Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Výběr z formuláře

07. led 2013 20:58 #101797
Odpověď od Jakub
Uživatel
Touto možností jsem se vydal na začátku a nejjednuší mi nepřišla, nikdy jsem z toho nedokázal dostat ani jednoduchý formulář. Ted když už jsem tady tak přece někdo ví jak na to ne?

07. led 2013 21:21 #101802
Odpověď od Karri
Návštěvník
Někdo možná ano, ale myslím, že byste spíš dostal radu s nastavením nějakého rozšíření :)
Mimochodem, tady máte pár ukázek, jak se dá udělat formulář třeba v RSForm! Pro:
www.fenris.cz/kontakt
www.fenris.cz/clanky/item/vlastni-styl-formulare
www.fenris.cz/clanky/item/formular-na-zalozkach
...

07. led 2013 21:26 #101803
Odpověď od Jakub
Uživatel
S něčím takovým bych se spokojil, ale přece jenom je to placený program, nemám jistotu že mi to půjde a je to také maturitní práce, takže investovat se mi až takhle nechce.

07. led 2013 21:38 #101805
Odpověď od Cony
Moderátor

Grimiik napsal: poád nevím jak nahradit tento kód: echo $this->form->getInput('typ'); aby se zachoval i přístup do databáze musí to být jednoduší.

Pokud chcete jen nahradit typ editu, nepotřebujete upravit View ale soubor definice polí, hledejte v adresáři models podadresář forms. Pokud opravdu chcete programovat v Joomle, dobrý začátek nalezente zde , konkrétně by Vás nyní zajímala tato kapitola .

07. led 2013 21:43 #101806
Odpověď od Jakub
Uživatel

Cony napsal:

Grimiik napsal: poád nevím jak nahradit tento kód: echo $this->form->getInput('typ'); aby se zachoval i přístup do databáze musí to být jednoduší.

Pokud chcete jen nahradit typ editu, nepotřebujete upravit View ale soubor definice polí, hledejte v adresáři models podadresář forms. Pokud opravdu chcete programovat v Joomle, dobrý začátek nalezente zde , konkrétně by Vás nyní zajímala tato kapitola .

Jestli správně rozumím tak myslítu tuto část
Code:
<field name="typ" type="text" description="COM_PRPOL_FORM_DESC_UPDPRPOL_TYP" label="COM_PRPOL_FORM_LBL_UPDPRPOL_TYP" required="true" size="50" />
to jsem si také myslel, ale ani zde jsem nenašel východisko. Co se týče toho Developmentu, ten jsem projel téměř celý a vážně mi dosti pomohl.

07. led 2013 21:55 #101809
Odpověď od Cony
Moderátor
Zkuste se inspirovat u ostatních rozšíření.
Pro začátek nahraďte Vámi uvedený kód za toto
Code:
<field name="typ" type="list" description="COM_PRPOL_FORM_DESC_UPDPRPOL_TYP" label="COM_PRPOL_FORM_LBL_UPDPRPOL_TYP" default="1"> <option value="0">Možnost 0</option> <option value="1">Možnost 1</option> <option value="2">Možnost 2</option> <option value="3">Možnost 3</option> </field>
Výčet možných typů fieldů je např. zde , popř. lze definovat vlastní typy .