Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Přidání bannerů - šablona MD-Corporate

28. říj 2013 20:07 #112123
Dobrý den,
předem zvěstuji, že jsem fórum prohledal zepředu dozadu i zezadu dopředu, ale bohužel jsem řešení nenašel. A nyní k mému problému - dělám web školy, kde učím - www.zssluknov.cz (samozřejmě zadarmo a ve svém volném čase po přípravách a opravených písemkách :cheer: ) a musím na pravou stranu hlavní stránky vložit banner (v lepším případě bannery). Používám šablonu MD-Corporate a za pomoci Komponenty Bannery zaboha nejsem schopen banner vložit. Přivítám jakoukoliv pomoc, mám čas do 31. října, kdy banner musí viset na webu. Jinak hrozí podepsání formuláře o nesplnění zadaného úkolu. :unsure:

S prosbou a pozdravem
Jan Švarc

28. říj 2013 20:15 - 28. říj 2013 20:19 #112124
Odpověď od Bong
Moderátor
Musíte si Banner vytvořit, třeba v komponentě Bannery a také vytvořit modul mod_banner, ve kterém nastavíte, který banner má zobrazovat. Tomuto modulu nastavte pozici vpravo (position-6, position-8, nebo position-3). Pozice vidíte na stránce www.zssluknov.cz/?tp=1 sice to není vpravo, ale jiné tam nemáte. Pokud nestačí, musíte pozice vytvořit fenris.cz/clanky/item/jak-namnozit-pozice

Samozřejmě to lze vyřešit různě, například si banner vložíte a upravíte v modulu Vlastní HTML a zobrazíte tento modul. Iniciativě se překážky nekladou.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

28. říj 2013 20:20 #112125
Odpověď od Jan Švarc
Uživatel
Děkuji za radu. Přiznám se, že se Joomle pořád učím (takříkajíc zaběhu) - jak vytvořit modul mod_banner? A jak vlastně vytvořit Banner v komponentě Bannery? Joomlu se učím systémem pokus-omyl a ne vždy je na to čas a chuť. :)

Ale ještě jednou děkuji za odpověď, opět jsem o kousek blíže cíli. :)

28. říj 2013 20:26 - 28. říj 2013 20:27 #112126
Odpověď od Bong
Moderátor
Banner(y) si nastavíte v Komponenty - Bannery, modul si vytvoříte v Rozšíření - Správce modulů - Nový - Bannery.

Možná by pro vás bylo schůdnější vytvořit modul Vlastní Rozšíření - Správce modulů - Nový - HTML. Ten má prostředí normálního editoru. Banner si uděláte přímo tam.

Nezapomeňte si modul také přiřadit k položkám menu :)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

28. říj 2013 21:43 #112129
Odpověď od Jan Švarc
Uživatel
Moc děkuji za pomoc,
něco jsem zkutil. :) Ještě se do toho více (i za pomoci Photoshopu) vnořím, ale základ již mám díky vám hotov. Ještě jednou moc děkuji.

Honza

22. pro 2013 21:15 - 22. pro 2013 21:15 #113391
Odpověď od Jan Švarc
Uživatel
Dobrý den,
mám stále problém se šalonou a bannery. Podařilo se mi udělat bannery, nastavit jim pozici - musel jsem v css šablony upravit velikost slideshow nahoře na stránce, aby se banenry zobrazovaly vpravo. Jenže se usekal (zúžil) střed stránky se články. Lze nastavovat pozice pozicím? Jedná se mi přímo o position-8:
www.zssluknov.cz/?tp=1

Moc děkuji za případnou další pomoc.

Honza