Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Výběr z formuláře

07. led 2013 19:19 #101774
Výběr z formuláře od Jakub
Uživatel
Dobrý den.

mám klasické formuláře na vkládání dat do databáze, jenže potřebuji vytvořit formulář, kterýdá na výběr, něco jako roletové menu. problém je v tom, že klasicky v php to není problém, ale nevím jak mám postupovat pomocí joomly.

Toto je můj útžek kódu z view a myslím si že by se to mělo provézt zde, ale něvím jak přesně změnit input data
Code:
<form class="form-validate" action="<?php echo JRoute::_('index.php'); ?>" method="post" id="updprpol" name="updprpol"> <fieldset> <dl> <dt><?php echo $this->form->getLabel('nazev'); ?></dt> <dd><?php echo $this->form->getInput('nazev'); ?></dd> <dd><input type="hidden" name="option" value="com_prpol" /> <input type="hidden" name="task" value="updprpol.submit" /> </dd> <dt></dt> <dd><button type="submit" class="button"><?php echo JText::_('Submit'); ?></button> <?php echo JHtml::_('form.token'); ?> </dd> </dl> </fieldset>

Beru jakoukoli radu, s rozšířením jsem vždy selhal, a bude tak nespíše lepší psát kód sám.

Předem děkuji za pomoc a přeji příjemný den.

07. led 2013 19:27 #101777
Odpověď od Bong
Moderátor
Ale do Joomly si můžete vložit prakticky libovolný kód, ať už do článku, modulu, přímo, nebo pomocí nějakého rozšíření... Také není problém do stránky obsah externího souboru načítat, atd, atd...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. led 2013 19:39 #101780
Odpověď od Jakub
Uživatel
To já sice vím, ale s Joomlou začínám a potřeboval bych spíš nějak popostrčit.

07. led 2013 19:43 #101781
Odpověď od Cony
Moderátor
Nevím jak to děláte pomocí PHP ale samozřejmě v šabloně můžete použít jakékoliv PHP i jakékoliv HTML. Pokud nevíte vůbec, mrkněte třeba sem na JHtml funkci select.genericlist.

07. led 2013 20:41 - 07. led 2013 20:42 #101794
Odpověď od Jakub
Uživatel

Cony napsal: Nevím jak to děláte pomocí PHP ale samozřejmě v šabloně můžete použít jakékoliv PHP i jakékoliv HTML. Pokud nevíte vůbec, mrkněte třeba sem na JHtml funkci select.genericlist.

poád nevím jak nahradit tento kód: echo $this->form->getInput('typ'); aby se zachoval i přístup do databáze musí to být jednoduší.

07. led 2013 20:53 #101795
Odpověď od Karri
Návštěvník
Nejjednodušší je použít dobrou komponentu pro formuláře :)