Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Registrace nového uživatele
28. led 2013 07:30 - 28. led 2013 07:34 #103045
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Asi to máte trochu popletené:
- v Joomle 2.5.x jsou pole při vytváření uživatele: (Jméno; Přihlašovací jméno).
- se správným operátorem přiřazení by správně bylo:
- co se týče unikátnosti, tak unikátní musí být login (username, tj Přihlašovací jméno).
Jméno samotné (jméno, příjmení) unikátní být nemusí (z logiky věci - Honzů Nováků může být hodně, musí se ale rozlišit loginem).
- v Joomle 2.5.x jsou pole při vytváření uživatele: (Jméno; Přihlašovací jméno).
- se správným operátorem přiřazení by správně bylo:
Code:
$name = $lastname . " " . $name;
- co se týče unikátnosti, tak unikátní musí být login (username, tj Přihlašovací jméno).
Jméno samotné (jméno, příjmení) unikátní být nemusí (z logiky věci - Honzů Nováků může být hodně, musí se ale rozlišit loginem).
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
28. led 2013 08:54 #103046
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
pomotané to nemám, jenom jsem si myslel a jak je vidět tak špatně, že se kontroluje i Jméno, to že uživatelské jméno je unikátní to vím. Ale potřeboval bych prosím poradit, ve kterém souboru a jakým přikazem se čte Jméno z registračního formuláře po jeho odeslání než se zapíše do DB.
pomotané to nemám, jenom jsem si myslel a jak je vidět tak špatně, že se kontroluje i Jméno, to že uživatelské jméno je unikátní to vím. Ale potřeboval bych prosím poradit, ve kterém souboru a jakým přikazem se čte Jméno z registračního formuláře po jeho odeslání než se zapíše do DB.
28. led 2013 10:18 #103049
Vidím Pascal - v PHP je přiřazení pouze = a ne :=.
Jinak v zásadě ano, takto by to nějak šlo, ale otázkou je právě kde. Buď by jste musel změnit soubory Joomly, a pamatovat na to při každém upgrade (soubor /components/com_users/models/registration.php funkce register), nebo to spojit již na klientovi pomocí JS, jak jsem psal, a nebo si napsat jednoduchý plugin, který by to spojoval ještě dřív, než se to dostane do té ukládací funkce. Z hlediska náročnosti mi přijde nejjednodušší ten JS.
Odpověď od Cony
Moderátor
Kopecek napsal: Jak přidat další pole jsem již našel, ale pak jsem si myslel, že půjde jen napsat jen příkaz na spojení dvou řetězců v jeden velicejednoduše napsané něco jako:
, ale to je asi blbost co ?Code:$name:=$lastname . " " . $name
Vidím Pascal - v PHP je přiřazení pouze = a ne :=.
Jinak v zásadě ano, takto by to nějak šlo, ale otázkou je právě kde. Buď by jste musel změnit soubory Joomly, a pamatovat na to při každém upgrade (soubor /components/com_users/models/registration.php funkce register), nebo to spojit již na klientovi pomocí JS, jak jsem psal, a nebo si napsat jednoduchý plugin, který by to spojoval ještě dřív, než se to dostane do té ukládací funkce. Z hlediska náročnosti mi přijde nejjednodušší ten JS.
Poděkovali: Pavel
28. led 2013 10:30 #103050
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Moc děkuji,
doplnil jsem to do fukce register, holt si na to při aktualizaci budu muset myslet
Ještě jednou moc děkuji a přeji všem hezký den.
Pavel
doplnil jsem to do fukce register, holt si na to při aktualizaci budu muset myslet
Ještě jednou moc děkuji a přeji všem hezký den.
Pavel
07. úno 2013 11:08 #103634
Odpověď od termit789
Uživatel
Dobrý den potřebuji z registrace odstranit tyto pole
Adresa 2: (volitelné)
Kraj: (volitelné)
Webová stránka (volitelné)
Oblíbená kniha: (volitelné)
O mě: (volitelné)
Datum narození
Prošel jsem xml soubory v /components/com_users/models/forms/ ale nikde jsem tyto pole nevidel.Neví někdo kde to najít ? Díky Radek
Adresa 2: (volitelné)
Kraj: (volitelné)
Webová stránka (volitelné)
Oblíbená kniha: (volitelné)
O mě: (volitelné)
Datum narození
Prošel jsem xml soubory v /components/com_users/models/forms/ ale nikde jsem tyto pole nevidel.Neví někdo kde to najít ? Díky Radek
07. úno 2013 12:15 #103640
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Proč se šťouráte v systémových souborech? Nastavte si vše potřebné přímo v administraci, od toho ji tam máte. To co požadujete najdete v pluginu User - Profil.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.