Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
/administrator
19. pro 2012 23:24 #101157
Odpověď od Cony
Moderátor
Omlouvám se nejspíš jsem Vás mystifikoval, teď jsem chvíli zkoušel si s tím hrát a nepodařilo se mi jiný adresář rozběhat (na mých stránkách je ale třeba VM 2, který má /administratot napsané v kódu natvrdo).
Pokud budete chtít více zkoumat upozornil bych
- soubor defines.php je také v /administrator/includes, ten je třeba odkopírovat do /administrator
- v souboru je třeba dodefinovat JPATH_BASE např. takto
a také _JDEFINES např. takto
oboje nejlépe na začátku souboru.
Pokud se Vám podaří nalézt funkční řešení, dejte vědět.
Pokud budete chtít více zkoumat upozornil bych
- soubor defines.php je také v /administrator/includes, ten je třeba odkopírovat do /administrator
- v souboru je třeba dodefinovat JPATH_BASE např. takto
Code:
define('JPATH_BASE', dirname(__FILE__));
Code:
defined('_JDEFINES','1');
Pokud se Vám podaří nalézt funkční řešení, dejte vědět.
20. pro 2012 20:02 #101177
1. Jak je možné, že kód nekončí "?>" ?
/index.php
/neco/index.php
Ty definice tam je třeba nějak nadefinovat, aby seděla cesta k adresářům, jestli dobře chápu. Jak ale vůbec netuším.
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Code:
<?php
/**
* @package Joomla.Administrator
* @subpackage Application
* @copyright Copyright (C) 2005 - 2012 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
* @license GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
*/
// No direct access.
defined('_JEXEC') or die;
//Global definitions.
//Joomla framework path definitions.
$parts = explode(DIRECTORY_SEPARATOR, JPATH_BASE);
array_pop($parts);
//Defines.
define('JPATH_BASE', dirname(__FILE__));
defined('_JDEFINES','1');
define('JPATH_ROOT', implode(DIRECTORY_SEPARATOR, $parts));
define('JPATH_SITE', JPATH_ROOT);
define('JPATH_CONFIGURATION', JPATH_ROOT);
define('JPATH_ADMINISTRATOR', JPATH_ROOT . '/neco');
define('JPATH_LIBRARIES', JPATH_ROOT . '/libraries');
define('JPATH_PLUGINS', JPATH_ROOT . '/plugins');
define('JPATH_INSTALLATION', JPATH_ROOT . '/installation');
define('JPATH_THEMES', JPATH_BASE . '/templates');
define('JPATH_CACHE', JPATH_ROOT . '/cache');
define('JPATH_MANIFESTS', JPATH_ADMINISTRATOR . '/manifests');
1. Jak je možné, že kód nekončí "?>" ?
/index.php
Code:
No input file specified.
/neco/index.php
Code:
Warning: defined() expects exactly 1 parameter, 2 given in /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/xxx.eu/neco/defines.php on line 19
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/xxx.eu/neco/defines.php:19) in /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/xxx.eu/neco/includes/framework.php on line 23
Ty definice tam je třeba nějak nadefinovat, aby seděla cesta k adresářům, jestli dobře chápu. Jak ale vůbec netuším.
20. pro 2012 20:17 #101179
Odpověď od Karri
Návštěvník
Mě fascinuje, kolik času dokážete touhle kravinou strávit a to nemluvím o čase, který vás to bude stát při každé aktualizaci Joomla!
Proč proboha pro ochranu webu nepoužijete nějaké k tomu určené rozšíření? Pro skrytí přihlašovací stránky administrace stačí JSecure, pokud chcete ochranu, která bude chránit web komplexně, použijte třeba placenou verzi AdminTools nebo zmiňovaný RSFirewall!
Osobně používám pár let právě RSFirewall! a nikdy se mi nestalo, že by se mi někdo někam naboural - ty filuty, co to nějakým způsobem zkouší, to automaticky háže (jejich IP) na černou listinu...
Proč proboha pro ochranu webu nepoužijete nějaké k tomu určené rozšíření? Pro skrytí přihlašovací stránky administrace stačí JSecure, pokud chcete ochranu, která bude chránit web komplexně, použijte třeba placenou verzi AdminTools nebo zmiňovaný RSFirewall!
Osobně používám pár let právě RSFirewall! a nikdy se mi nestalo, že by se mi někdo někam naboural - ty filuty, co to nějakým způsobem zkouší, to automaticky háže (jejich IP) na černou listinu...
20. pro 2012 22:51 #101181
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Super, moc užitečné rady děkuju. Jsecure jsem ještě nezkusil a zkusím
Admin Tools od Akeeba mám nainstalovaný, ale free verzi, ani nevím o placené.
RSFirewall je placený to vím, no popřemíšlím o něm
Admin Tools od Akeeba mám nainstalovaný, ale free verzi, ani nevím o placené.
RSFirewall je placený to vím, no popřemíšlím o něm
21. pro 2012 07:16 #101185
Odpověď od Karri
Návštěvník
Admin Tools ve free verzi je slabota, když už, tak to chce Pro verzi, která s ohledem na cenu rozhodně není špatná. Stejně tak RSFirewall! - k poměru cena/výkon se jedná o dobrou koupi.
21. pro 2012 09:24 #101191
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
I Jsecure je placená. Všechno je placené xD
No váhám, jestli napsat statickej index.html jako webovou prezentaci, nebo investovat do kompoment
No co se dá dělat, to už si musím rozhodnout sám.
Všem mockrát děkuju za pomoc
No váhám, jestli napsat statickej index.html jako webovou prezentaci, nebo investovat do kompoment
No co se dá dělat, to už si musím rozhodnout sám.
Všem mockrát děkuju za pomoc