Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Joomla 5 nebo WP

14. pro 2024 21:22 - 15. pro 2024 09:20 #149974
Odpověď od Kavato
Uživatel
V configuration.php mám nyní livesite s HTTPS
Originální .htaccess od Wedos zachováno 
vygenerovaný SSL certifikát mám
V Globálním nastavení Joomla máte zapnuté v Nastavení SEO: Přátelské URL "ano",  Použít přepis URL "ne"
V Systém - Systémové informace - Práva složek je vše zelené?  "ano"
V Globálním nastavení Joomla máte zapnuté: Vynutit HTTPS?  "ano pro celý web"
Cache v Joomla máte povypínané?  "nenašel jsem kde"
Po úpravách jste spustil v administraci Wedos opravu oprávnění?  "ještě jsem nepřepsal htaccess"
htaccess.txt v Joomla na .htaccess a upravil?
Přidat:
Code:
Code:
RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. RewriteRule ^(.*)$ https://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
Code:
RewriteCond %{HTTPS} off RewriteRule (.*) https://%{SERVER_NAME}/$1 [R=301,L] Header set Content-Security-Policy "upgrade-insecure-requests;"

Zakomentovat:
Code:
# Options +FollowSymlinks

Odkomentovat:
Code:
RewriteBase /

tady potřebuju poradit víc pro ty pomalejší, jako jsem momentálně já , kam přesně v htaccess přidat a kde zakomentovat a odkomentovat
Díky 

15. pro 2024 09:38 #149975
Odpověď od Bong
Moderátor
Opravit práva v administraci Wedos můžete hned. Když to uděláte, už se v soubory na webu nepracujte přes FTP. Pokud ano, zase hned spusťte opravu.

Mezipaměť Joomla vypnete v Globální nastavení - Systém - Mezipaměť, v Globální nastavení - Server - Komprese GZIP. Případně ještě vypnout plugin Systém - Mezipaměť. Při stavbě webu potřebujete, aby se změny projevily okamžitě. V povozu si to zase zapnete podle potřeby.

Úprava htaccess není složitá. Otevřete si htaccess.txt na webu (pomocí Phoca Commanderu) a najděte si  'RewriteEngine On', to nahraďte tím, co jsem psal...
Pak si najděte  ' Options +FollowSymlinks ' a přidejte před to #, najděte  ' # RewriteBase / ' a naopak # smažte.

Po uložení můžete zkusit htaccess.txt přejmenovat na .htaccess , vyčistit cache prohlížečů (CTRL+F5) a vyzkoušet, jestli web chodí. 

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Kavato

15. pro 2024 15:08 #149976
Odpověď od Kavato
Uživatel
Tak jsem udělal snad vše dle Vašich rad a funguje to 8), ještě ověřim na více prohlížečích a skrze mobil, ale vypadá to že je to dobré.

Ještě dotaz k upravení htaccess:  prosím o kontrolu, zda je to takto správně upravené, či zda má být smazáno 
to  RewriteEngine On
Code:
## These directives are only enabled if the Apache mod_rewrite module is enabled <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On     RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.     RewriteRule ^(.*)$ https://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]     RewriteCond %{HTTPS} off     RewriteRule (.*) https://%{SERVER_NAME}/$1 [R=301,L]     Header set Content-Security-Policy "upgrade-insecure-requests;" ## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits. # If you experience problems on your site then comment out the operations listed # below by adding a # to the beginning of the line. # This attempts to block the most common type of exploit `attempts` on Joomla! #

Jinak všechny vypsané (pluginy, doplňky) jsem nainstaloval, povolil (pokud sem koukal dobře, některé byly automaticky povoleny, zbylé jsem povoloval já)

Moc děkuji za rychlou pomoc.

15. pro 2024 16:23 #149977
Odpověď od Bong
Moderátor
Ano, je to tak dobře. 
"RewriteEngine On" je příkaz, ten tam byl a je potřeba ho zachovat, jinak by to nefungovalo...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

15. pro 2024 17:42 #149978
Odpověď od Linelabcz
Admin
Tohle vlákno se mělo jmenovat "Jak nainstalovat Joomla 5 na Wedos" . 8-)

15. pro 2024 18:39 #149979
Odpověď od Kavato
Uživatel
No tohle vlákno asi bude universal všeho co budu potřebovat B),  abych tady nezaspamoval celou diskuzi vším na co se budu ptát, jakož-to zelenáč joomly.  Ale už nyní se mi zamlouvá mnohem více než WP. Tak snad nenarazim na nějaký "kámen úrazu". :wink: