Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jak odstranit chyby zobrazené kontrolou validátoru

23. led 2013 00:34 #102677
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Poslední článek je opravdu dobrý ;-) Už vám více rozumím. Ale i přesto mě tlačí čas a rád bych rychle vyřešil své problémy. Příde čas kdy Vám to mohu vrátit (více bych řešil přes e-mail). A nebo jinak. Napište co za své rady chcete.

23. led 2013 00:51 - 23. led 2013 00:51 #102678
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Našim cílem je Vás osamostatnit a vysvětlit Vám, že "kvalitní web" o který se snažíte, bez potřebných nástrojů (=znalostí) za tři dny neuděláte. Domnívám se, že známemu pro začátek vadit nebude, že nemá web validní, nepožehnal ho servis guru. Minimálně mu vysvětlíte, že to je na Vás prozatím trochu tvrdší arašíd.

Rady jsou zdarma, ale nemůžete si je nárokovat, i kdybyste čůral sebedál ...

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

23. led 2013 00:52 - 23. led 2013 01:02 #102679
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji Cony :-)

1) Ty nadpisy článků H1 jsou v některém konkrétním souboru v té složce? Na co se mám konkretně zaměřit? Které soubory jsou prioritní? Nepotřebuji naprosto přesnou odpověď, ale podrobnější návod. Navrhněte mi změny a postup.

2) Můžete mi podrobně vysvětlit toto a navrhnout konkretní řešení (postup)?

Stránka obsahuje více nadpisů h1.
Počet nadpisů h1: 3.
Nadpisy na stránce nejsou ve správném pořadí. Nemělo by se skákat např. z nadpisu první úrovně na 3. apod.
Přehled nadpisů stránky.
<h1> Nové impulzy v Hodovní síni
<h1> O podnikání s českým velvyslancem v Polsku
<h1> Podnikatelé v Rybné nad Zdobnicí
<h3>Vyhledávání
<h3>Nabídka
<h3>Kalendář akcí
<h3>Nejbližší akce
Stránka obsahuje dostatek textu.
Počet odkazů na stránce: 36
Počet odkazů na externí zdroje: 5
Pro externí odkazy můžete více využívat atribut rel="nofollow". Je to dobré pro nedůvěryhodné weby.

Dále...

Podle mě by měl být nadpis jen jeden v H1 pro kokretní cíl (službu, produkt apod.) Jen výjemečně bych u více služeb volil několik H1 na titulní straně. Zde mě napadá otázka, jak je tomu u nadpisů H1 na dalších stránkách? Ale proč mít v H1 nadpisy článků. Není lepší mít tyto nadpisy v H2 a dále pokračovat H3, H4...?

Máte nějaký návrh ke stránkám? Mám to takto ponechat?

3) Poslední otázka. Ják mohu více využívat atribut rel="nofollow"? Kde?

Můžete být konkrétní. Třeba to vyřešíte za mě, ale já se z vašeho postupu poučím.

4) Skrývání textu lze v CSS udělat mnoha způsoby od display, přes visibility, text-indent, font-size atd...
Můžete mi napsat návod na tyto způsoby? Čas Vám zaplatím.

Je to na vás. Beru toto fórum jako pomoc pro ty co se ještě moc neorientuji a rád vám vaši pomoc vrátím. Napište mi soukromou zprávu.

Moc děkuji.

23. led 2013 01:01 #102680
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
ale nikomu to neřikejte !! :
ad 3) rel="nofollow" :
www.jakpsatweb.cz/html/odkazy.html
Počátkem roku 2005 Google doporučil používat novou (nestandardní) hodnotu rel="nofollow" (= angl. "nesledovat") ve všech odkazech, u kterých nechcete, aby byly Googlem brány v úvahu.

Příklad:
<a href=" example.com " rel="nofollow">odkaz, který nebude sledován

nacpěte to třeba do těch odkazu v patičce, jestli chcete ukojit seservis...

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

23. led 2013 01:09 #102681
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
RE karel0: Já si nic nenárokuji. To je snad vidět z toho co píšu. Žádal jsem Vás jen o konkrétní pomoc. Teď potřebuji chytit rybu a ne naučit rybařit (mám k tomu své důvody). Jinak s vámi naprosto souhlasím.

23. led 2013 01:21 #102682
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Chápu, je to přísně tajné od roku 2005 :-) Šlo by to podat jinak? Který soubor a řádek?