37 #150082
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel
Dobrý den, 
konfiguraci jsem našel. 
Pokud tomu dobře rozumím, tak když do platných prvků vložím toto  onclick ="myFunction()" tak by k odmazání nemělo dojít?

Děkuji Vám za upřesnění Milan

16. led 2025 10:54 #150083
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel

Milan napsal: Dobrý den, 
konfiguraci jsem našel. 
Pokud tomu dobře rozumím, tak když do platných prvků vložím toto  onclick ="myFunction()" tak by k odmazání nemělo dojít?

Děkuji Vám za upřesnění Milan

Tak jsem vyzkoušel několik způsobů zadání výrazu do pole povolených prvků ale ani jeden nezabral. Vždy mi editor vše smázne.
Děkuji za pomoc, Milan

16. led 2025 15:25 #150085
Odpověď od Linelabcz
Admin
Dobrý den, v profilech v nastavení editoru můžete s opatrností povolit atributy událostí jako onclick.

29. led 2025 16:41 #150147
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel
Dobrý den, děkuji Vám za pomoc.
Mohl by jste mi prosím popsat cestu jak se ke konfiguraci dostat a co kam mám zadat?
Konfiguraci jsem našel ale bohužel po zadání příkazu je stav stále stejný.
Moc děkuji za pomoc.

30. led 2025 07:20 #150153
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

Milan napsal: Dobrý den, děkuji Vám za pomoc.
Mohl by jste mi prosím popsat cestu jak se ke konfiguraci dostat a co kam mám zadat?
Konfiguraci jsem našel ale bohužel po zadání příkazu je stav stále stejný.
Moc děkuji za pomoc.

Placená aplikace JCE (20 USD ročně) má dokumentaci a podporu přímo od programátora.
Ten reaguje promptně na požadavky a je velmi ochotný a pokud je třeba, navrhované úpravy doprogramuje a vydá novou verzi.

Už jste se na něj obrátil?

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

30. led 2025 21:15 #150154
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Rudolf:
Asi není potřeba zatěžovat každým malým dotazem autora komponenty.

Milan:
Komponenty - JCE Editor - Profily - Default
Záložka "parametry editoru" a na levé straně "Pokročilé"
Dole je:
Povolit atributy událostí

*Zvolte, zda pozolit atributy událostí, například: onclick, onload, atd. pro všechny prvky. Protože atributy události mohou spouštět kód javascript, měly by být povoleny pouze důvěryhodným uživatelům.

Profil " Default" je potřeba volit dle aktuálního nastavení. Výchozí je "Default"

30. led 2025 21:31 #150156
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

xunil napsal: Rudolf:
Asi není potřeba zatěžovat každým malým dotazem autora komponenty.

Není, ale od toho je support u placených aplikací
Když se mrknu na dotazy, tak jsou tam i menší dotazy :)

A já si právě raději platím za aplikace, abych tu poporu měl

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

05. úno 2025 10:26 #150165
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel
Děkuji Vám za pomoc,

chci se omluvit. Nejedná se o JCE editor ale o Editor-TinyMCE

V komponentech jsem k němu cestu nenašel. Našel jsem ale docela podrobné nastavení TinyMCE v pluginech.

Mám nainstalovanou Joomla! 4.4.5

V nastavení je kolonka Platné prvky s popisem ( [color=rgba(33, 37, 41, 0.75)]Určete, které prvky zůstanou v textu zachovány po jeho uložení (výchozím pravidlem pro tuto možnost je kombinace HTML5 a HTML4). [/color] )

Toto je asi to co hledám, bohužel pravděpodobně do tohoto pole zadávám povolený prvek v nesprávném formátu. Zkoušel jsem snad už všechny možnosti ale bohužel stav zůstává stejný. Editor stále onu funkci odmazává.

Ještě jednou děkuji za případnou pomoc nebo nasměrování k vyřešení problému, Milan

05. úno 2025 15:56 - 05. úno 2025 15:58 #150166
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Systém - Správce pluginů - Editor - TinyMCE
"Použít Filtrování textu Joomla" - zapnout

PS: ty tlačítka zapnout/vypnout dělal "umělec"

06. úno 2025 10:20 #150167
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel
xunil :

Děkuji Vám za pomoc. 

Vypadá to, že toto nastavení zabralo.

Jen bych se ještě chtěl zeptat na bezpečnost vkládání příspěvků do editoru pokud je tato volba zapnutá. Nezvýší se tím riziko napadení?

Děkuji a pěkný den, Milan

06. úno 2025 15:26 #150168
Odpověď od Cony
Moderátor
Riziko napadení by se Vám zvýšilo, pokud dáváte možnost uživatelům editor používat, tzn. pokud např. umožňujete psaní článků apod. Pokud si editor používáte jen Vy v administraci, riziko nezvyšujete.

06. úno 2025 22:24 #150170
Odpověď od Cufe
Admin
V JCE editoru si můžete také vytvořit více profilů. Pro sebe můžete mít profil, který obsahuje všemožné funkce a případně jiným skupinám či uživatelům (nastavení je pestré) můžete omezit funkcionalitu WYSIWYG editoru na nezbytné minimum.

Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!