Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Vicejazyčný web

27. úno 2013 13:33 #104613
Odpověď od domorodec
Začátečník
Dobrý den. Jsem nucen se na Vás také obrátit. Nastavení více jazyčného webu jsem zvládl, i bez komponenty JomFish, nicméně mám takový dotaz. Pokusím se popsat problém.
Menu 1 - hlavní item Home - nastavená jako výchozí stránka a také na všechny jazyky. Na tento první item se vážou různé moduly, které se ovšem zobrazují jen opravdu na hlaví straně, tedy Home. ( výchozí jazyk stránek je angličtina, )
Menu 2 - zde, aby se zobrazovala volba změny jazyka, tak musím nastavit nějaký item jako default. Nastavím teda, např. item About us. ( jazyk Francouzština).
Vlaječka FR se zobrazí, ale výchozí EN ne. Tudíš, když chce uživatel přepnout na FR, zobrazí se stránka, ale bohužel ne Home ( kde jsou všechny jazyky ) ale item About us, protože je nastavená jako výchozí.
Dotaz zní: když je v Menu 1 - item Home - nastavená na všechny jazyky, jak zobrazit EN vlajku .
Dotaz č.2- jak nastavit FR jazyk, aby zákazník zůstal na itemu Home. Je to vůbec možné? nebo musí být pro každý jazyk nastavený výchozí item zvlášť s jiným názvem, protože název Home je možné jen u jednoho menu.

Děkuji

Domorodec

27. úno 2013 14:39 #104618
Odpověď od Cony
Moderátor
Návod na vícejazyčnost naleznete např. zde .
Je tam hezky popsán princip.

K dotazům:
ad 1/ Pro každý jazyk musíte mít jednu výchozí položku pro ten jazyk, plus navíc jednu výchozí položku pro všechny jazyky. Pak se Vám budou zobrazovat vlaječky.

ad 2/ Název položky může být v menu kolikrát chce stejný, stejný nesmí být alias. Ale i alias může být stejný, pokud se jedná o položky s různými jazyky, tady můžete mít Home pro francouzštinu i pro angličtinu i pro všechny jazyky. Zobrazovat stejný obsah pro Francouzštinu i pro angličtinu je asi nesmysl, přeci nebudete mít úvodní stránku v angličtině pro francouzsky mluvící...

27. úno 2013 14:52 #104619
Odpověď od domorodec
Začátečník
To máte pravdu :) . Nicméně, ale v tom případě budu muset změnit nastavení u všech modulů, které jsou přiřazené pouze na item.Home. Na další item ne.
Nebo, případně, když si zvolím i u FR menu - hlavní item taky - Home, ale alias uvedu jiný, tak pak, co se týká zobrazování modulu to bude bráno jako jeden a budou moduly zobrazené i zde, aniž bych musel měnit v nastavnení to, na kteých stránkách se mají zobrazovat?

Domorodec

27. úno 2013 14:59 #104620
Odpověď od Cony
Moderátor
- U FR menu Home, nemusíte mít jiný alias, klidně to může být také home
- Moduly musíte nastavit pro obě (všechny) položky Home

27. úno 2013 15:05 #104621
Odpověď od domorodec
Začátečník
Děkuji. Již je mi to jasnější. Budu to muset trochu předělat.

Domorodec

01. bře 2013 17:23 - 01. bře 2013 17:24 #104727
Odpověď od Michaela
Uživatel
Děkuji za komentáře, které jste sem vložili a odpovědi na problematiku...

Jen mi stále nejde řádně nastavit ta čeština, ačkoliv mi ostatní jazyky plně fungují....

V menu se mi u češtiny objevuje místo vlajky zeměkoule. Co udělat, abych ji přeměnila na českou vlajku? :-)

Děkuji