Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
U nově instalované J 2.5 nelze instalovat balíčkem
20. úno 2012 23:25 - 20. úno 2012 23:36 #90135
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Tak, pokud můžete oželet to co tam máte nahráno, zkuste následující:
Zkopírujte si z webu soubor configuration.php do PC. Všechno co máte na webu smažte. Ať je to prázdné. Vezměte instalačku Joomla. ZIP instalačky přejmenujte na archive.zip. Do ZIPu nakopírujte stažený configuration.php. potom v ZIPu smažte komplet složku installation a soubor joomla.xml vykopírujte ven a nakopírujte zpět do administrator/manifests/files/. Upravený ZIP (celý) nahrajte na web.
Stáhněte si zipak a z něj nakopírujte na web soubory unzip.php a pcl.zip.php. Na webu teď máte tři soubory. V prohlížeči zadejte do adresního řádku vasedomena.cz/unzip.php. Objeví se nápis: "pokud rozbaleni probehlo v poradku, kliknete zde k instalaci". Na nic neklikejte a jděte do administrace (vasedomena.cz/administrator). Funguje? Zkuste nainstalovat rozšíření. Funguje?
Přes FTP smažte archive.zip, unzip.php a pcl.zip.php. Teď máte správně nainstalovanou Joomlu. Ale už nikdy nic nekopírujte a nevytvářejte přes FTP.
a nebo si zkuste zapnout v Joomle FTP vrstvu.
Zkopírujte si z webu soubor configuration.php do PC. Všechno co máte na webu smažte. Ať je to prázdné. Vezměte instalačku Joomla. ZIP instalačky přejmenujte na archive.zip. Do ZIPu nakopírujte stažený configuration.php. potom v ZIPu smažte komplet složku installation a soubor joomla.xml vykopírujte ven a nakopírujte zpět do administrator/manifests/files/. Upravený ZIP (celý) nahrajte na web.
Stáhněte si zipak a z něj nakopírujte na web soubory unzip.php a pcl.zip.php. Na webu teď máte tři soubory. V prohlížeči zadejte do adresního řádku vasedomena.cz/unzip.php. Objeví se nápis: "pokud rozbaleni probehlo v poradku, kliknete zde k instalaci". Na nic neklikejte a jděte do administrace (vasedomena.cz/administrator). Funguje? Zkuste nainstalovat rozšíření. Funguje?
Přes FTP smažte archive.zip, unzip.php a pcl.zip.php. Teď máte správně nainstalovanou Joomlu. Ale už nikdy nic nekopírujte a nevytvářejte přes FTP.
a nebo si zkuste zapnout v Joomle FTP vrstvu.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
21. úno 2012 09:04 #90138
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Díky!
Chtěl jsem se do toho pustit a "předběhl" mě majitel Gigaserveru (hostingu). Nabídl se, že to vyzkouší. Abych mu poslal instalační balíček.
Napsal jsem mu tyto údaje:
Instalační balíček jsem stahnul zde: navody.c4.cz/joomla-2-5-instalace
Při první instalaci jsem použil jejich první možnost. Už jsem to takhle dělal několikrát a vždy to fungovalo. Když byl nyní problé, vš jsem vymazal a použil jsem druhou možnost: "Stažení upraveného balíčku". Odkaz na něj je zde: archiv.c4.cz/joomla-2.5.1.tgz
Pak jsem postupoval podle návodu.
Chtěl jsem se do toho pustit a "předběhl" mě majitel Gigaserveru (hostingu). Nabídl se, že to vyzkouší. Abych mu poslal instalační balíček.
Napsal jsem mu tyto údaje:
Instalační balíček jsem stahnul zde: navody.c4.cz/joomla-2-5-instalace
Při první instalaci jsem použil jejich první možnost. Už jsem to takhle dělal několikrát a vždy to fungovalo. Když byl nyní problé, vš jsem vymazal a použil jsem druhou možnost: "Stažení upraveného balíčku". Odkaz na něj je zde: archiv.c4.cz/joomla-2.5.1.tgz
Pak jsem postupoval podle návodu.
21. úno 2012 12:55 - 21. úno 2012 13:00 #90149
Odpověď od Draho
Začátečník
Mám také novou instalaci Joomla 2.5.1 a moje zkušenost je taková, že veškeré instalace jdou jen z balíčků v zipu. Co není v zipu, to nebere. Nemusíte to ale kopírovat do TEMPu. Používám postup: Nahrát soubor s balíčkem. Balíček v zipu vyberu z adresáře na svém počítači a pak jen zvolím Nahrát & Instalovat. Vše proběhne bez problémů, pokud je balíček kompaktibilní s novou verzí Joomly, respektive od verze 1.6. Není to ovlivněno hostingem, stejně postupuji i na locale.
21. úno 2012 12:59 #90150
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Ano. Tak jsem to dělal vždycky. Jenže nyní je nějaký problém, že to nejde. Pouze z adresáře TEMP.
Kontroloval mi to poskytovatel hostingu a napsal mi, že byl smazán adresář TEMP v ROOTu. Teď to testuji a ještě nevím.
Kontroloval mi to poskytovatel hostingu a napsal mi, že byl smazán adresář TEMP v ROOTu. Teď to testuji a ještě nevím.
21. úno 2012 13:54 #90156
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Hlásím, že se to povedlo hostingové firmě opravit. Už jsem to otestoval a kromě JCE editoru, který jsem musel nainstalovat opět přes TEMP, jsem nainstaloval z balíčku ZIP asi 6 dalších doplňků.
Konečná diagnóza od Gigasereveru zní: "v rootu ftp jste měl smazanou složku "tmp" - ta je nutná pro korektní funkčnost PHP a nahrání souborů".
Nevím o tom, že bych se tam dostal a smazal ten adresář, ale... kdo ví...
Konečná diagnóza od Gigasereveru zní: "v rootu ftp jste měl smazanou složku "tmp" - ta je nutná pro korektní funkčnost PHP a nahrání souborů".
Nevím o tom, že bych se tam dostal a smazal ten adresář, ale... kdo ví...
24. dub 2012 11:46 #92877
Odpověď od Martin Štěrba
Uživatel
Taky se přidám, kdyby někdo řešil podobné. Měl jsem ten samý problém.. tzn. nebylo možné instalovat pomocí zip balíčku.. pouze nahrát rozbalený balík přes ftp do složky tmp a poté instalovat..
Nakonec banální nápad zkusit jiný prohlížeč. Standartně používám firefox (aktuálně 11.0), tak jsem zkusil explorer a tam vše fungovalo bez problému.
Ve firefoxu pomohla odinstalace doplňků Greasemonkey a ColorZilla :blink: nevím do jaké míry se podíleli na problému, ale po odinstalování vše funguje jak má. :woohoo:
Velké díky podpoře hostingu za trpělivost a rychlé a věcné odpovědi..
Nakonec banální nápad zkusit jiný prohlížeč. Standartně používám firefox (aktuálně 11.0), tak jsem zkusil explorer a tam vše fungovalo bez problému.
Ve firefoxu pomohla odinstalace doplňků Greasemonkey a ColorZilla :blink: nevím do jaké míry se podíleli na problému, ale po odinstalování vše funguje jak má. :woohoo:
Velké díky podpoře hostingu za trpělivost a rychlé a věcné odpovědi..