Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Výběr z formuláře
mám klasické formuláře na vkládání dat do databáze, jenže potřebuji vytvořit formulář, kterýdá na výběr, něco jako roletové menu. problém je v tom, že klasicky v php to není problém, ale nevím jak mám postupovat pomocí joomly.
Toto je můj útžek kódu z view a myslím si že by se to mělo provézt zde, ale něvím jak přesně změnit input data
Beru jakoukoli radu, s rozšířením jsem vždy selhal, a bude tak nespíše lepší psát kód sám.
Předem děkuji za pomoc a přeji příjemný den.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Cony napsal: Nevím jak to děláte pomocí PHP ale samozřejmě v šabloně můžete použít jakékoliv PHP i jakékoliv HTML. Pokud nevíte vůbec, mrkněte třeba sem na JHtml funkci select.genericlist.
poád nevím jak nahradit tento kód: echo $this->form->getInput('typ'); aby se zachoval i přístup do databáze musí to být jednoduší.
Mimochodem, tady máte pár ukázek, jak se dá udělat formulář třeba v RSForm! Pro:
www.fenris.cz/kontakt
www.fenris.cz/clanky/item/vlastni-styl-formulare
www.fenris.cz/clanky/item/formular-na-zalozkach
...
Grimiik napsal: poád nevím jak nahradit tento kód: echo $this->form->getInput('typ'); aby se zachoval i přístup do databáze musí to být jednoduší.
Pokud chcete jen nahradit typ editu, nepotřebujete upravit View ale soubor definice polí, hledejte v adresáři models podadresář forms. Pokud opravdu chcete programovat v Joomle, dobrý začátek nalezente zde , konkrétně by Vás nyní zajímala tato kapitola .
Cony napsal:
Grimiik napsal: poád nevím jak nahradit tento kód: echo $this->form->getInput('typ'); aby se zachoval i přístup do databáze musí to být jednoduší.
Pokud chcete jen nahradit typ editu, nepotřebujete upravit View ale soubor definice polí, hledejte v adresáři models podadresář forms. Pokud opravdu chcete programovat v Joomle, dobrý začátek nalezente zde , konkrétně by Vás nyní zajímala tato kapitola .
Jestli správně rozumím tak myslítu tuto část
Pro začátek nahraďte Vámi uvedený kód za toto
Cony napsal: Zkuste se inspirovat u ostatních rozšíření.
Pro začátek nahraďte Vámi uvedený kód za totoVýčet možných typů fieldů je např. zde , popř. lze definovat vlastní typy .Code:<field name="typ" type="list" description="COM_PRPOL_FORM_DESC_UPDPRPOL_TYP" label="COM_PRPOL_FORM_LBL_UPDPRPOL_TYP" default="1"> <option value="0">Možnost 0</option> <option value="1">Možnost 1</option> <option value="2">Možnost 2</option> <option value="3">Možnost 3</option> </field>
To je výborné, včetně této tabulky, dost mi to pomohlo a spěje to už opět k dobré cestě.
Nejnovější příspěvky