Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
U nově instalované J 2.5 nelze instalovat balíčkem
20. úno 2012 14:29 #90077
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Sice vám neporadím, ale zkuste sem napsat verze PHP, MySQL a jestli jste na Linuxu či Windows. Třeba to někomu chytrému pomůže.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
20. úno 2012 15:23 #90078
Odpověď od Ondřej Hlaváč
Začátečník
To Bong: Vzhledem k právům zápisu (755, 777) a cestě, kterou uvádí (/var/www/...) to opravdu Windows nebudou. Verze MySql je v tomto kroku také zcela irelevantní. Verze PHP by mohla zajímat, ale spíš teoreticky. Co může být pro tuto situací relevantní je, zda je na serveru zapnutý safe_mod.
To dakadam: Tuto chybu to obvykle hlásí tehdy, když není zapisovatelný buď TEMP, nebo složka components, modules, plugins, languages, ... Přestože to na ty další nesedí (jde přece instalovat, když to rozbalíte do tempu), zkuste to prověřit. Nicméně poprosím o jednu informaci. Když vám zhavaruje instalace balíčku, tak co najdete v tempu (pouze balíček, rozbalený balíček, prázdné rozbalené adresáře, ...)?
To dakadam: Tuto chybu to obvykle hlásí tehdy, když není zapisovatelný buď TEMP, nebo složka components, modules, plugins, languages, ... Přestože to na ty další nesedí (jde přece instalovat, když to rozbalíte do tempu), zkuste to prověřit. Nicméně poprosím o jednu informaci. Když vám zhavaruje instalace balíčku, tak co najdete v tempu (pouze balíček, rozbalený balíček, prázdné rozbalené adresáře, ...)?
20. úno 2012 18:06 #90104
Odpověď od Ondřej Hlaváč
Začátečník
No já nevím: defaultně ON (na požádání možné nastavit na OFF)
Například já jsem si vždy požádal. Teď mám vlastní servery, tak nežádám.
Každopádně mě by spíš zajímalo, co je v tom TEMPu. Jestli je tam ale safe_mode=on, tak bych stejně asi rovnou povolil FTP vrstvu. Protože když se náhodou podaří vyřešit toto, tak se brzy zase objeví něco jiného s právy.
Ale úplně nejlépe bych to nechal takhle. Posílí to bezpečnost Joomly a nahrávat komponenty do tempu není tak zlé.
Například já jsem si vždy požádal. Teď mám vlastní servery, tak nežádám.
Každopádně mě by spíš zajímalo, co je v tom TEMPu. Jestli je tam ale safe_mode=on, tak bych stejně asi rovnou povolil FTP vrstvu. Protože když se náhodou podaří vyřešit toto, tak se brzy zase objeví něco jiného s právy.
Ale úplně nejlépe bych to nechal takhle. Posílí to bezpečnost Joomly a nahrávat komponenty do tempu není tak zlé.
20. úno 2012 18:58 #90112
Odpověď od dakadam
Návštěvník
TEMP je prázdný. Nic se do něj nenahraje. Jako by byl opravdu nějakým způsobem nepřístupný.
20. úno 2012 19:17 #90116
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Děkuji Bongu! Už se na tom pracuje. Pracovník večerní směny na Gigaserveru souhlasil s tím, že projevená závada může být způsobena hodnotou SAFEMODE = ON. Provede přepnutí a dá mi vědět.
Já dám pak samozřejmě zprávu sem do fóra.
Ovšem - přes den jsem vyměnil asi 5 mailů s denním pracovníkem Gigaserveru. Ale ten se vydržel vzpírat a nepřiznat možnost problému na straně jejich serveru. Štěstí, že nynější pracovník byl už povolnější.
Stejně ale prvním podnětem kde hledat závadu byly informace na www.bongovo.cz , kde jsou přesně vypsány požadavky na prostředí serveru pro správný chod Joomly. Poslal jsem ji je, ale... Pracovník to vydržel.
Je to tedy na nadějné cestě!
Děkuji!
Já dám pak samozřejmě zprávu sem do fóra.
Ovšem - přes den jsem vyměnil asi 5 mailů s denním pracovníkem Gigaserveru. Ale ten se vydržel vzpírat a nepřiznat možnost problému na straně jejich serveru. Štěstí, že nynější pracovník byl už povolnější.
Stejně ale prvním podnětem kde hledat závadu byly informace na www.bongovo.cz , kde jsou přesně vypsány požadavky na prostředí serveru pro správný chod Joomly. Poslal jsem ji je, ale... Pracovník to vydržel.
Je to tedy na nadějné cestě!
Děkuji!