Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
místo 404 přesměrování na homepage
18. led 2013 15:35 - 18. led 2013 15:37 #102366
Nevím, jestli se to tady už neřešilo, nebo jen neumím hledat na netu, ale nikde jsem na stejný problém nenarazil. Přitom mi přijde docela závažný - po zapnutí SEF a Use URL rewriting v konfiguraci se mi jakákoliv nesmyslná url přesměruje na homepage a chyba se nezaznamená... Setkal se s tím někdo?
Joomla verze 2.5.6 a na homepage moduly Virtuemartu 2.0.8c
Joomla verze 2.5.6 a na homepage moduly Virtuemartu 2.0.8c
18. led 2013 18:43 #102370
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkoušel jste hledat na internetu:
www.google.cz/search?q=page+404+joomla
nebo zde na fóru: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/47-j...je-se-error-page-404
Vaše verze Joomly a VM jsou poněkud staršího data, měl byste věnovat svoji pozornost i pravidelným aktualizacím...
nebo zde na fóru: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/47-j...je-se-error-page-404
Vaše verze Joomly a VM jsou poněkud staršího data, měl byste věnovat svoji pozornost i pravidelným aktualizacím...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
21. led 2013 11:24 #102485
Odpověď od Vojtech Holoubek
Uživatel
Samozřejmě jsem zkoušel hledat všude možně - problém je v tom, že server vůbec nevrací kód 404, ale 200 ok. možná by to mohlo souviset s tím, že na homepage nemám com_content , což se řeší tady
joomlacode.org/gf/project/joomla/tracker...racker_item_id=28794
, ale po aplikaci patche mám zas 404 u každého detailu produktu.
Každopádně, zkusím tu aktualizaci na nejnovější verze, snad to pomůže.
Každopádně, zkusím tu aktualizaci na nejnovější verze, snad to pomůže.
21. led 2013 13:04 #102494
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Pro vyloučení jiných chyb a zjištění skutečných příčin vypněte SEF a URL rewriting, a zapínejte postupně.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
23. led 2013 14:51 - 23. led 2013 14:52 #102715
Odpověď od Vojtech Holoubek
Uživatel
Tak zatím stále bez úspěchu, nainstaloval jsem znovu úplně čistou Joomlu 2.5.8 a VM 2.0.18a.
Problém se objeví, když nastavím místo Article jako homepage VM-Category Layout a použiju htaccess (SEF + rewriting) - prostě chci mít na homepage konkrétní kategorii eshopu a nic jiného (jde o malý eshop s cca 15 produkty) a přitom bych samozřejmě rád zachoval friendly url i chybové stránky. Nepřijde mi to jako nějaké divoké řešení, i když není úplně "eshopově" standardní, ale je možné, že se s tím nikdo ještě nesetkal.
EDIT: pořád si s tím hraju a jedno řešení jsem našel, i když to furt není úplně to, co bych chtěl - upravím soubor includes/router.php podle patche, který odkazuju výše (3 řádky kódu) a v Main Menu přiřadím VM-Category Layout další položce, která nebude Home s aliasem např. katalog. Potom url detailů produktů budou ve tvaru www.mujshop/katalog/shovel-detail , bez mezistupně "katalog", což bych chtěl (url www.mujshop/shovel-detail ) , to nefunguje :( a bez aplikování zmiňovaného patche jsem zase na začátku
Problém se objeví, když nastavím místo Article jako homepage VM-Category Layout a použiju htaccess (SEF + rewriting) - prostě chci mít na homepage konkrétní kategorii eshopu a nic jiného (jde o malý eshop s cca 15 produkty) a přitom bych samozřejmě rád zachoval friendly url i chybové stránky. Nepřijde mi to jako nějaké divoké řešení, i když není úplně "eshopově" standardní, ale je možné, že se s tím nikdo ještě nesetkal.
EDIT: pořád si s tím hraju a jedno řešení jsem našel, i když to furt není úplně to, co bych chtěl - upravím soubor includes/router.php podle patche, který odkazuju výše (3 řádky kódu) a v Main Menu přiřadím VM-Category Layout další položce, která nebude Home s aliasem např. katalog. Potom url detailů produktů budou ve tvaru www.mujshop/katalog/shovel-detail , bez mezistupně "katalog", což bych chtěl (url www.mujshop/shovel-detail ) , to nefunguje :( a bez aplikování zmiňovaného patche jsem zase na začátku
23. led 2013 15:22 #102723
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Psal jsem - "zapínejte postupně"
Není Váš problém nenastavený (nevhodně nastavený) .htaccess ?
Chápete princip fungování standardního SEF Joomly, a víte o dalších rozšířeních pro Joomlu/VM a "friendly" URL?
Není Váš problém nenastavený (nevhodně nastavený) .htaccess ?
Chápete princip fungování standardního SEF Joomly, a víte o dalších rozšířeních pro Joomlu/VM a "friendly" URL?