Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak odstranit chyby zobrazené kontrolou validátoru
Rady jsou zdarma, ale nemůžete si je nárokovat, i kdybyste čůral sebedál ...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
1) Ty nadpisy článků H1 jsou v některém konkrétním souboru v té složce? Na co se mám konkretně zaměřit? Které soubory jsou prioritní? Nepotřebuji naprosto přesnou odpověď, ale podrobnější návod. Navrhněte mi změny a postup.
2) Můžete mi podrobně vysvětlit toto a navrhnout konkretní řešení (postup)?
Stránka obsahuje více nadpisů h1.
Počet nadpisů h1: 3.
Nadpisy na stránce nejsou ve správném pořadí. Nemělo by se skákat např. z nadpisu první úrovně na 3. apod.
Přehled nadpisů stránky.
<h1> Nové impulzy v Hodovní síni
<h1> O podnikání s českým velvyslancem v Polsku
<h1> Podnikatelé v Rybné nad Zdobnicí
<h3>Vyhledávání
<h3>Nabídka
<h3>Kalendář akcí
<h3>Nejbližší akce
Stránka obsahuje dostatek textu.
Počet odkazů na stránce: 36
Počet odkazů na externí zdroje: 5
Pro externí odkazy můžete více využívat atribut rel="nofollow". Je to dobré pro nedůvěryhodné weby.
Dále...
Podle mě by měl být nadpis jen jeden v H1 pro kokretní cíl (službu, produkt apod.) Jen výjemečně bych u více služeb volil několik H1 na titulní straně. Zde mě napadá otázka, jak je tomu u nadpisů H1 na dalších stránkách? Ale proč mít v H1 nadpisy článků. Není lepší mít tyto nadpisy v H2 a dále pokračovat H3, H4...?
Máte nějaký návrh ke stránkám? Mám to takto ponechat?
3) Poslední otázka. Ják mohu více využívat atribut rel="nofollow"? Kde?
Můžete být konkrétní. Třeba to vyřešíte za mě, ale já se z vašeho postupu poučím.
4) Skrývání textu lze v CSS udělat mnoha způsoby od display, přes visibility, text-indent, font-size atd...
Můžete mi napsat návod na tyto způsoby? Čas Vám zaplatím.
Je to na vás. Beru toto fórum jako pomoc pro ty co se ještě moc neorientuji a rád vám vaši pomoc vrátím. Napište mi soukromou zprávu.
Moc děkuji.
ad 3) rel="nofollow" :
www.jakpsatweb.cz/html/odkazy.html
Počátkem roku 2005 Google doporučil používat novou (nestandardní) hodnotu rel="nofollow" (= angl. "nesledovat") ve všech odkazech, u kterých nechcete, aby byly Googlem brány v úvahu.
Příklad:
<a href=" example.com " rel="nofollow">odkaz, který nebude sledován
nacpěte to třeba do těch odkazu v patičce, jestli chcete ukojit seservis...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.