Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
úpravy css komponenty a jejich vkládání do šablony
10. lis 2015 15:16 #124468
Ahoj.
Opět se mi něco nedaří a proto chci poprosit o nakopnutí.
klasická situace . . . používám komponentu,ale chci si upravit část jejího css. Ale chci to uložit do adresáře s šablonou, aby při další aktualizaci komponenty o změny nepřišel. Většinou se to podaří, ale někdy je to problém.
Otázka: Máte někdo odkaz na nějaký zdroj, kde jsou vypsána specifika, kterýma se o řídí? Asi tam bude víc možností, když u některé komponenty to jde a u některé s tím mám problémy. Díky
Opět se mi něco nedaří a proto chci poprosit o nakopnutí.
klasická situace . . . používám komponentu,ale chci si upravit část jejího css. Ale chci to uložit do adresáře s šablonou, aby při další aktualizaci komponenty o změny nepřišel. Většinou se to podaří, ale někdy je to problém.
Otázka: Máte někdo odkaz na nějaký zdroj, kde jsou vypsána specifika, kterýma se o řídí? Asi tam bude víc možností, když u některé komponenty to jde a u některé s tím mám problémy. Díky
10. lis 2015 15:26 #124470
Odpověď od Cony
Moderátor
Ono záleží, jak je komponenta napsaná. Joomla standard je ten, že CSS soubory (také Javascript) mají být v adresáři media,
např. media/com_component/css/template.css. Pokud tam jsou, tak s velkou pravděpodobností bude fungovat podadresář v šabloně /css/com_component/template.css.
Pokud tam nejsou, tak komponenta může používat nějaký svůj systém, anebo taky vůbec žádný. V takovém případě Vám nezbude než stylování dát do standardního souboru šablony a postarat se o to, aby definice "přebili" definice v CSS komponenty. Některé komponenty také mívají v nastavení možnost vypnout nahrávat jejich CSS soubory.
např. media/com_component/css/template.css. Pokud tam jsou, tak s velkou pravděpodobností bude fungovat podadresář v šabloně /css/com_component/template.css.
Pokud tam nejsou, tak komponenta může používat nějaký svůj systém, anebo taky vůbec žádný. V takovém případě Vám nezbude než stylování dát do standardního souboru šablony a postarat se o to, aby definice "přebili" definice v CSS komponenty. Některé komponenty také mívají v nastavení možnost vypnout nahrávat jejich CSS soubory.
10. lis 2015 16:03 #124473
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Tak mě napadá, že by se na to dal napsat plugin, který by to "ošéfoval"...
10. lis 2015 16:11 #124475
Odpověď od Cony
Moderátor
No ono by to stačilo i v šabloně. V Joomle 2.5 se často v šabloně tímto způsobem "vyhazovali" MooTools.houbak napsal: Tak mě napadá, že by se na to dal napsat plugin, který by to "ošéfoval"...
10. lis 2015 17:55 #124477
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
Takže není nějaký přesný manuál, ale zálží na dané komponentě. Když na to u dané komponenty nepříjdu, nezbývá, než to přebít v css šablony. TAm mě pro přehlednost napadá spíš na konec css šablony dát importy dalších css pojmenované podle komponent. Sice to asi nebude dvakrát košér, ale nejsem žid
10. lis 2015 18:38 #124482
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
To je podle mě nevhodné, protože budete načítat i css kód komponent, které v danou chvíli nezobrazujete. Navíc se může stát, že dojde je "konfliktu" tříd.ma®vays napsal: TAm mě pro přehlednost napadá spíš na konec css šablony dát importy dalších css pojmenované podle komponent. Sice to asi nebude dvakrát košér, ale nejsem žid