Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Phoca Cart a atributy - barvy vícebarevné
06. čvn 2025 18:26 #150375
Ahoj Honzo,
ty to budeš asi vědět, potřebuji v atributech nastavit barvy pro produkt ale ne pouze jednu barvu ane např. červeno-černá nebo modro-šedá. Zkoušel jsem to pomoci obrázků ale tam mi to nefunguje jelikož mi to obrázkové ikony dvojbarev hodilo místo hlavního obrázku. Z toho jsem pochopil funkci obrázků v atributu.
Jde mi o to, zda je nějakým způsobem možné místo hexakodu barvy vložit třeba css kod dvojbarvy, např.:
Bylo by to super 
Díky za info.Leoš
ty to budeš asi vědět, potřebuji v atributech nastavit barvy pro produkt ale ne pouze jednu barvu ane např. červeno-černá nebo modro-šedá. Zkoušel jsem to pomoci obrázků ale tam mi to nefunguje jelikož mi to obrázkové ikony dvojbarev hodilo místo hlavního obrázku. Z toho jsem pochopil funkci obrázků v atributu.
Jde mi o to, zda je nějakým způsobem možné místo hexakodu barvy vložit třeba css kod dvojbarvy, např.:
Code:
[color=black][size=2][font=Consolas]background: linear-gradient(45deg, rgb(220, 16, 0) 50%, rgb(0, 0, 0) 50%);[/font][/size][/color]

Díky za info.Leoš
07. čvn 2025 13:40 #150376
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Ahoj, jsou dvě možnosti:
a) buď přes obrázek, v atributech je to varianta small (ten se používá pro ikony):
b) nebo přes CSS, prvky dostanou třídu podle aliasu atributu, tedy např. blue-white, pak pomocí CSS změnit pozadí rodičovského prvku:
tedy připravit si pro každou kombinaci barev zápis např. user.css
a) buď přes obrázek, v atributech je to varianta small (ten se používá pro ikony):
b) nebo přes CSS, prvky dostanou třídu podle aliasu atributu, tedy např. blue-white, pak pomocí CSS změnit pozadí rodičovského prvku:
Code:
.phCheckBoxColor:has(input[data-value-alias="blue-white"]) {
background: linear-gradient(to right, blue, white) !important;
}
tedy připravit si pro každou kombinaci barev zápis např. user.css
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš
22. čvn 2025 12:58 #150402
Odpověď od Leoš

Pokročilý uživatel
Ahoj Honzo,
ještě mně napadla jedna věc, když potřebuji zadat do atributů velikosti, které jsou tvořeny písmeny (S, M, L XXL ...) nebo (S-M, L-XL ...) nebo čísly (34, 36, 50,...) a nechci klasický seznam výběr ale chci stejný princim zobrazení jako barvy, to je nějaký čtverec s písmeny, tak mám pouze možnost vytvořit si obrázek. Já bych uvítal kdyby to umělo vložit text např. z aliasu.
To se mi podařilo, má to ale omezení - buď je to viditelné všude i u atributů barev kde nechci, nebo jenom u jednotlivého produktu. Pak bych musel vkládat CSS milionkrát pro milion produktů - to proto, že kolekce atributů nejsou vnořené pod selektor např. Barvy ale mají generované ID, které se u každého produktu liší.
V atributech jsem nenašel jinou možnost jak je vkládat, než ručně, což je dost makačka, když máš např. montérky v 10 barvách a 8 velikostech a dáváš ještě další atributy.
Nikde jsem nedohledal, ale asi bude nejlepší, když si u jednoho produktu vytvořím všechny potřebné atributy pro celý sortiment produktů a pak je budu postupně vkládat nebo kopírovat na další. Neexistuje např. postup jak vložit třeba všechny barvy a velikosti a některé jiné atributy vynechat? Prostě už jednou vytvořené atributy vkládat dál anichž bych musel kontrolovat vložení obrázků apod.?
Mám si udělat override kodu karty produktu? Nebo jaké řešení bys doporučil?
Moc díky za info Leoš
ještě mně napadla jedna věc, když potřebuji zadat do atributů velikosti, které jsou tvořeny písmeny (S, M, L XXL ...) nebo (S-M, L-XL ...) nebo čísly (34, 36, 50,...) a nechci klasický seznam výběr ale chci stejný princim zobrazení jako barvy, to je nějaký čtverec s písmeny, tak mám pouze možnost vytvořit si obrázek. Já bych uvítal kdyby to umělo vložit text např. z aliasu.
To se mi podařilo, má to ale omezení - buď je to viditelné všude i u atributů barev kde nechci, nebo jenom u jednotlivého produktu. Pak bych musel vkládat CSS milionkrát pro milion produktů - to proto, že kolekce atributů nejsou vnořené pod selektor např. Barvy ale mají generované ID, které se u každého produktu liší.
V atributech jsem nenašel jinou možnost jak je vkládat, než ručně, což je dost makačka, když máš např. montérky v 10 barvách a 8 velikostech a dáváš ještě další atributy.
Nikde jsem nedohledal, ale asi bude nejlepší, když si u jednoho produktu vytvořím všechny potřebné atributy pro celý sortiment produktů a pak je budu postupně vkládat nebo kopírovat na další. Neexistuje např. postup jak vložit třeba všechny barvy a velikosti a některé jiné atributy vynechat? Prostě už jednou vytvořené atributy vkládat dál anichž bych musel kontrolovat vložení obrázků apod.?
Mám si udělat override kodu karty produktu? Nebo jaké řešení bys doporučil?
Moc díky za info Leoš
22. čvn 2025 14:06 #150403
Odpověď od Leoš

Pokročilý uživatel
Možná by stálo za úvahu doplnit tam radiobutton - a ten si pak nastylovat. Jen takový nápad

22. čvn 2025 15:33 #150404
Odpověď od Cony

Moderátor
Pro zadávání atributů lze předdefinovat hodnoty v menu Content Types. V podstatě se připraví šablona pro atribut a v položce se jen tato šablona zvolí. Pro specifikace to (zatím) není, ale aspoň nějaké urychlení

Poděkovali: Leoš