Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Vicejazyčný web
02. bře 2013 07:29 #104733
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Procti si poradne navod od conyho
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...mit=6&start=6#104618
a taky ten navod, na ktery ti dal odkaz
vlajecky - uz si to z hlavy nepamatuju a nechce se mne to ted nekde hledat ,ale musis mit tusim spravne napsany kod pro CJ. Hledej v nastaveni, mam pocit, ze zalezelo na velikosti pismen. Hledej neco jako cs-CZ apod. Ale v tech navodech to budes mit.
vlajecky - uz si to z hlavy nepamatuju a nechce se mne to ted nekde hledat ,ale musis mit tusim spravne napsany kod pro CJ. Hledej v nastaveni, mam pocit, ze zalezelo na velikosti pismen. Hledej neco jako cs-CZ apod. Ale v tech navodech to budes mit.
06. bře 2013 17:22 #104942
Domorodec
Odpověď od domorodec
Začátečník
Zajímavá věc - vícejazyčný web mi funguje i bez toho, aniž bych musel nastavovat nějaký článek na all languages/nebo nějaký modul na all. V podstatě jsem postupoval tak, že mám např. dvě menu v ruzných jazycích, taktéž vytvořené dva moduly v příslušných jazycích k těmto menu´s. Vytvořil jsem si to - obsah - , co chci, aby se mi zobrazovalo na hlavní straně, tedy v mém případě článek v obou jazycích a oba jsem dal do toho jazyka, ve kterém chci, aby se mi zobrazoval. Pak už jen vytvořím v každém menu item s tímto článkem. No a jako poslední, aby se mi zobrazily vlajky, tak musím mít aktivovaný language switcher - to je vše v tom návodu - ale pak ještě nastavit v každém menu ten item jako defaullt a je to. Doporučuju po této změně promazat cash v prohlížeči a také v joomle.
Snad to pomůže - když už se to tady hýří názory, že je třeba přispívat, tak snad to někdo oceni
Snad to pomůže - když už se to tady hýří názory, že je třeba přispívat, tak snad to někdo oceni
Domorodec
06. bře 2013 17:53 #104943
Odpověď od Cony
Moderátor
Ona ta podmínka je že musí být výchozí položka v menu v každém jazyce. Jak pak budou nastaveny moduly, články a cokoliv jiného už je v podstatě jedno.
Mně se zase na jedněch stránkách nějakým způsobem podařilo obejít podmínku na výchozí položku na všechny jazyky (která je dle mého stejně úplně zbytečná), ale to jsem spíš našel nějakou díru v editaci menu
Mně se zase na jedněch stránkách nějakým způsobem podařilo obejít podmínku na výchozí položku na všechny jazyky (která je dle mého stejně úplně zbytečná), ale to jsem spíš našel nějakou díru v editaci menu
22. bře 2013 23:07 #105900
Odpověď od Martin
Uživatel
Ahoj, vrtá mi hlavou problém s výchozím jazykem.
Máte někdo zkušenosti s vícejazyčným webem u Joomly 2.5?
Momentálně mám dva jazyky, jako výchozí mám nastavenou češtinu, ale už mi pár lidí říkalo, že když vlezou na web, tak se jim to pokaždé načte anglicky a musí si to přepínat. Nevím, čím to může být, mně se stránky zobrazují česky vždycky, jedinou vyjímkou je, když si to přepnu na angličtinu (pak se mi to při další návštěvě načte anglicky).
Vůbec netuším, co může být špatně, jestli je to nastavením jazyka v Joomle, prohlížečem... Vzhledem k tomu, že mně to zdánlivě "funguje", tak mě nenapadá, kde tu chybu hledat.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Díky
Máte někdo zkušenosti s vícejazyčným webem u Joomly 2.5?
Momentálně mám dva jazyky, jako výchozí mám nastavenou češtinu, ale už mi pár lidí říkalo, že když vlezou na web, tak se jim to pokaždé načte anglicky a musí si to přepínat. Nevím, čím to může být, mně se stránky zobrazují česky vždycky, jedinou vyjímkou je, když si to přepnu na angličtinu (pak se mi to při další návštěvě načte anglicky).
Vůbec netuším, co může být špatně, jestli je to nastavením jazyka v Joomle, prohlížečem... Vzhledem k tomu, že mně to zdánlivě "funguje", tak mě nenapadá, kde tu chybu hledat.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Díky
22. bře 2013 23:38 #105901
Odpověď od Cony
Moderátor
V nastavení pluginu Systém - Jazykový filtr je nastavení Jazyk pro nové návštěvníky - buď se pokusí Joomla automaticky nadetekovat jazyk dle prohlížeče, nebo lze nastavit že bude výchozí jazyk vždy ten co máte nastaven jako výchozí. Ta automatická detekce myslím nefunguje úplně spolehlivě, nastavte tu druhou možnost.
22. bře 2013 23:50 #105902
Odpověď od Martin
Uživatel
Děkuju, teď jsem to zkoušel, tak snad už to bude běžet.
Nicméně si budu muset počkat až mi to někdo potvrdí. Docela blbá situace, když si to člověk nemůže ověřit sám :lol:
Nicméně si budu muset počkat až mi to někdo potvrdí. Docela blbá situace, když si to člověk nemůže ověřit sám :lol: