Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Virtuemart 3.4.2 - přetížení databáze
20. lis 2018 08:02 #137816
Ahojte,
nestalo se někomu že by Virtuemart přetěžoval datábazi dotazem níže jsou v něm snad všechny produkty z katalogu cca. 1000 a probírá to všechny tabulky mutací takže u nás nějakých 7 a pravidelně to od shazuje server od té doby co jsem na 3.4.2 aktualizoval.
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS p.`virtuemart_product_id`, l.product_name
FROM `joom_virtuemart_products` as p
INNER JOIN `joom_virtuemart_products_en_gb` as l ON l.`virtuemart_product_id` = p.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `joom_virtuemart_product_shoppergroups` as ps ON p.`virtuemart_product_id` = `ps`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `joom_virtuemart_product_categories` as pc ON p.`virtuemart_product_id` = `pc`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `joom_virtuemart_categories` as c ON c.`virtuemart_category_id` = `pc`.`virtuemart_category_id`
WHERE ( ((p.`product_parent_id` = "0" AND `pc`.`virtuemart_category_id` > "0") OR p.`product_parent_id` > "0") AND ((p.`product_parent_id` > "0" AND `pc`.`virtuemart_category_id` > "0") OR p.`product_parent_id` = "0") AND `c`.`published` = 1 AND ( `ps`.`virtuemart_shoppergroup_id`= "1" OR `ps`.`virtuemart_shoppergroup_id` IS NULL ) AND p.`published`="1" AND p.`virtuemart_product_id`!=919 AND p.`virtuemart_product_id`!=921 AND
......
group by p.`virtuemart_product_id`
ORDER BY `pc`.`ordering` ASC, `product_name` ASC LIMIT 0, 100;
nestalo se někomu že by Virtuemart přetěžoval datábazi dotazem níže jsou v něm snad všechny produkty z katalogu cca. 1000 a probírá to všechny tabulky mutací takže u nás nějakých 7 a pravidelně to od shazuje server od té doby co jsem na 3.4.2 aktualizoval.
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS p.`virtuemart_product_id`, l.product_name
FROM `joom_virtuemart_products` as p
INNER JOIN `joom_virtuemart_products_en_gb` as l ON l.`virtuemart_product_id` = p.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `joom_virtuemart_product_shoppergroups` as ps ON p.`virtuemart_product_id` = `ps`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `joom_virtuemart_product_categories` as pc ON p.`virtuemart_product_id` = `pc`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `joom_virtuemart_categories` as c ON c.`virtuemart_category_id` = `pc`.`virtuemart_category_id`
WHERE ( ((p.`product_parent_id` = "0" AND `pc`.`virtuemart_category_id` > "0") OR p.`product_parent_id` > "0") AND ((p.`product_parent_id` > "0" AND `pc`.`virtuemart_category_id` > "0") OR p.`product_parent_id` = "0") AND `c`.`published` = 1 AND ( `ps`.`virtuemart_shoppergroup_id`= "1" OR `ps`.`virtuemart_shoppergroup_id` IS NULL ) AND p.`published`="1" AND p.`virtuemart_product_id`!=919 AND p.`virtuemart_product_id`!=921 AND
......
group by p.`virtuemart_product_id`
ORDER BY `pc`.`ordering` ASC, `product_name` ASC LIMIT 0, 100;
20. lis 2018 13:53 - 20. lis 2018 13:55 #137837
Odpověď od Linelabcz
Admin
Tady je nějaký fix
forum.virtuemart.net/index.php?topic=141440.msg498216#msg498216
20. lis 2018 14:19 - 20. lis 2018 14:19 #137840
Odpověď od Petr
Začátečník
Díky,
ale už to nebudu lepit dalším fixem ten můj původní zatím funguje. Upravil jsem vmmodel.php za řádek 815
jsem přidal
ale už to nebudu lepit dalším fixem ten můj původní zatím funguje. Upravil jsem vmmodel.php za řádek 815
Code:
public function exeSortSearchListQuery($object, $select, $joinedTables, $whereString = '', $groupBy = '', $orderBy = '', $filter_order_Dir = '', $nbrReturnProducts = false ){
Code:
if (preg_match("/`product_parent_id` = \"0\"/", $whereString))
{
return '';
}
06. pro 2018 19:35 #138303
Odpověď od Petr
Začátečník
Ahojte,
kdo používáte Virtuemart 3.4.2 nemáte nějaký problém s kompletním přetížením serveru?
kdo používáte Virtuemart 3.4.2 nemáte nějaký problém s kompletním přetížením serveru?
07. pro 2018 17:38 #138321
Odpověď od Petr
Začátečník
Tak poslední zjištění většinu problému ve Virtuemartu 3.4.2 dělá Manipulace chyby 404, pokud se v nastavení vypne tak je zdá se být po problému.
Poděkovali: Cony