Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Phoca Cart a atributy - barvy vícebarevné
22. čvn 2025 16:28 #150405
Odpověď od Leoš

Pokročilý uživatel
Koukám na to a zkouším, ale pokud mám 4typy atributů, tak je to celkem jedno jak je vytvořím, spíše je škoda, že takto nedokážu vytvořit i hodnoty těch atributů, např. atribut Velikost obuvi a pak zadat hodnoty - číselnou řadu velikostí. A následně je u produktů jen naklikat pouze to co k dané botě potřebuju. To by bylo fajn.
A následně pořešit aby bylo možno definovat nejen výběrový seznam ale i např. radio button. Dalo by se to lépe stylovat.
A následně pořešit aby bylo možno definovat nejen výběrový seznam ale i např. radio button. Dalo by se to lépe stylovat.
22. čvn 2025 17:02 #150406
Odpověď od Leoš

Pokročilý uživatel
Ještě jsem našel chybičku - použil jsem plugin plg_system_phocacollapse_v5.0.0. pro lepší administraci atributů.
Když schovám - sbalím jakýkoli atribut, tak ve sbaleném poli není žádný text, který by mi řekl, co to je za hodnotu - název.
Viz screen:
Bohužel je to ve světlém i tmavém pozadí a nepřišel jsem na to, kde je chyba. Asi už jsem slepý
Pokud by někdo věděl, tak moc díky za pomoc. Bez této funkce se brzo zblázním...
Když schovám - sbalím jakýkoli atribut, tak ve sbaleném poli není žádný text, který by mi řekl, co to je za hodnotu - název.
Viz screen:
Bohužel je to ve světlém i tmavém pozadí a nepřišel jsem na to, kde je chyba. Asi už jsem slepý

Pokud by někdo věděl, tak moc díky za pomoc. Bez této funkce se brzo zblázním...

22. čvn 2025 21:12 #150407
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Ahoj,
díky za info, ve verzi 5 se přidávaly mezi parametry i fieldsety, tedy změna. Zkus verzi 5.1.0, mělo by to být OK:
www.phoca.cz/download/78-phoca-plugins/1...llapse-system-plugin
Díky
díky za info, ve verzi 5 se přidávaly mezi parametry i fieldsety, tedy změna. Zkus verzi 5.1.0, mělo by to být OK:
www.phoca.cz/download/78-phoca-plugins/1...llapse-system-plugin
Díky
Poděkovali: Leoš
24. čvn 2025 09:26 #150411
Odpověď od Leoš

Pokročilý uživatel
Má to ještě malou chybu - psal jsem ti do vlákna k nové verzi.
Ještě bych se chtěl zeptat k tomu mému předchozímu dotazu - je nějaký způsob, abych v atributech mohl zobrazovat název nebo hodnotu atributu podobně jako barvu? Potřebuji zobrazovat cca 10 atributů velikosti bot a rád bych to měl graficky a funkčně stejné jako ty čtverečky barev, ale nechci si pro každou velikost dělat obrázek, chtěl bych to načítat textově. Klasický výběrový seznam funguje ale nelíbí se mi. CSSkem by šel lehce nastylovat radio button ale ten v nabídce není. Chci vybírat vždy jej jednu hodnotu atributu.
Zkouším to už dlouho a zatím bez výsledku.
Moc dík za nápad.
Ještě bych se chtěl zeptat k tomu mému předchozímu dotazu - je nějaký způsob, abych v atributech mohl zobrazovat název nebo hodnotu atributu podobně jako barvu? Potřebuji zobrazovat cca 10 atributů velikosti bot a rád bych to měl graficky a funkčně stejné jako ty čtverečky barev, ale nechci si pro každou velikost dělat obrázek, chtěl bych to načítat textově. Klasický výběrový seznam funguje ale nelíbí se mi. CSSkem by šel lehce nastylovat radio button ale ten v nabídce není. Chci vybírat vždy jej jednu hodnotu atributu.
Zkouším to už dlouho a zatím bez výsledku.
Moc dík za nápad.
24. čvn 2025 17:04 #150413
Odpověď od H13

Admin
Momentálně taková možnost není, takže jedině si upravit layout, např. si zvolím, že parametry budou color checkbox a ten upravím:
components/com_phocacart/layouts/attribute_options_checkbox.php
přidám např. . $v2->title to prázdného labelu u barev (cca řádek 94) a pak pomocí CSS nastyluju, jak budou nápisy vypdat, např. že budou v boxech
components/com_phocacart/layouts/attribute_options_checkbox.php
přidám např. . $v2->title to prázdného labelu u barev (cca řádek 94) a pak pomocí CSS nastyluju, jak budou nápisy vypdat, např. že budou v boxech
Poděkovali: Leoš
25. čvn 2025 14:56 #150419
Odpověď od Leoš

Pokročilý uživatel
Moc děkuju. Pro checkboxy už mi to funguje. Jen jsem se trochu stratil v přepsání layoutu pro select barev. Tam mi to nějak není jasné....kam přesně nechat vypsat proměnou Název atributu.
Je to soubor attribute_option_select.php, ale mám asi špatnou syntaxi, nebo nechápu zcela kod. No, lama jsem.
Moc díky za trknutí...Děkuju moc.
Je to soubor attribute_option_select.php, ale mám asi špatnou syntaxi, nebo nechápu zcela kod. No, lama jsem.
Moc díky za trknutí...Děkuju moc.