Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
n3t Cookie Consent
Uvažoval jsem o tom. Možná přibude v některé další verzi. Zatím tato možnost není, protože nepokrývá vícejazyčné weby. Pravdou ale je, že běžný uživatel mnohdy ani netuší, že lze přepisovat jazykové konstanty.m23 napsal: Spíš jsme myslel na to, že by byla možnost změnit text přímo v administraci pluginu.
HTML do jazykových konstant zapsat lze, samozřejmě tam ale není WYSIWYG editor. Odkaz na článek s pravidly se doplní automaticky, pokud v nastavení pluginu odkaz vyplníte hned na první záložce nastavení.m23 napsal: Kdyby to mělo být úplně dokonalé, tak by se ten text mělo jít zapsat včetně HTML. Kvůli lehkému formátování (tučné). V tom textu u nastavení není nyní link na článek/URL Zásady zpracování, takže by tam pak šel také vložit.
m23 napsal: Chtěl bych se zeptat, zda bude možné omezit zobrazení na vybraných stránkách. Teď se zobrazuje všude, třeba i v modal oknech.
Pravda, toto by asi mělo být nějak ošetřeno. V současné chvíli se kontroluje jen zda se jedná o HTML dokument.m23 napsal: K tomu zobrazování ještě jeden poznatek. Nyní se plugin snaží zobrazovat consent i například v iframech, což není dobře. Mělo by to být nějak ošetřeno (tmpl=component).
Celkem by se mi líbilo, kdyby jsi měl stahovací stránku jako např. Bong (nevím, co tam používá za komponentu, podle mě asi tu nejlepší ). Nechceš oprášit tu svou stránku (např. updatovat na J4 a mít tam sekci ke stažení). Nejde jen o toto rozšíření, ale celkově, když se chce člověk podívat, co je za nový verze, atd. (já vím, radí se jednoduše, ale přimlouval bych se za to )
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
H13 napsal: Cony
Celkem by se mi líbilo, kdyby jsi měl stahovací stránku jako např. Bong (nevím, co tam používá za komponentu, podle mě asi tu nejlepší ). Nechceš oprášit tu svou stránku (např. updatovat na J4 a mít tam sekci ke stažení). Nejde jen o toto rozšíření, ale celkově, když se chce člověk podívat, co je za nový verze, atd. (já vím, radí se jednoduše, ale přimlouval bych se za to )
no comment, to je o času a lenosti
PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_DATABASE_JOOMLA_SESSION_SITE
PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_DATABASE_N3T_CC
PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_SCAN_COOKIE_EXPIRATION_session
a místo jména stránky:
SITENAME
Ve frontendu:
PLG_SYSTEM_N3TCOOKIECONSENT_SCAN_COOKIE_EXPIRATION_days
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Změny
- aktualizace Open Cookie database
- Aktualizace JS pluginu na verzi 2.8.0
Doplněno
- přidána detekce nesprávných Cookies (path, secure, httpOnly) - občas vznikají zřejmě vinou nějakých špatných skriptů nebo rozšíření v prohlížeči.
- přidána volba Opt-in / Opt-out - použití v rámci spouštěných skiprů na stránkách, podrobnosti viz dokumentace JS pluginu
- přidán seznam tmpl šablon pro které se plugin nespouští (výchozí je component a raw)
- pokud není plugin zveřejněn, tlačítka pro import / export / výchozí se nezobrazí (konec bílým stránkám )
- upraven import z CookieBot pro vícejazyčné weby, alespoň expirace se importuje vícejazyčně
- v administraci u názvu cookie doplněn proklik na cookiedatabase.org pro vyhledání / zobrazení podrobností o cookie
- upraveno stylování pro bloky typu vlastní popis