Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Přidání bannerů - šablona MD-Corporate
28. říj 2013 20:07 #112123
Dobrý den,
předem zvěstuji, že jsem fórum prohledal zepředu dozadu i zezadu dopředu, ale bohužel jsem řešení nenašel. A nyní k mému problému - dělám web školy, kde učím - www.zssluknov.cz (samozřejmě zadarmo a ve svém volném čase po přípravách a opravených písemkách :cheer: ) a musím na pravou stranu hlavní stránky vložit banner (v lepším případě bannery). Používám šablonu MD-Corporate a za pomoci Komponenty Bannery zaboha nejsem schopen banner vložit. Přivítám jakoukoliv pomoc, mám čas do 31. října, kdy banner musí viset na webu. Jinak hrozí podepsání formuláře o nesplnění zadaného úkolu. :unsure:
S prosbou a pozdravem
Jan Švarc
předem zvěstuji, že jsem fórum prohledal zepředu dozadu i zezadu dopředu, ale bohužel jsem řešení nenašel. A nyní k mému problému - dělám web školy, kde učím - www.zssluknov.cz (samozřejmě zadarmo a ve svém volném čase po přípravách a opravených písemkách :cheer: ) a musím na pravou stranu hlavní stránky vložit banner (v lepším případě bannery). Používám šablonu MD-Corporate a za pomoci Komponenty Bannery zaboha nejsem schopen banner vložit. Přivítám jakoukoliv pomoc, mám čas do 31. října, kdy banner musí viset na webu. Jinak hrozí podepsání formuláře o nesplnění zadaného úkolu. :unsure:
S prosbou a pozdravem
Jan Švarc
28. říj 2013 20:15 - 28. říj 2013 20:19 #112124
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Musíte si Banner vytvořit, třeba v komponentě Bannery a také vytvořit modul mod_banner, ve kterém nastavíte, který banner má zobrazovat. Tomuto modulu nastavte pozici vpravo (position-6, position-8, nebo position-3). Pozice vidíte na stránce
www.zssluknov.cz/?tp=1
sice to není vpravo, ale jiné tam nemáte. Pokud nestačí, musíte pozice vytvořit
fenris.cz/clanky/item/jak-namnozit-pozice
Samozřejmě to lze vyřešit různě, například si banner vložíte a upravíte v modulu Vlastní HTML a zobrazíte tento modul. Iniciativě se překážky nekladou.
Samozřejmě to lze vyřešit různě, například si banner vložíte a upravíte v modulu Vlastní HTML a zobrazíte tento modul. Iniciativě se překážky nekladou.
28. říj 2013 20:20 #112125
Odpověď od Jan Švarc
Uživatel
Děkuji za radu. Přiznám se, že se Joomle pořád učím (takříkajíc zaběhu) - jak vytvořit modul mod_banner? A jak vlastně vytvořit Banner v komponentě Bannery? Joomlu se učím systémem pokus-omyl a ne vždy je na to čas a chuť.
Ale ještě jednou děkuji za odpověď, opět jsem o kousek blíže cíli.
Ale ještě jednou děkuji za odpověď, opět jsem o kousek blíže cíli.
28. říj 2013 20:26 - 28. říj 2013 20:27 #112126
Odpověď od Bong
Moderátor
Banner(y) si nastavíte v Komponenty - Bannery, modul si vytvoříte v Rozšíření - Správce modulů - Nový - Bannery.
Možná by pro vás bylo schůdnější vytvořit modul Vlastní Rozšíření - Správce modulů - Nový - HTML. Ten má prostředí normálního editoru. Banner si uděláte přímo tam.
Nezapomeňte si modul také přiřadit k položkám menu
Možná by pro vás bylo schůdnější vytvořit modul Vlastní Rozšíření - Správce modulů - Nový - HTML. Ten má prostředí normálního editoru. Banner si uděláte přímo tam.
Nezapomeňte si modul také přiřadit k položkám menu
28. říj 2013 21:43 #112129
Odpověď od Jan Švarc
Uživatel
Moc děkuji za pomoc,
něco jsem zkutil. Ještě se do toho více (i za pomoci Photoshopu) vnořím, ale základ již mám díky vám hotov. Ještě jednou moc děkuji.
Honza
něco jsem zkutil. Ještě se do toho více (i za pomoci Photoshopu) vnořím, ale základ již mám díky vám hotov. Ještě jednou moc děkuji.
Honza
22. pro 2013 21:15 - 22. pro 2013 21:15 #113391
Odpověď od Jan Švarc
Uživatel
Dobrý den,
mám stále problém se šalonou a bannery. Podařilo se mi udělat bannery, nastavit jim pozici - musel jsem v css šablony upravit velikost slideshow nahoře na stránce, aby se banenry zobrazovaly vpravo. Jenže se usekal (zúžil) střed stránky se články. Lze nastavovat pozice pozicím? Jedná se mi přímo o position-8:
www.zssluknov.cz/?tp=1
Moc děkuji za případnou další pomoc.
Honza
mám stále problém se šalonou a bannery. Podařilo se mi udělat bannery, nastavit jim pozici - musel jsem v css šablony upravit velikost slideshow nahoře na stránce, aby se banenry zobrazovaly vpravo. Jenže se usekal (zúžil) střed stránky se články. Lze nastavovat pozice pozicím? Jedná se mi přímo o position-8:
www.zssluknov.cz/?tp=1
Moc děkuji za případnou další pomoc.
Honza