Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Úplné skrytí tabulky v článku.

05. čvn 2014 11:04 #116434
Úplné skrytí tabulky v článku. od Michal Zbořil
Začátečník
Mám na webu jednoduchý článek jehož součástí je tabulka (2sloupce, 4řádky). Potřeboval bych poradit co použít ve vlastnostech nebo jak tu tabulku pojmout aby vůbec nebyl vidět rámeček - ohraničení jednotlivých buněk.
Zkoušel jsem do vlastností zadat border: none; ale bohužel bez efektu.
Prosím nasměrujte mě. Děkuji.

05. čvn 2014 11:13 - 05. čvn 2014 11:23 #116436
Odpověď od Bong
Moderátor
border="0"
Code:
<table border="0" width="100%"> <tr> <td>&nbsp;</td> <td>&nbsp;</td> </tr> <tr> <td>&nbsp;</td> <td>&nbsp;</td> </tr> <tr> <td>&nbsp;</td> <td>&nbsp;</td> </tr> <tr> <td>&nbsp;</td> <td>&nbsp;</td> </tr> </table>

Případně třeba můžete ohraničení nadefinovat stejnou barvou jako má pozadí,... improvizaci se meze nekladou...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. čvn 2014 11:49 #116441
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Hmm, asi někde něco neklape :(
V editaci článku je to skvělé, rámeček připoužití border="0;" zmizí a vidět není, ale bohužel (zkoušeno na několika počítačích a prohlížečích) v prohlížeči pořád zobrazuje našedlé orámování buněk. Taky sem si říkal jestli není špatně ten zápis ....="0;" jenže jen při tomto zápisu rámečky zmiznou.
Pokud bych chtěl ještě zkoušet barvu musel bych za <table dopsat něco takového: border-color: #000000; ?
Díky.

05. čvn 2014 11:53 #116442
Odpověď od David
Nováček
Nemáte to deklarované v css stylech?

www.joomlista.cz - blog o CMS Joomla!
www.joomlaskoleni.cz - Joomla! školení
www.grapharts.cz/
www.grapharts.cz/cs/hosting - Hosting pro Joomla!

05. čvn 2014 12:03 #116444
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Ne ne :) pravda je v tom experimentování.
Kupodivu když v článku kliknu v tabulce pravým myšítkem a v nabídce dám Table Properties a tomto nastavování zadám Border Color na #ffffff a Update tak se nic nestane a nikde se to neprojeví. ALE, když na tabulce kliknu pravým myšítkem a v nabídce vyberu Cell > Table Cell Properties a v nastavování vyberu Border Color na #ffffff a hlavně - potom ve spodní části vyberu z roletky: Update All Cells in Table tak to klapne a tabulka zmizí.
Nejsem si jist proč to, ale je možné že ten kdo ji tam vkládal použil Ctrl+C a Ctrl+V a v takovém případě se přenese ledasco, jenže v tom případě bych v okamžiku kdy jsem si článek překliknul tlačítkem HTML viděl nějaký nesmysl nebo nesrovnalost :( fakt netuším, ale moc děkuju za nakopnutí.

05. čvn 2014 16:24 #116449
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
mozna je to jen preklep, ale mate tam mit:
boreder="0" a ne border="0;"

Joomla! pro každého