Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

místo 404 přesměrování na homepage

18. led 2013 15:35 - 18. led 2013 15:37 #102366
místo 404 přesměrování na homepage od Vojtech Holoubek
Uživatel
Nevím, jestli se to tady už neřešilo, nebo jen neumím hledat na netu, ale nikde jsem na stejný problém nenarazil. Přitom mi přijde docela závažný - po zapnutí SEF a Use URL rewriting v konfiguraci se mi jakákoliv nesmyslná url přesměruje na homepage a chyba se nezaznamená... Setkal se s tím někdo?
Joomla verze 2.5.6 a na homepage moduly Virtuemartu 2.0.8c

18. led 2013 18:43 #102370
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkoušel jste hledat na internetu: www.google.cz/search?q=page+404+joomla
nebo zde na fóru: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/47-j...je-se-error-page-404

Vaše verze Joomly a VM jsou poněkud staršího data, měl byste věnovat svoji pozornost i pravidelným aktualizacím...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. led 2013 11:24 #102485
Odpověď od Vojtech Holoubek
Uživatel
Samozřejmě jsem zkoušel hledat všude možně - problém je v tom, že server vůbec nevrací kód 404, ale 200 ok. možná by to mohlo souviset s tím, že na homepage nemám com_content , což se řeší tady joomlacode.org/gf/project/joomla/tracker...racker_item_id=28794 , ale po aplikaci patche mám zas 404 u každého detailu produktu.
Každopádně, zkusím tu aktualizaci na nejnovější verze, snad to pomůže.

21. led 2013 13:04 #102494
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Pro vyloučení jiných chyb a zjištění skutečných příčin vypněte SEF a URL rewriting, a zapínejte postupně.

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

23. led 2013 14:51 - 23. led 2013 14:52 #102715
Odpověď od Vojtech Holoubek
Uživatel
Tak zatím stále bez úspěchu, nainstaloval jsem znovu úplně čistou Joomlu 2.5.8 a VM 2.0.18a.
Problém se objeví, když nastavím místo Article jako homepage VM-Category Layout a použiju htaccess (SEF + rewriting) - prostě chci mít na homepage konkrétní kategorii eshopu a nic jiného (jde o malý eshop s cca 15 produkty) a přitom bych samozřejmě rád zachoval friendly url i chybové stránky. Nepřijde mi to jako nějaké divoké řešení, i když není úplně "eshopově" standardní, ale je možné, že se s tím nikdo ještě nesetkal.

EDIT: pořád si s tím hraju a jedno řešení jsem našel, i když to furt není úplně to, co bych chtěl - upravím soubor includes/router.php podle patche, který odkazuju výše (3 řádky kódu) a v Main Menu přiřadím VM-Category Layout další položce, která nebude Home s aliasem např. katalog. Potom url detailů produktů budou ve tvaru www.mujshop/katalog/shovel-detail , bez mezistupně "katalog", což bych chtěl (url www.mujshop/shovel-detail ) , to nefunguje :( a bez aplikování zmiňovaného patche jsem zase na začátku

23. led 2013 15:22 #102723
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Psal jsem - "zapínejte postupně"

Není Váš problém nenastavený (nevhodně nastavený) .htaccess ?
Chápete princip fungování standardního SEF Joomly, a víte o dalších rozšířeních pro Joomlu/VM a "friendly" URL?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.