Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Registrace nového uživatele

27. led 2013 23:39 #103036
Registrace nového uživatele od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý večer,
potřeboval bych prosím poradit s následujicím.
V registračním formuláři bych chtěl před položku JMÉNO přidat položku PŘIJMENÍ a pak tyto dvě položky sloučit v jednu - JMÉNO , která se ukládá při registraci do DB. Prohledávám soubory, ale nikde jsem zatím nenarazil kde se vytváří registrační formulář. Můžete mi prosím někdo poradit jak na to?
Předem MOC děkuji.

28. led 2013 00:00 #103037
Odpověď od Cony
Moderátor
To jste si nevymyslel úplně jednoduchý úkol. Šablona registrace je v šaboně v html/com_users/registration/, pokud tam není, odkopírujte si tam obsah adresáře /components/com_users/views/registration/tmpl/.

Když se ale do šablony (souboru default.php) podíváte, zjístíte že jednotlivá pole v ní definovaná nejsou, v Joomla 2.5 se definují pomocí XML, které je v adresáři /components/com_users/models/forms/, to však v rámci šablony nezměníte.

Pole můžete do šablony dopsat ručně, nebo dodat pomocí pluginu. V obou situacích ale budete muset ještě řešit to sloučení dvou polí do jednoho. opět buď na straně serveru pomocí pluginu, nebo na straně klienta pomocí Javascriptu.

Nepořešíte tím ale editaci již založeného účtu, znovu nahrání formuláře, když se nepodaří uložit atd, atd... Zvážil bych nutnost takovéto úpravy, myslím že je to příliš malý užitak za hodně vydané energie.

28. led 2013 00:08 #103038
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
To to umí komponenta Community Builder, ale ta se mi nechce instalovat. Při editaci účtu se pak zobrazuje jako jedno pole - standartní JMÉNO, které je složeno z přijmení a jména.

28. led 2013 00:14 #103039
Odpověď od Cony
Moderátor
Určitě jsou i další komponenty, různé eshopy apod, ale asi jsou zbytečně složité a pro stránky zátěžové. Jak jsem psal, nejjednodušší by asi bylo upravit šablonu - ručně přidat pole pro jméno a příjmení, z klasického pole pro jméno udělat hidden a vyplnit jej Javaskriptem v okamžiku odeslání formuláře.

28. led 2013 00:23 - 28. led 2013 00:27 #103040
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Jak přidat další pole jsem již našel, ale pak jsem si myslel, že půjde jen napsat jen příkaz na spojení dvou řetězců v jeden velicejednoduše napsané něco jako:
Code:
$name:=$lastname . " " . $name
, ale to je asi blbost co ? :(

28. led 2013 00:46 - 28. led 2013 00:47 #103044
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Joomla provádí kontrolu jména jestli není v DB, takže mě by stačilo zkontrolovat, jestli pole vyplněno a přiřadit ho ke jménu.