Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
/administrator
17. pro 2012 21:27 #101060
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Jde mi taky vlastně o to, že v jednom nezminovaném operačním systému na bázy linuxu hodně používaný hackery vyjede, že administrace webu se nalézá na /administrator a už si hacker řekne " aha to je nějaký low zabezpečení zkusim ho hacknout " tam to přímo takhle vyjde už jako chyba zabezpečení, pokud se administra nachází na /admin, /manage enbo /administrator . A nejde jenom o přihlašování je tam s tím spojeno ještě pár bodů. Šlo by to přece jen změnit z /administrator na /neco ?
17. pro 2012 21:37 - 17. pro 2012 21:43 #101061
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Použijte rozšíření, jak bylo psáno dříve, ale není to podstatné, protože jakýkoli požadavek na složku administrator z cizí IP bude odmítnut serverem. Je tedy šumák jak se administrace jmenuje.
Pomocí .htaccess a .htpasswd si můžete dokonce přidat další zaheslování, ale to už je trochu paranoia.
Pomocí .htaccess a .htpasswd si můžete dokonce přidat další zaheslování, ale to už je trochu paranoia.
17. pro 2012 21:55 #101063
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Co se toho kódu od Vás týká, tak nefunguje hodil jsem do allow from mojí veřejnou ip dle mojeip.cz a nepustí mě to tam zároven' píše 403, ale neredirectuje mě to.
Co se týká kompomenty, tak je to tak, že nevím kterou si vybrat, nevím která je dobrá a která stojí za prd, která jak funguje atd... Potřebuju nějakou doporučit, mohl by jste ?
Co se týká kompomenty, tak je to tak, že nevím kterou si vybrat, nevím která je dobrá a která stojí za prd, která jak funguje atd... Potřebuju nějakou doporučit, mohl by jste ?
17. pro 2012 22:12 - 17. pro 2012 22:19 #101065
Odpověď od Bong
Moderátor
Takže tam máte:
a nefunguje? Mě ano www.bongovo.cz/administrator/
Rozšíření neporadím, protože neznám, ale jestli chcete zabezpečovat, zkuste RSFirewall! , už v testovací verzi vám o vaší Joomle prozradí mnoho a v plné vám ji i řádně zarigluje a nepotřebujete další berličky.
Ps.: také záleží jestli váš hosting ErrorDocument 403 povoluje, ale i tak stačí chyba 403, ta totiž znamená: zakázáno / přístup odepřen.
Code:
Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from 92.240.177.201
ErrorDocument 403 "http://www.disney.com"
a nefunguje? Mě ano www.bongovo.cz/administrator/
Rozšíření neporadím, protože neznám, ale jestli chcete zabezpečovat, zkuste RSFirewall! , už v testovací verzi vám o vaší Joomle prozradí mnoho a v plné vám ji i řádně zarigluje a nepotřebujete další berličky.
Ps.: také záleží jestli váš hosting ErrorDocument 403 povoluje, ale i tak stačí chyba 403, ta totiž znamená: zakázáno / přístup odepřen.
Poděkovali: Petr Steel
17. pro 2012 22:17 - 17. pro 2012 22:23 #101066
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
cszona.eu/administrator/
Ano přesně tak to mám.
// EDIT : Opraveno chyba v právech souboru
funguje to krásně
Ano přesně tak to mám.
// EDIT : Opraveno chyba v právech souboru
funguje to krásně
17. pro 2012 23:29 #101071
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Nejde upravit můj poslední příspěvek
K tomu RSFirewall-u není to zrovna levná věci něco zdarma jakštakš kvalitního by nebylo ?
K tomu RSFirewall-u není to zrovna levná věci něco zdarma jakštakš kvalitního by nebylo ?