Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
export produktů virtuemart do pohody
24. úno 2025 17:11 #150185
Dobrý den.
Klient si pořizuje pohodu a chce vést sklad. Snažíme se přijít na způsob, jak exportovat produkty z virtuemart do skladu pohody. Máte s tím někdo zkušenost?
Jaivně jsem si myslel, že to bude banalita, jako připravit xml feed pro heurku a naimportovat. No na první pohled to je děs běs
Klient si pořizuje pohodu a chce vést sklad. Snažíme se přijít na způsob, jak exportovat produkty z virtuemart do skladu pohody. Máte s tím někdo zkušenost?
Jaivně jsem si myslel, že to bude banalita, jako připravit xml feed pro heurku a naimportovat. No na první pohled to je děs běs

24. úno 2025 18:13 - 24. úno 2025 18:19 #150186
Odpověď od xunil

Zkušený uživatel
Určitě produkty? ne objednávky?
Sklad bude v Pohodě?
Namátkou (v minulosti)
shopsync.cz/eshop/virtuemart.html
Jak je to dnes nevím.
Důležité je stanovit filozofii.
Pohoda má hloupé sklady. Když jsem měl zboží ve více variantách barvy, velikosti no řekněme že sklady v pohodě na to nejsou nachystané. Jde to ale dře to:)
Sklad bude v Pohodě?
Namátkou (v minulosti)
shopsync.cz/eshop/virtuemart.html
Jak je to dnes nevím.
Důležité je stanovit filozofii.
Pohoda má hloupé sklady. Když jsem měl zboží ve více variantách barvy, velikosti no řekněme že sklady v pohodě na to nejsou nachystané. Jde to ale dře to:)
Poděkovali: marvays
24. úno 2025 18:17 #150187
Odpověď od xunil

Zkušený uživatel
Jinak jednorázově to není problém. Dělal jsem to dávno (2021) přes mbd a Access, něco jde ale jen přes xml, záleží co chci vše přenést. Ještě záleží jestli náhodou klient nemá SQL Pohodu.
24. úno 2025 20:11 #150188
Nedávno jsme takhle migrovali celý VirtueMart shop na Shopify pomocí JSONů
(i kdy máme i licenci na CSVI)
A používáme ho i na napojení na Helios.
Asi je to možné napojit i na Pohodu, ale spíše již 10 let na napojení na Pohodu využíváme zmíněný Shopsync, můžete si vybrat ze 3 druhů napojení.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Na export dat z Joomla používáme EasyFeeder - naše aplikacemarvays napsal: Dobrý den.
Nedávno jsme takhle migrovali celý VirtueMart shop na Shopify pomocí JSONů
(i kdy máme i licenci na CSVI)
A používáme ho i na napojení na Helios.
Asi je to možné napojit i na Pohodu, ale spíše již 10 let na napojení na Pohodu využíváme zmíněný Shopsync, můžete si vybrat ze 3 druhů napojení.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Poděkovali: marvays
25. úno 2025 06:48 #150193
Odpověď od marvays

Uživatel
Díky za reakce. Ano. V této fázi potřebuje klient začít řešit sklad. Takže aby uplně vše nemusel dělat ručně, tak chceme produkty na eshopu naimportovat dávkově. Manuálně pak doplní zbylé položky z výroby.
V druhém roku, v daleké budoucnosti budeme řešit samotné propojení s eshopem. Zřejmě proto, že nakonec bude eshop napojen na pohodu, tak tak bude mít i sklad. Příjde mi to logické. Jen mě mrzí, že podpora pohody mlčí
V druhém roku, v daleké budoucnosti budeme řešit samotné propojení s eshopem. Zřejmě proto, že nakonec bude eshop napojen na pohodu, tak tak bude mít i sklad. Příjde mi to logické. Jen mě mrzí, že podpora pohody mlčí

25. úno 2025 09:45 #150194
Odpověď od Cony

Moderátor
Pohoda podporuje při importu XSLT transformace. Lze tedy použít jakékoliv XML (třeba i ten export pro Heureku) a vytvořit pro něj příslušnou
XSLT transformaci
do
formátu Pohoda
.
Poděkovali: Rudolf