Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Zabezpečení

16. pro 2012 19:21 - 16. pro 2012 19:29 #101004
Zabezpečení od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Prosím pěkně o pomoc, nedávno mě napadl hacker, mimo jiné se dostal například do admin fóra modulu kunena. Jak fixnout nejaké cookie eploity a zabezpečit se proti SQL inijectům ? Modulů mám jen pár kunena, pár pluginů z amxbans ( pro verzi 1.6,ale fungují není problém taky v tomto ? ), ECC zabezpečení proti spammerům,flexi custom code, ACE pools ankety a už nevím pak ještě nějaké vypnuté.

Dá se nějak joomla zabezpečit, abz se toto nestalo ? Máte s tímto nějakou zkušenost? Za každou radu, pomoc, zkušeností budu moc rád děkuju ;)

16. pro 2012 19:41 #101012
Odpověď od Bong
Moderátor
Používejte pouze aktuální verze Joomly i všech rozšíření, které používáte. Instalujte jen balíčky stažené z webu autorů (to platí o čemkoli, třeba i češtinách). Používejte spolehlivý hosting a všechna hesla změňte za kvalitní složitá.

Jinak hledejte zde na webu, ve fóru se to řeší dokola, články tu jsou také. Začněte hledáním "Pomoc hackli mě".

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

16. pro 2012 20:17 #101015
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
1. Používám podle administrace nejnovější verzi 2.5.8
2. Stahuju pluginy bud od autorů nebo odsud extensions.joomla.org/ , ale na této stránce by měly být bezpečné modifikace, nebo otamtud také nemám stahovat ?
3. češtinu pro kunenu jsem ztahoval jinde než od autorů, ale to jste mi poradil vy
4. Tu modifikaci na verzi 1.6 odstraním. Dá se nějak předělat, aby byla bezpečná i pro verzi 2.5 ?
5. Tento web je hostován na asi největší českém webhostingu wedos a.s.
6. Hesla mám neprolomitelná MD5 256 bit, akorát do administrace mám obyčejné ve tvaru "slovočísla" například "bong787786" takhle nějak.

16. pro 2012 23:00 #101019
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
1. jak se vam tam dostali (to je vas nejvetsi ukol zjistit)
2. co jste pro bezpecnost krom hesla udelal?
3. je vychozi admin uzivatel "admin" a ma vychozi ID?
...

Joomla! pro každého

17. pro 2012 00:15 #101021
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 3. Od nějaké verze 2.5 (nezaregistroval jsem přesně od jaké) již admin nemá vychozí ID. To je vždy při instalaci náhodně generováno.

17. pro 2012 00:48 #101022
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
1. Byl sem zmatenej
2. Odstranil sem nezabezpečenej upload systém, kterým na web nahrál nějaký script, kterým mi smazal všechny weby ( toto je moje teorie , jinak nevim, protože v logách FTP je pouze moje IP )
3. Obnovil skoro vsechny zálohy skoro všech webů a web, přes který to hackly jsem schválně znefunkčnil dokud nebudou odstraněny díry, kterýmy se dostal do admin sekce na foru. ( hacker píše :

milion seo ikoniek a podobne sracky... to, ze zatial je najdenych 147 bezpecnostnych chyb (98% umoznuje prienik do systemu) je asi vedlajsia vec... prilozeny obrazok je z browsovania po admin fore... pouzity exploit: SQL injection a nejake tie cookies exploits :D

)