Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak odstranit chyby zobrazené kontrolou validátoru
22. led 2013 19:11 - 22. led 2013 19:14 #102645
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Karle děkuji za souhrn. Na rozdíl od některých diskutujicích nejednán arogatně (tím nemyslí Vás) a jen se ptám. Hledat samozřejmě umím, ale tady často zjistím, jak správně postupovat a občas mi i někdo pomůže a ukáže nějaký příklad. Učím se metodou pokus a omyl a zkušenostmi druhých. Hodně mi pomáhá Fireburg. Teď bych však potřeboval konkrétní rady (specifické důvody) a ne připomínky k mým dotazům. Můžete mi pomoci? Nebude to dlouho trvat a sám pomůžu jiným. Někdy třeba i vám (také něco umím). Stačí vám to takto? Nic ve zlém
22. led 2013 22:01 #102669
Odpověď od Cony
Moderátor
Ono ale když si opravdu důsledně odpovíte na dotazy, co tu karel0 vypsal, hodně Vám to vysvětlí.
SEO je dnes strašně magické slovo, kterým se každý zaklíná, ale nějak se vždy zapomíná na celý účel - prostě mít stránky které budou úspěšné, budou se líbit a lidé se na ně budou vracet protože jsou na nich zajímavé informace / produkty / data atd.
Co se týče H1 obvykle se doporučuje mít právě jedno na každé stránce.
Skrývání textu lze v CSS udělat mnoha způsoby od display, přes visibility, text-indent, font-size atd...
SEO je dnes strašně magické slovo, kterým se každý zaklíná, ale nějak se vždy zapomíná na celý účel - prostě mít stránky které budou úspěšné, budou se líbit a lidé se na ně budou vracet protože jsou na nich zajímavé informace / produkty / data atd.
Co se týče H1 obvykle se doporučuje mít právě jedno na každé stránce.
Skrývání textu lze v CSS udělat mnoha způsoby od display, přes visibility, text-indent, font-size atd...
Poděkovali: Jan Kedvis
22. led 2013 22:49 - 22. led 2013 22:59 #102671
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Právě, že těch konkrétních rad, dotazů, vysvětlení, je sepsáno tolik, že odpovídat na jednotlivé (velmi často naprosto základní) dotazy (a nechat ostatní v domnění, že podobný způsob učení(?) je "normální", běžný, správný) není přijatelné, a neohradit se nad tím, by nebylo tou správnou zpětnou vazbou pro vás. Zároveň chápu, že o ní někteří nestojí.
Nejde o to že se jen ptáte, ale o to na co se ptáte.
Co se týče učení, ve vašem případě bude základ: (s využitím Fenrisovo ' deseti rad Joomla začátečníkům ' a některých dalších článků):
1. Naučte se vyhledat a použít potřebné informace.
Pro začátek hledejte aspoň tutoriály, videa, návody, čtěte diskuze, časté dotazy.
Chápat souvislosti, rozumět dokumentaci je další, také potřebný level.
Příklad: zkuste přesně tu samou otázku nacpat do googlu:
2. CSS a HTML: www.jakpsatweb.cz
(pokud "vypustíte" věty:Ty nadpisy článků H1 jsou v některém konkrétním souboru v té složce?... Někde jsem četl, že postačí upravit jen jeden hlavní soubor v CCS a nemusím se s tím trápit. Nevíte který? ... je to pro Vás nutný začátek, pokud chcete provest úpravy, na které se ptáte).
3. Jak hledat a najít
s předemluvou o základech PHP, syntaxi, ...
s dodatkem, o vhodných vodítkách pro hledání - co nejvíce unikátní řetězce (CSS třídy, identifikátory, ...),
s dodatkem o nástrojích pro vývojáře
4. Když už máte tu potřebu, naučte se "hrabat do Joomly správně"
Chcete-li něco měnit, dělejte to systémově (správně, dle doporučení).
Používejte přepisování výstupu (dokumentace; anglicky: docs.joomla.org/Category:Overrides )
Vše další je i pro Vás neméně podstatné - bezpečnost, aktualizace, hosing, rozšíření - ale asi to bude "vysoká škola".
Mimo jiiné doporučuju k přečtení, třeba něco "i odnesete" z "vyšší dívči":
www.blabolnik.cz/zemrelo-seo-v-roce-1997-odpovida-marek-prokop
Nejde o to že se jen ptáte, ale o to na co se ptáte.
Co se týče učení, ve vašem případě bude základ: (s využitím Fenrisovo ' deseti rad Joomla začátečníkům ' a některých dalších článků):
1. Naučte se vyhledat a použít potřebné informace.
Pro začátek hledejte aspoň tutoriály, videa, návody, čtěte diskuze, časté dotazy.
Chápat souvislosti, rozumět dokumentaci je další, také potřebný level.
Příklad: zkuste přesně tu samou otázku nacpat do googlu:
Jsou ty informace na jiných webech tak nejasné?Ják mohu více využívat atribut rel="nofollow"? Kde?
2. CSS a HTML: www.jakpsatweb.cz
(pokud "vypustíte" věty:Ty nadpisy článků H1 jsou v některém konkrétním souboru v té složce?... Někde jsem četl, že postačí upravit jen jeden hlavní soubor v CCS a nemusím se s tím trápit. Nevíte který? ... je to pro Vás nutný začátek, pokud chcete provest úpravy, na které se ptáte).
3. Jak hledat a najít
s předemluvou o základech PHP, syntaxi, ...
s dodatkem, o vhodných vodítkách pro hledání - co nejvíce unikátní řetězce (CSS třídy, identifikátory, ...),
s dodatkem o nástrojích pro vývojáře
4. Když už máte tu potřebu, naučte se "hrabat do Joomly správně"
Chcete-li něco měnit, dělejte to systémově (správně, dle doporučení).
Používejte přepisování výstupu (dokumentace; anglicky: docs.joomla.org/Category:Overrides )
Vše další je i pro Vás neméně podstatné - bezpečnost, aktualizace, hosing, rozšíření - ale asi to bude "vysoká škola".
Mimo jiiné doporučuju k přečtení, třeba něco "i odnesete" z "vyšší dívči":
www.blabolnik.cz/zemrelo-seo-v-roce-1997-odpovida-marek-prokop
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
22. led 2013 23:45 - 22. led 2013 23:51 #102674
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Dobrá odpovím, ale je-li to možné prosím i o konkretní odpověď vás.
Zkusil jste odpovědi na Vaše otázky aktivně (samostatně) dohledat?....Ano, ale nemám (vždy) možnost se zeptat na to co ještě neznám a nebo čemu nerozumím.
Zkusil jste to?......... Svůj postup jsem už uvedl v předchozím e.mailu
Kdy to začnete zkoušet?............ Když mi poradíte, tak ihned. Zatím jsem se učil jen ze zdrojového kódu stránek (bez RS).
Víte, co je SEO?....... Jen z článků a něco málo z vlastních poznatků. Předpokládám, že nechcete ode mě obecnou definici.
Jak funguje?......Nebylo by lepší se zeptat co funguje?
Proč funguje?.....Opravdu nechci opisovat. Postači tento obecný článek zde
Pro koho děláte web? .....Pro známého. Moc toho neumím, ale baví mě to. Stránky jsou prezentaci malého projektu z prostředků EU.
Co je cílem webu?...V podstatě jen prezentace projektu.
Co je cílem Vašim?....Učím se programovat a zabývám se matematikou. Rád bych vytvořil vlastní komponentu.Momentálně začínám studovat vše co se týká RS Joomla a úpravy šablon.
Co je cílem našim?...To mi řekněte vy.
...
Víte, co je to vyhledávač?....Máte na mysli toto
Zkusil jste odpovědi na Vaše otázky aktivně (samostatně) dohledat?....Ano, ale nemám (vždy) možnost se zeptat na to co ještě neznám a nebo čemu nerozumím.
Zkusil jste to?......... Svůj postup jsem už uvedl v předchozím e.mailu
Kdy to začnete zkoušet?............ Když mi poradíte, tak ihned. Zatím jsem se učil jen ze zdrojového kódu stránek (bez RS).
Víte, co je SEO?....... Jen z článků a něco málo z vlastních poznatků. Předpokládám, že nechcete ode mě obecnou definici.
Jak funguje?......Nebylo by lepší se zeptat co funguje?
Proč funguje?.....Opravdu nechci opisovat. Postači tento obecný článek zde
Pro koho děláte web? .....Pro známého. Moc toho neumím, ale baví mě to. Stránky jsou prezentaci malého projektu z prostředků EU.
Co je cílem webu?...V podstatě jen prezentace projektu.
Co je cílem Vašim?....Učím se programovat a zabývám se matematikou. Rád bych vytvořil vlastní komponentu.Momentálně začínám studovat vše co se týká RS Joomla a úpravy šablon.
Co je cílem našim?...To mi řekněte vy.
...
Víte, co je to vyhledávač?....Máte na mysli toto
23. led 2013 00:04 - 23. led 2013 00:13 #102675
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji za odpověď. Trochu mě tlačí čas. Je opravdu pro vás nepochopitelné, že bych teď potřeboval konkrétní rady? Samozřejmě, že tím co jste napsal se budu řídit. Odpovíte mi tedy konkrétně alespoň na nějaké otázky? Potřebuji pomoci. Podobné školení Vám mohu dát i já (např. v matematice), ale to je jiná kapitola. Tak co, pomůžete mi? Nechci soutěžit v tom kdo dál dočůrá. Snad mi rozumíte...
23. led 2013 00:33 - 23. led 2013 00:34 #102676
Odpověď od Cony
Moderátor
Ale odpověď na co? Vaše dotazy jsou opravdu spíše obecného charakteru.
Kde najdete v těch souborech H1 - skoro ve všech, každý řeší jinou komponentu a jiný vzhled (view) komponenty. Jeden z odkazů co karel0 posílal je na to jak rychle a jednoduše prohledat všechny soubory naráz, a ono jich tam zase tolik není.
Jak skrýt text? Těžko říct, nahoďte nějaké řešení na své stránky, a když si nebudete vědět rady jak dál, tak se zeptejte na konkrétní věc (když už nic jiného, ten text tam dejte pak sem dejte odkaz a pište že nevíte jak ho skrýt).
Změna jen jednoho CSS - to je nesmysl, s obsahem stránek nemá CSS co dělat, to je jen vykresluje, zkrášluje.
Kolik mít H1 nadpisů - těžko říct, každý Vám bude tvrdit něco jiného, i když zrovna v tomto se všichni víceméně shodují, ale stejně to nikdo neví už z principu - SEO = Search Engine Optimation - a kdo ví jak vlastně funguje takový Google? Jen pár vyvolených a ty to střeží jak oko v hlavě, protože kdyby to bylo veřejně známé tak to prostě nefunguje.
Zkuste tedy pokládat OPRAVDU konkrétní dotazy. A zkuste si (jen sám sobě) OPRAVDU odpovědět na dotazy, které psal karel0, nebyly myšleny jako útok (alespoň myslím )
PS: Ten Váš Google je sympatický
Kde najdete v těch souborech H1 - skoro ve všech, každý řeší jinou komponentu a jiný vzhled (view) komponenty. Jeden z odkazů co karel0 posílal je na to jak rychle a jednoduše prohledat všechny soubory naráz, a ono jich tam zase tolik není.
Jak skrýt text? Těžko říct, nahoďte nějaké řešení na své stránky, a když si nebudete vědět rady jak dál, tak se zeptejte na konkrétní věc (když už nic jiného, ten text tam dejte pak sem dejte odkaz a pište že nevíte jak ho skrýt).
Změna jen jednoho CSS - to je nesmysl, s obsahem stránek nemá CSS co dělat, to je jen vykresluje, zkrášluje.
Kolik mít H1 nadpisů - těžko říct, každý Vám bude tvrdit něco jiného, i když zrovna v tomto se všichni víceméně shodují, ale stejně to nikdo neví už z principu - SEO = Search Engine Optimation - a kdo ví jak vlastně funguje takový Google? Jen pár vyvolených a ty to střeží jak oko v hlavě, protože kdyby to bylo veřejně známé tak to prostě nefunguje.
Zkuste tedy pokládat OPRAVDU konkrétní dotazy. A zkuste si (jen sám sobě) OPRAVDU odpovědět na dotazy, které psal karel0, nebyly myšleny jako útok (alespoň myslím )
PS: Ten Váš Google je sympatický