Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Heureka ověřeno zákazníky - VM2

18. čvn 2014 15:59 #116663
Odpověď od Cony
Moderátor
Heureku konkrétně ne, mám ale rozchozený Google Adwords conversion, měřící kód Sklik a Google Analytics Ecommerce. Jen je to umně trochu složitější, protože používám plugin pro One Page checkout, který má svojí vlastní šablonu. Kód by měl být ale přibližně stejný.

Zkuste toto přidat na konec toho souboru u sebe v šabloně.
Code:
<?php $orderModel = VmModel::getModel('orders'); $order = $orderModel->getMyOrderDetails($this->cart->virtuemart_order_id); $query = 'http://www.heureka.cz/direct/dotaznik/objednavka.php?id='; $query.= 'ZDE DOPLNTE VASE HEUREKA ID'; $query.= '&email='.$order['details']['BT']->email; foreach ($order['items'] as $item) { $query.= '&itemId[]='.$item->order_item_sku; } $query.= '&orderid='.$order['details']['BT']->order_number; $parsed = parse_url($query); $fp = fsockopen($parsed['host'], 80, $errno, $errstr, 5); if ($fp) { $out = "GET " . $parsed['path'] . "?" . $parsed['query'] . " HTTP/1.1\r\n" . "Host: " . $parsed['host'] . "\r\n" . "Connection: Close\r\n\r\n"; fputs($fp, $out); while (!feof($fp)) { $return .= fgets($fp, 128); } fclose($fp); } ?>
Snad by to mělo fungovat (netestoval jsem, píšu z hlavy). Je třeba do uvozovek doplnit Vaše Heureka ID.

Zádrhel by mohl být v čísle objednávky - Heureka vyžaduje celé kladné číslo, pokud máte číslování objednávek jinak bude třeba nahradit řádek
Code:
$query.= '&orderid='.$order['details']['BT']->order_number;
za
Code:
$query.= '&orderid='.$this->cart->virtuemart_order_id;
Zákazníci ale pak dostanou v mailu nic neříkající ID objednávky (které nesouhlasí s číslem objednávky).

Druhý zádrhel by mohl být, pokud některý z produktů není na Heureku exportován (všechny produkty musí být na Heurece nahrány).

Pozor také na číslování produktů, číslo (SKU) by podle heureky nemělo obsahovat nic než číslice, malá a velká písmena a znaky podtržítko a pomlčku.
Poděkovali: Tomas

18. čvn 2014 16:22 #116665
Odpověď od Tomas
Uživatel
úžasné funguje to ! já se s tím už trápím takovou dobu a vy to napíšete jako by se nechumelilo a ono to funguje na první našlápnutí.

k číslování objednávek... pokud tedy provedu úpravu číslování objednávek, tak, aby se tam objevovaly jen čísla, tak mohu nechat původní kód, který jste napsal. Je to tak ?

18. čvn 2014 16:27 #116666
Odpověď od Cony
Moderátor

jamesgenerd napsal: k číslování objednávek... pokud tedy provedu úpravu číslování objednávek, tak, aby se tam objevovaly jen čísla, tak mohu nechat původní kód, který jste napsal. Je to tak ?

Přesně tak. Na číslování objednávek se mi osvědčil tento plugin .

18. čvn 2014 17:38 #116669
Odpověď od Tomas
Uživatel
tak i číslování vyřešeno nejprve jsem využil tento návod:

v soubor /administrator/components/com_virtuemart/models/orders.php

změnit
Code:
$_orderData->order_number ='';

za
Code:
$_orderData->order_number = $this->generateOrderNumber($_usr->get('id'), 0,$_orderData->virtuemart_vendor_id);

Ale jelikož z bezpečnostních důvodů :) objednávky z VM mažu, tak by se dost často stávalo, že by heurece přišlo již v minulosti použité číslo objednávky. ( to nevím jak by se na to tvářili, tak pro jistotu jsem zvolil jinou variantu)

jednodušší než upravovat kód a pro moje účely naprosto perfektní :
plugin: Human readable order numbers

ještě jednou děkuji za pomoc, ušetřili jste mě další probděné noci