Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

/administrator

18. pro 2012 21:25 #101120
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Ano, v tom bude pravděpodobně chyba nepozora jsem to.

Ano zkusil jsem kompomentu a na serveru z důvodu bezpečnosti je vyplý mod_rewrite, takže se mi ta kompomenta šprajcla a ted' se nemůžu dostat do administrace obnova databáze si s tím snad poradí.

Super díku zkusím a nenaruší tato úprava bezpečnost? To přesouvání toho inc atd .. ?

18. pro 2012 21:32 #101121
Odpověď od Cony
Moderátor
Nejedná se o přesun defines.php, nýbrž o naprosto legální tzv. custom defines.php. Když pohledáte po netu určitě o tom něco najdete. S bezpečností tato změna nemá co dělat (tedy v negativním slova smyslu, v pozitivním by to mohlo odradit některé útoky).

Upřímně ještě jsem neslyšel že by mod rewrite byl vyplý z důvodu bezpečnosti...

18. pro 2012 21:41 - 18. pro 2012 21:43 #101123
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Tak jsem se pletl, Vaše rady bych rád zkusil, ale ted' jsem si znefunkčnil kompomentou a pluginem zároven' extensions.joomla.org/extensions/access-...gin-protection/14666 .

Nepomohla ani obnova databáze :X No já se zblázním :X

zadal jsem si, aby místo /administrator bylo /steelovina

/administrator = přesmeruje mě to na google.com
/steelovina = error stránka neexistuje

18. pro 2012 22:56 #101127
Odpověď od Cony
Moderátor
Stáhněte si instalaci Joomly a nahraďte soubor index.php ve složce administrator z této čisté instalace. Ta komponenta tento soubor upravuje. (Není to moc dobré řešení, aktualizací by jste o změny stejně přišel).

18. pro 2012 23:21 - 18. pro 2012 23:30 #101128
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Pořešil jsem to tak, že jsem přepsal /administrator/index.php zálohou. A /administrator už funguje ;)

Avšak, nemohlo by se mi něco úspěšně povést bez sproblému, tak mi systém musel alespon jeden naschvál udělat :(

Odinstalace pluginu: Soubor manifest je neplatný nebo nebyl nalezen.

Při odinstalaci pluginu došlo k chybě.

1. /.../web/include/defines.php jsem přesunul do /.../web/defines.php
2. Otevřel /..../web/defines.php editoval řádek místo /administrator jsem napsal /neco
3. Přejmenoval /.../web/administrator na /..../web/neco
4. Přešel na x.eu/neco
5 Napsalo mi to :
Code:
jos-Error: Application Instantiation Error JFactory :: getApplication() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/steelovina/index.php:29 JApplication :: getInstance() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/factory.php:102 JError :: raiseError() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/application/application.php:184 JError :: raise() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/error/error.php:251 JError :: throwError() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/error/error.php:176 call_user_func_array() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/error/error.php:214 JError :: handleMessage() JFactory :: getApplication() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/error/error.php:705 JError :: raiseError() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/factory.php:99 JError :: raise() @ /data/web/virtuals/28605/virtual/www/domains/x.eu/libraries/joomla/error/error.php:251

19. pro 2012 00:41 #101130
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
A index webu píše zas nejen index :
Code:
No configuration file found and no installation code available. Exiting...